• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/S. M.

18.08.2022

21:07

Da li je doktorka zaista rekla majci prvih prirodno začetih četvorki u Srbiji da nije trebalo da rađa ako nema novca?! INFORMER OTKRIVA DRUGU STRANU PRIČE!

printscreen

Društvo

Da li je doktorka zaista rekla majci prvih prirodno začetih četvorki u Srbiji da nije trebalo da rađa ako nema novca?! INFORMER OTKRIVA DRUGU STRANU PRIČE!

Podeli vest

Jedna objava na Instagramu "zapalila" je internet i izazvala lavinu komentara. Sve je počelo kada je na jednoj stranici postavljena objava o porodici Gaćeša, Mariji i Đorđu koji su dobili prve prirodno začete četvorke u Srbiji. Stranica je objavila da im je potrebna pomoć za pelene i hranu za bebe, ljudi su u komentarima pružili podršku i raspitiviali se na koji način mogu da pomognu, a jedan komentar posebno se istakao i izazvao bes građana

Žena koja je izazvala bes javnosti, i koja je navodno porodici rekla da je najbolje da se prekine trudnoća ukoliko nemaju novca da izdržavaju bebe je zapravo Biljana Parapid, doktorka u Kliničkom centru Srbije.

Kako se vest proširila i na ostale društvene mreže usledila je lavina negativnih komentara.

- Za ovakve objave bi na zapadu kojem teži, dr Parapid popila otkaz i bila odstranjena iz svih profesionalnih udruženja. Mislim da i kod nas može da se napravi pritisak da se udalji sa Kliničkog i spreči da radi sa ljudima", "Ne, razumna je odluka da abortira, posto je saznala da nosi četiri bebe, a ne jednu?!? Od potpuno zdrave dece, trebalo je da odaberu jedno, ili dva najslabija, kojima bi uskratili sansu za zivotom?! Stvarno? Prestrašno, šta vi pišete! Prestrašno! - samo su neki od komentara.

A, ovo su komentari koje je doktorka ostavila na objavu:

Da li je zaista izgovorila ove reči, na šta je mislila i kakav je linč nakon toga doživela za Informer.rs oglasila se upravo dr Biljana Parapid.

Ona ističe da pre svega želi da čestita porodici Gaćeša, kao i da je jedno njeno pitanje dobila niz uvreda i osuda.

- Pre svega čestitke porodici Gaćeša sa željom da svih pet devojčica odrastu u zdrave i odvažne mlade žene, jer to je želja i cilj svakog od nas koji se bavimo ženskim kardiovaskularnim i reproduktivnim zdravljem u Srbiji i u svetu - kaže za naš portal dr Parapid i dodaje da je neko isfabrikovao "slučaj":

- Na pitanje da li je trudnoća bila asistirana ili ne, dobila sam niz uvreda i osuda, te se moj pokušaj da predočim da visokorizične trudnoće nose svoje dugoročne zdravstvene rizike kako za majku, tako i za decu, završio time da je neko posle nekoliko dana isfabrikovao "slučaj" u kome sam ja glavni akter koji nekome želi zlo, što je neistina.

Naša sagovornica kaže da joj nije želja da o ovome dalje polemiše i zato nije odgovarala na pojedinačne klevete i pretnje koje su joj pristizale i posle demantija, iako predstavljaju sajber nasilje.

Foto: printscreen

Dr Biljana Parapid

Doktorka Parapid ističe da porodica Gaćeša uvek može da računa podršku Centra za žensko srce UKCS.

- Gospođa Gaćeša može da računa na podršku Centra za žensko srce UKCS koji vodim, a koji smo i postavili upravo zato da bi se očuvalo zdravlje žena koje su se uspešno nosile sa komplikovanim trudnoćama - zaključuje dr Parapid za Informer.

Na Veliki petak, 22. aprila ove godine, rođene su prve prirodno začete četvorke u Srbiji. Marija i Đorđe Gaćeša nisu mogli ni da sanjaju da će, pored ćerke Iskre, postati roditelji još četvoro dece. Vest da Marija nosi najpre trojke, a potom četvorke, dočekali su kao blagoslov.

Ekipa Informera bila je u poseti ovoj porodici.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Lana

pre 1 godinu

Sve čestitke srecnoj,velikoj porodici Gacesa! A samo me zanima od koga je uopšte potekla ova priča za dr parapid ??? Neko mora da je čuo to što je izjavila,zar ne !?

Ratko

pre 1 godinu

Svi smo mogli da pročitamo šta je doktorka Parapid napisala, i nema potrebe da nam objašnjava da nismo videli ono što jesmo. Bilo bil ljudski da prizna grešku i da se izvini, svakome može da se dogodi da komentariše ono šta nije pozvan da komentariše. Želim joj svu sreću u daljoj karijeri i dobro da razmisli šta će javno da objavljuje.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija