• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Kurir.rs

28.06.2022

23:30

KOLIKO KOŠTA KARTA ZA BAZENE U SRBIJI? Evo gde možete da uđete za samo 100 dinara!

Društvo

KOLIKO KOŠTA KARTA ZA BAZENE U SRBIJI? Evo gde možete da uđete za samo 100 dinara!

Podeli vest

Dnevna ulaznica za vodene parkove kreće se od 400 do 700 dinara za odrasle, a za decu od 300 do 500 dinara

Za dan kupanja na prestoničkim bazenima potrebno je izdvojiti u proseku oko 400 dinara za odrasle, dok je za decu cena karte od 300 do 500 dinara.

Međutim, u pojedinim gradovima u Srbiji ulaznica košta samo 100 dinara, kao što je, recimo u Svrljigu, gde je karta za decu do sedam godina besplatna.

Foto: Shutterstock

Uživanje u bazenu nosi i rizike

Zaraza od infekcije uha, kože i oka

Kupači koji vole vodene parkove za dan odmora će iskeširati od 450 dinara, koliko je ulaz za Akva-park u Doljevcu, gde je za decu od sedam do 12 godina karta 300 dinara. Prosečna dnevna karta za akva-parkove u Srbiji je oko 600 dinara, dok je za decu oko 400.

Međutim, valja imati na umu upozorenje stručnjaka da uživanje na javnim kupalištima nosi i određene rizike, jer bazeni mogu da postanu izvori svakojakih zaraza ukoliko voda nije mikrobiološki ispravna. Neke od zaraza su infekcije uha, kože i oka, koje možemo dobiti ako se ne pridržavamo pravila i saveta.

Lekari navode da je upala uha ili takozvano ''plivačko uho'' najčešća infekcija koja se dobija prilikom plivanja i ronjenja i ulaska vode u uho. Simptomi infekcije su natečeno uvo, bolno na dodir, a moguća je i pojava gnojenja. Leči se antibioticima i antimikoticima, a savetuje se da ne koristimo štapić za uvo, jer može da dovede do još većeg proširenja infekcije.

Ponašanje na bazenu

Obavezno tuširanje pre ulaska u bazen i nakon izlaska iz njega
Ispod tuša obavezno nositi papuče, kao i dok hodate oko bazena
Ne sedite na ivici bazena, gde može biti najveća koncentracija prljavštine
Koristite dezobarijere i lične peškire
Nemojte gutati bazensku vodu
Ukoliko imate neku povredu na telu, poput ekcema na koži, nemojte odlaziti na bazen

 

Privatni bazeni

Iako su gradski bazeni povoljnija opcija, zbog često velikih gužvi i buke na javnim sve su popularniji privatni bazeni. Radno vreme bazena je uglavnom je od 10 do 19 časova.

Cena dnevne ulaznice za odrasle osobe iznosi od 600 dinara pa naviše, dok je ulaznica za decu 300 dinara.

 

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!
Bože, ima li te?!

Sestre preživele teroristički napad u Volgodonsku, pa ubijene u Krokusu! Kako ovo objasniti, majka ne prihvata da su mrtve!

Među žrtvama tragedije u Krokus siti holu bile su i sestre koje su preživele teroristički napad u Volgodonsku 16. septembra 1999. godine. Tada je porodica živela u Rostovskoj oblasti, a u blizini njihove kuće, teroristi su digli u vazduh kamion sa eksplozivom. Poginulo je 19 ljudi, a Tatjana i Ana Makarski su povređene, ali su preživele.

28.03.2024

20:45

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija