• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Kurirs/Informer

20.09.2022

11:34

VIDI SE SVETLO NA KRAJU TUNELA! Dr Šekler objasnio da li će pandemija koronavirusa uskoro biti gotova

printscreen

Društvo

VIDI SE SVETLO NA KRAJU TUNELA! Dr Šekler objasnio da li će pandemija koronavirusa uskoro biti gotova

Podeli vest

Virusolog Milanko Šekler govorio je danas o navodima Svetske zdravstvene organizacije koja smatra da bi pandemija korona virusa mogla uskoro da bude gotova

- SZO je iskoristila izraz koji sam i ja upotrebio, a to je da se možda vidi svetlo na kraju tunela, ali I dalje treba biti oprezan. Ono što je dobro je da nema novih sojeva korona virusa… Mnogi od njih više ne postoje na nivou planete, BA.2 je slabija varijanta, BA4 I BA.5 izazivaju produženi kovid - rekao je Šekler za TV Prva.

Govoreći o trenutnoj situaciji, on je istakao da je za sada situacija stabilna.

- Ne očekujem velike šokove i skokove… Nema teških slučajeva odnosno pritisak na zdravstvo. U Srbiji je kod 2.300.000 ljudi laboratorijski potvrđen kovid, ta brojka je verovatno veća. Veliki broj prokuženih, mali br. vakcinisanih, ali kada se to sabere, dobijaju se pristojni i ohrabrujući rezultati. Virus se poprilično pripitomio i hvata korak sa nama i dolazimo u situaciju da se uspostavi evoluitivna ravnoteža posle dve godine - naveo je virusolog i mikrobiolog.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija