• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J.S

24.08.2022

10:01

ŽARKO JE BIO ZDRAV KAO DREN, A ONDA JE SAZNAO NAJCRNJU VEST! Dobio je tešku bolest, a jedina nada su mu terapije u inostranstvu... Porodica očajna, MOLI ZA POMOĆ

Privatna arhiva

Društvo

ŽARKO JE BIO ZDRAV KAO DREN, A ONDA JE SAZNAO NAJCRNJU VEST! Dobio je tešku bolest, a jedina nada su mu terapije u inostranstvu... Porodica očajna, MOLI ZA POMOĆ

Podeli vest

Pedesetjednogodišnji Žarko Tišma suprug i otac dvoje dece od juna vodi životnu bitku kada mu je dijagnostikovan karcinom pluća. Njegova jedina šansa za izlečenje su redovne terapije u Beču

Žarkova supruga Vukica za Informer.rs kazala je da je njen suprug pre oboljenja vodio zdrav način života, te da je celoj porodici saznanje o bolesti veoma teško palo.

- Moj suprug je nepušač, nikad nije bio bolestan, vodio je zdrav način života što uključuje i sport koji je bio obavezan vikendom. Na zadnjem sistematskom pregledu moga supruga na koji je redovno išao doktor mu je rekao da zdraviji niko nije ušao danas... Saznanje o njegovoj bolesti bio je šok za celu porodicu. Ne znaš šta te je snašlo, mlađi sin Luka (18) najteže podnosi. I Dušan (25) i Luka su veoma vezani za nas, a mlađi posebno - priča Žarkova supruga Vukica koja ističe da im podršku i pomoć pružaju prijatelji koji su preživeli slične muke.

Foto: Privatna arhiva

Žarko sa suprugom Vukicom

Terapije u inostranstvu jedina mogućnost da se bolest zaustavi

Kako kaže naša sagovornica Žarka su u početku bolela leđa i lečio je kičmu što im je samo oduzelo vreme jer prava slika stvarnosti bila je skroz drugačija.

- Karcinom pankreasa ustanovljen mu je 21. juna ovde kod nas u Srbiji. Međutim kako je suprugu bivalo sve gore, a doktori nisu mogli sa sigurnošću da nam kažu koji je primarni tumor i šta dalje sa terapijom odlučili smo da odemo u Beč - priča naša sagovornica. 

Po dolasku u bečku kliniku ustanovljeno je da Žarko nema kancer pankreasa već pluća, što su naveli da je lakše za lečenje. Ipak neophodna su mu sredstva za hemioterapije u kombinaciji sa imunoterapijama i zračenjem koje mu je propisano u klinici u Beču. Ove terapije su trenutno jedina mogućnost da se bolest zaustavi. 

- Do sada je bio na tri terapije, ali to iziskuje velika novčana sredstva, koja pored sve naše borbe sporo pristižu i slabo. Lekari u Beču su optimistični, na poslednjem pregledu su rekli da je sve perfekto i da lečenje ide po planu i da su prognoze realne za ozdravljenje samo su potrebne redovne terapije- kaže Vukica i moli sve ljude dobre volje koji su u mogućnosti da pomognu.

Foto: Privatna arhiva

Porodica Tišma ne odustaje od borbe

Ne odustaju od lavovske borbe

Uprkos teškoj bolesti Žarko i njegova porodica ne odustaju od borbe.

- Žarko je borac i ne da se! Zajedno se borimo kao lavovi - zaključuje Vukica koja se nada da će njen suprug prikupiti dovoljno sredstava za nastavak lečenja u inostranstvu.

Više informacija na koji način možete pomoći Žarku u ovoj, najtežoj životnoj borbi možete pronaći OVDE.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!
Izbori 2024

Bora Solunac udario na Đilasa, Ponoša i Miloša Francuza: Teško će objasniti kako to da su uslovi u Beogradu loši, a u Srbiji dobri!

Borislav Novaković iz Narodnog pokreta Srbije, poznatiji kao Bora Solunac, rekao je da su sva tri zahteva koja je opozicija imala ispunjena i istakao da će Miloš Jovanović, Zdravko Ponoš i Dragan Đilas teško odbraniti narodu to što u Beogradu bojkotuju izbore jer kažu da ne postoje dobri izborni uslovi, dok u Srbiji izlaze na lokalne izbore.

25.04.2024

09:51

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!
NBA

Saigrač lobira za Gildžus Aleksandera: On je MVP!

Košarkaši Oklahoma siti Tandera poveli su u prvoj rundi plej-ofa protiv Nju Orleans Pelikansa sa 2:0 na krilima fantastične partije Šej Gildžus Aleksandera, kojeg saigrači smatraju ovogodišnjim najboljim igračem lige (MVP).

25.04.2024

09:50

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija