• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Rts

08.07.2022

11:47

Donesete plastičnu ili staklenu ambalažu, a dobijete obrok za napuštene pse! Aranđelovac ima reciklomate za granule, sada su svi siti

Printskrin/ RTS

Društvo

Donesete plastičnu ili staklenu ambalažu, a dobijete obrok za napuštene pse! Aranđelovac ima reciklomate za granule, sada su svi siti

Podeli vest

Problem napuštenih pasa na teritoriji opštine Aranđelovac trajno je rešen otvaranjem azila za pse u Misači

U azil, koji je napravljen na inicijativu građana i uz pomoć opštine, uloženo je preko 30 miliona dinara . U Aranđelovcu su postavljene i 4 mašine za reciklažu kojima se obezbeđuje hrana za napuštene životinje.

U boksovima prihvatilišta zatekli smo pedesetak pasa beskućnika koji tu provedu do mesec dana, koliko traje tretman zdravstvene obrade, sterilizacije, čipovanja i vakcinacije.

Foto: Printskrin/ RTS

Cilj je da se spreči novi priliv pasa na ulice, zbog čega su čipovanje i sterilizacija vlasničkih pasa obavezni. A čak 30 odsto uhvaćenih pasa ima vlasnika,tvrde volonteri koji brinu o njima.

- Mi svi ovde što radimo mnogo volimo životinje i brinemo o njima i mnogo smo im posvećeni. Prirodno je da se vezujemo za njih. Hranimo ih dva puta dnevno ujutru i uveče. Tri puta dnevno se čisti celo prihvatilište - navodi Dobrica Damjanac iz aranđelovačkog Prihvatilišta za pse.

Aranđelovac je dobio uređaje koji, u zamenu za ubačene staklene, plastičnu, tetrapak ambalažu i limenke, obezbeđuje hranu za napuštene životinje. Ukoliko sipate vodu u mašinu odmah će biti natočena u posudu za životinje, a ako reciklirate, napušteni ljubimci dobijaju hranu.

Foto: Printskrin/ RTS

- Ljudi su veoma angažovani, dolaze svakog dana od kuće ponesu flašice i limenke. Viđam decu koja po parku skupljaju ambalažu ubace i jedva čekaju da izađe hrana. Imaju dovoljno hrane da jedu, sipaju im vodu. To su lepe slike koje se viđaju svaki dan - kaže Tanja Damnjanović iz grupe "Ljubitelji životinja Aranđelovac".

Od marta, kada je Azil otvoren, psi koji, do tada, nisu prolazili tretman u nekom prihvatilištu sklonjeni su sa najprometnijih ulica i lokacija u Aranđelovcu - iz okoline škola, vrtića, zdravstvenih ustanova.

Reciklomati su postavljeni u delovima grada gde ima najviše pasa i svi su pod nadzorom kamera.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!
Kataklizma u najavi!

Šta se to dešava u Kini, tonu Peking, Šangaj i još druga 82 milionska grada! Ako naučnici ne nađu ređšenje biće potopljeni!

Nova studija objavljena u časopisu Science otkriva da skoro polovina velikih kineskih gradova tone, stavljajući milione stanovnika u opasnost od poplava. Istraživači su analizirali 82 kineska grada sa populacijom većom od dva miliona koristeći satelitske podatke kako bi pratili promene nadmorske visine između 2015. i 2022. godine.

24.04.2024

22:11

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija