• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

17.09.2022

09:00

Drugo lekarsko mišljenje – dodatna sigurnost u lečenju

Dunav osiguranje

Društvo

Drugo lekarsko mišljenje – dodatna sigurnost u lečenju

Podeli vest

Svetski dan sigurnosti pacijenata obeležava se danas širom sveta kroz brojne aktivnosti koje za cilj imaju podizanje svesti o sigurnosti pacijenata i pravu na kvalitetnu zdravstvenu zaštitu. Već četvrtu godinu zaredom 17. septembar je dan kada će brojne zgrade i kulturne znamenitosti biti obasjane narandžastom bojom, skrećući pažnju nam važnost brige za zdravlje pacijenata

U sklopu ovogodišnje kampanje, koja u fokusu ima bezbednost lekova i racionalno korišćenje medikamenata, „Dunav osiguranje”, kao društveno odgovorna kompanija, priključuje se brizi za zdravlje svojih sugrađana, podsećajući ih na važnost preventivnih pregleda, ali i pružajući neophodnu podršku pri lečenju, čak i od najtežih bolesti.

Pored finansijske sigurnosti i dostupnosti brzog i kvalitetnog lečenja koju omogućava posedovanje polise dobrovoljnog zdravstvenog osiguranja Кompanije „Dunav”, poseban vid osiguranja koje sve više odgovornih poslodavaca ugovara za svoje zaposlene uključuje i osiguranje lica za slučaj težih bolesti i hirurških intervencija, kao i osiguranje za slučaj obolevanja od raka – Cancer protection.

Posedovanje polise osiguranja za slučajeve obolevanja od raka pruža neophodnu finansijsku podršku, koja je veoma značajna u borbi sa kancerom. Pored toga, ova polisa uključuje i dodatni vid sigurnosti u lečenju, koji se odnosi na mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja, što osiguranici mogu koristiti više puta tokom perioda osiguranja.

Česta nedoumica je šta tačno podrazumeva drugo lekarsko mišljenje. U pitanju je detaljna nezavisna revizija uspostavljene dijagnoze i preporučenog načina lečenja osiguranika od strane multidisciplinarnog tima lekara odgovarajućih specijalnosti, angažovanog od strane vodećih svetskih medicinskih centara specijalizovanih za dijagnostiku i lečenje kancera.

Upravo je ova usluga mnogo puta do sada uticala na tok lečenja, budući da mogućnost pribavljanja drugog lekarskog mišljenja u nekoj od renomiranih lekarskih ustanova može doprineti spokojnijem donošenju odluke osiguranika o procesu lečenja, uz dodatno specijalističko angažovanje i podršku u daljem procesu izlečenja. Pozitivna iskustva pacijenata koji su na taj način obezbedili visok nivo zdravstvene zaštite, potvrda je pouzdanosti i sigurnosti, koju Кompanija „Dunav” nastoji da obezbedi svojim klijentima i u najizazovnijim vremenima.

Za sve dodatne informacije zainteresovani mogu pozvati Кontakt centar Кompanije „Dunav osiguranje“ na telefon 0800 386 286 ili posetiti sajt www.dunav.com.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)
Live TV

Potpukovnik protivvazduhoplovne odbrane o obaranju "nevidljivog": Prva dva pokušaja bila su neuspešna, ali nismo gubili nadu! (VIDEO)

Na današnji dan pre 25 godine, četvrte noći NATO agresije na našu zemlju, Vojska Jugoslavije oborila je američki bombarder F-117A. Do tada se smatralo da ovaj tip aviona, koji je zbog smanjenog radarskog odraza zvan „nevidljivi”, nije moguće locirati na nebu. Ipak, to je uspelo Trećem raketnom divizionu 250. raketne brigade Vojske Jugoslavije, 27. marta 1999. u 20.42 časa. Dva projektila tipa „neva” ispaljena su iz atara Šimanovaca, a jedan je pogodio F-117A, koji se posle bombardovanja podzemnog komandnog centra u brdu Straževica u Beogradu zaputio ka vazdušnom prostoru Mađarske. Letelica u plamenu sunovratila se na njive u ataru sremskog sela Buđanovci. Pilot se katapultirao i prizemljio pomoću padobrana. Ostaci oborenog F-117A „noćni soko”, što je pun naziv aviona, danas se čuvaju u Muzeju vazduhoplovstva, kao trofej kojim nijedna vojska na svetu ne može da se podiči. O ovom poduhvatu Vojske Jugoslavije za Informer TV govorio je Đorđe Aničić, potpukovnik protivvazdušne odbrane, u emisiji "Info jutro".

27.03.2024

10:15

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)
Live TV

Ekspert prokomentarisao nestanak male Danke (2)! Posavetovao građane: Evo šta je važno da uradite kako bi pomogli u potrazi za devojčicom! (VIDEO)

Tokom čitave noći veliki broj pripadnika policije, vatrogasaca, žandarmerije i Gorske službe spašavanja tokom noći pretraživali su teren Banjskog polja, gde je u utorak u 13.45 sati nestala dvogodišnja Danka Ilić. Na ovu temu, u emisiji "Info jutro" Informer TV govorio je Miloš Jevtić, novinar i ekspert za specijalne jedinice.

27.03.2024

09:36

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija