• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.09.2022

12:13

U TOKU JE PRIJEM NOVIH PRIPADNIKA U SAJ I OPREMANJE! Vulin obišao bazu Specijalne antiterorističke jedinice

Tanjug

Društvo

U TOKU JE PRIJEM NOVIH PRIPADNIKA U SAJ I OPREMANJE! Vulin obišao bazu Specijalne antiterorističke jedinice

Podeli vest

Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin posetio je pripadnike Specijalne antiterorističke jedinice u njihovoj bazi, gde im je obezbeđena nova atletska staza, nove pešadijske prepreke, teretana u spoljnim uslovima, kao i druga modernizovana oprema koja ima za cilj da unapredi i poboljša obuke i treninge pripadnika SAJ-a

- U proteklom periodu izvođeni su radovi na izradi atletske staze, spoljne teretane, renoviranju odbojkaškog terena, formiranju novog poligona za specijalističku obuku prema standardima međunarodnog takmičenja specijalnih jedinica, a sve u cilju povećanja kvaliteta obuke i treninga pripadnika SAJ-a. Ministarstvo unutrašnjih poslova je u proteklih godinu i po dana uložilo značajna sredstva u opremu i obuke za pripadnike naše najelitnije jedinice. Pripadnicima SAJ-a obezbeđena je najnovija oprema za rad i izvršavanje zadataka u noćnim i u zimskim uslovima, baš kao što je obezbeđena i najsavremenija oprema koju koriste ronioci SAJ-a i padobranci - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin, istakavši da pored opreme i obuka, MUP ulaže i u svoje kadrove, te da je u toku postupak prijema novih pripadnika u SAJ, saopštio je MUP.

Foto: Tanjug

- Ministarstvo unutrašnjih poslova ulaže u svoje kadrove. U proteklom periodu vršene su rigorozne selekcije za prijem novih pripadnika u Specijalnu antiterorističku jedinicu. Odabrani su najbolji i najspremniji kandidati i oni će uskoro postati pripadnici SAJ-a i deo MUP-a Srbije. Kao što ulažemo u opremu i obuke, isto tako ulažemo i u svoje kadrove - poručio je ministar unutrašnjih poslova.

Foto: Tanjug

- Od izuzetnog je značaja da pripadnici SAJ-a svoje zadatke obavljaju efikasno i uspešno radi što veće zaštite države i naroda, ali mi je kao ministru unutrašnjih poslova isto tako važno da pripadnici SAJ-a prilikom izvršavanja teških i složenih zadataka budu bezbedni i sigurni i zato ovako intenzivno ulažemo u njihove obuke i opremu i to ćemo činiti i u narednom periodu - poručio je ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin.

Ministru unutrašnjih poslova Srbije uručena je plaketa od strane Specijalne antiterorističke jedinice kao izraz zahvalnosti za svu pomoć i podršku koju je ministar Vulin pružio ovoj jedinici u proteklih godinu i po dana.


Ministar unutrašnjih poslova Aleksandar Vulin je istakao da pripadnici Specijalne antiterorističke jedinice po obučenosti i opremljenosti stoje rame uz rame sa svakom drugom evropskom specijalnom jedinicom i izrazio zahvalnost svim pripadnicima SAJ-a na posvećenom radu i spremnosti da se u svakom trenutku žrtvuju za svoju državu i narod, te da im je država na čelu sa predsednikom Vučićem duboko zahvalna.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17