• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.06.2022

18:00

BEKAMENT INVESTIRAO 12 MILIONA EVRA U NOVA FABRIČKA POSTROJENJA

Promo

Društvo

BEKAMENT INVESTIRAO 12 MILIONA EVRA U NOVA FABRIČKA POSTROJENJA

Podeli vest

Kompanija Bekament otvorila novu fabriku za proizvodnju stirodura i pustila u rad dve nove proizvodne linije u okviru pogona tečnog programa, a ujedno i obeležila 30 godina poslovanja

Renomirana kompanija Bekament, jedna od tehnološki najsavremenijih kompanija za proizvodnju materijala za završne radove u građevinarstvu, svečano je pustila u rad novu fabriku za proizvodnju stirodura i dve nove proizvodne linije u okviru pogona tečnog programa. 

Investicijama od ukupno 12 miliona evra, kompanija je dodatno osnažila svoju tržišnu  poziciju i opravdala reputaciju lidera u ovom delu jugoistočne Evrope. 

Nova fabrika stirodura u rangu je najsavremenijih postrojenja u Evropi sa automatizovanim procesom rada. Reč je o investiciji od 8 miliona evra, a godišnji proizvodni kapacitet fabrike iznosiće 250.000 metara kubnih. Pokretanjem novog pogona omogućeno je otvaranje 40 novih radnih mesta u okviru kompanije. 

Značajan doprinos u realizaciji ovog velikog projekta ima Ministarstvo privrede koje je kompaniji Bekament dodelilo sredstva podsticaja u iznosu od 867.934 evra. 

Pored navedenog, kompanija Bekament uložila je i u fabriku tečnog programa, proširujući postojeće kapacitete puštanjem u rad dve nove linije za proizvodnju fasadnog maltera i BK-Pol boje za unutrašnje zidove. 

Datom investicijom od 4 miliona evra, Bekament će biti u mogućnosti da proizvede 70 tona tečnih proizvoda na sat sa godišnjim proizvodnim kapacitetom od 150 hiljada tona i samim tim, podižući standard brzine isporuke i kvaliteta usluge, potpuno izađe u susret potrebama distributera/kupaca. 

- Kontinuiranim investiranjem u nove fabričke pogone i širenjem mreže poslovnih partnera, Bekament iz godine u godinu osnažuje svoju tržišnu poziciju i beleži rast prometa od 20 posto, doprinoseći stabilnosti srpske privrede, ali i stopi zaposlenosti, budući da smo, usled pokretanja novih pogona, otvorili i 40 novih radnih mesta - rekao je Aleksandar Čolović, vlasnik kompanije Bekament.

Foto: Promo

Tokom svečanosti upriličene povodom otvaranja novih fabričkih pogona, izjave za medije dali su ministarka privrede, Anđelka Atanasković i vlasnik i generalni direktor kompanije Bekament, Dejan Čolović.

- Kompanija Bekament je pravi primer odlične porodične firme i njihov uspeh je veoma bitan za domaću privredu. Ministarstvo privrede uvek pomaže domaće kompanije u cilju njihovog i rasta države, ali i obezbeđivanja novih radnih mesta za ostanak naše dece u Srbiji - izjavila je ministarka Atanasković.

- U proteklih 30 godina, kompanija Bekament je uložila oko 100 miliona evra u samu fabriku i postrojenja. Nastavićemo da investiramo u razvoj kompanije i srpske privrede, u planu je širenje našeg već bogatog portfolija na još više tržišta Evropske unije. Zahvalio bih Ministarstvu privrede koje je prepoznalo Bekament kao jedan od stubova domaće ekonomije i na doprinosu koji je značajan i kako moralno, tako i finansijski - rekao je Dejan Čolović, vlasnik i generalni direktor kompanije Bekament.  

Tekuća godina je i godina jubileja, kada kompanija Bekament proslavlja 30 godina svog uspešnog poslovanja. 

Od svog osnivanja 1992. godine sve do danas, Bekament se transformisao u snažnu domaću kompaniju koja poseduje najmodernija fabrička postrojenja i portfolio od preko 250 proizvoda koji plasira na preko 10 tržišta regiona i Evropske Unije. Za poslovne uspehe Bekament kompanije zaslužno je i preko 500 zaposlenih.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija