• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Blic/Informer

10.07.2022

19:46

ŽELITE DA PUTUJETE AVIONOM, ALI VAS MUČE CENE? Evo kako da pronađete najjeftinije karte: Lakim trikovima nabavićete ih skoro za džabe

Društvo

ŽELITE DA PUTUJETE AVIONOM, ALI VAS MUČE CENE? Evo kako da pronađete najjeftinije karte: Lakim trikovima nabavićete ih skoro za džabe

Podeli vest

Sa početkom sezone putovanja i godišnjih odmora tako je došla na red i velika potražnja na avionske karte. Svi žele da prođu što povoljnije, ali postoji nekoliko načina kako da u tome uspete

Pretražite dan gore dole

Ukoliko određena karta košta 300 evra u jednom pravcu, promenite za dan pre i možete pronaći značajno jeftinije karte. Tako je recimo u jednoj avio kompaniji u ovom trenutku moguće bukirati avionsku kartu u avgustu do Grčke za 20.100 dinara, dok je samo dan ranije za istu destinaciju kao i klasu potrebno izdvojiti 5.690 dinara. I nije u pitanju samo slučajna ili promotivna ponuda, već se u ovoj kompaniji tokom cele letnje sezone mogu naći ovakvi rasponi cena.

Foto: Informer

Kartu potražite što ranije

Kartu treba tražiti ranije, bar dve nedelje pre planiranog putovanja, jer im uglavnom raste cena kako se približava datum koji ste izabrali. Ukoliko ste fleksibilni po datumima, to može značajno uštedeti budžet, jer često u istoj nedelji razlika u iznosu za istu destinaciju može biti duplirana.

Bitna stavka je ne nasesti na lažne ponude. A ima ih je previše. Uglavnom se kriju iza nepoznatih sajtova i sa veoma niskim cenama. Nekada se služe i imenima poznatih kompanija, a li se tek u linku vidi njihov pravi naziv. Zato je najbolje kupovati direktno sa sajta kompanije, bez ikakvog posrednika.

- Nikada ranije nisam sama kupovala avionsku kartu preko sajta, ali imajući u vidu da to svi rade, pomislila sam da ne bi trebalo da bude komplikovano. Međutim, bila sam od onih koji su upali u zamku gledajući jeftinu cenu a ne i ime kompanije koja je prodaje, pa sam ostala i bez para i bez karte - priča jedna naša sugrađanka.

Foto: Informer

Pratite promotivne ponude

Većina avio kompanija nudi mogućnost prijave na promocije i popuste. To može biti vrlo korisno ukoliko želite da budete među prvima koji će saznati da su karte na popustu. Jedna takva neočekivana i prijatno iznenađujuća poruka stigla je danas našoj sugrađanki na mejl. Ono što nikako nije očekivala da će ponuda u sred sezone kada se traži karta više od 300 evra, koliko ovih dana iznosi, biti obaveštena da će narednog meseca do iste destinacije moći da ode za 50 evra.

- Ugrabi svoje mesto za leto u Grčkoj, tako je bila naslovljena poruka za ponudu do Soluna za 50 evra od jula do kraja avgusta. Pogledala sam trenutnu cene za ovu destinaciju i videla da one iznose oko 300 evra. Nisam planirala da idem baš na ovu destinaciju, ali relativno pristupačne cene razmatram ovu ponudu - priča jedna Beograđanka.

Iako je potražnja velika, u nekim kompanijama i dalje je moguće pronaći kartu do najtraženijih destinacija za manje od 20 evra. Ovde treba imati u vidu da su niže cene uglavnom na manjim aerodromima i u svetu pa i kod nas. Tako karta od Niša do Krfa u julu i dalje se može naći za 17 evra, dok sa istog polaziša do Italije ona iznosi 13 evra.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija