• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

19.08.2022

07:08

VREME VRLO OPASNO, UPALJEN CRVENI METEO ALARM! RHMZ upozorava na visoke temperature, stiže i OLUJNO NEVREME

Informer

Društvo

VREME VRLO OPASNO, UPALJEN CRVENI METEO ALARM! RHMZ upozorava na visoke temperature, stiže i OLUJNO NEVREME

Podeli vest

Republički hidrometeoroliški zavod upozorio je da se od danas posle podne do kraja sedmice na području Srbije očekuje lokalna pojava vremenskih nepogoda sa gradom i olujnim vetrom, a u pojedinim delovima Srbije zbog visokih temperatura na snazi je crveni meteo alarm koji označava vrlo opasno vreme

Danas će u Srbiji biti sunčano i veoma toplo. Posle podne u jugozapadnim krajevima uz lokalni razvoj oblačnosti pljuskovi sa grmljavinom, a uveče i tokom noći naoblačenje sa kišom, pljuskovima sa grmljavinom i kratkotrajnim vremenskim nepogodama praćene većom količinom padavina, gradom i jakim vetrom i to u zapadnim delovima zemlje.

Foto: printskrin/hidmet.gov.rs

Najniža temperatura od 15 na jugu do 25 stepeni na severu, a najviša od 36 do 39 stepeni.

U Beogradu danas sutra slično vreme, sa slabim jugoistočnim vetrom. Najniža temperatura oko 25 stepeni, a najviša oko 37 stepeni.

Foto: printskrin/hidmet.gov.rs

Zbog veoma visokih temperatura u Banatu, Šumadiji, Pomoravlju, na KiM, istočnoj i jugoistočnoj Srbiji na snazi je crveni meteo alarm koji označava veoma opasno vreme.

Vreme je vrlo opasno. Prognozirane su naročito opasne vremenske pojave, a takvog su intezitetaa da mogu prouzrokovati veliku materijalnu štetu i biti veoma opasne po bezbednost ljudi i životinja. Treba se često informisati o detaljima očekivanih meteoroloških uslova i rizika. Slediti naredbe i savete nadležnih državnih službi - stoji na sajtu RHMZ.

Sutra i u nedelju pljuskovi i grmljavina mestimično će biti intenzivniji uz količinu kiše veću od 40 mm za 24 sata.

Maksimalna temperatura za vikend u većini mesta biće od 25 do 30 stepeni.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april
Balkan

Savez Srba iz Slovenije obeležio 22. april

Savez Srba Slovenije i Muzej žrtava genocida, zajedno sa Srpsko kulturno društvo Maribor i SKUD Velenje organizovali su prethodnih dana u Velenju i Mariboru projekcije naših igrano-dokumentarnih filmova pod nazivom ,,Srbija veća od straha: Predavanje o tišini profesora Pavlovića“ i „Dve Brankove Kozare“.

24.04.2024

10:19

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija