• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

20.10.2022

12:18

"Korisnici imaju pravo da raskinu ugovor sa SBB"!

Printscreen TV Prva

Društvo

"Korisnici imaju pravo da raskinu ugovor sa SBB"!

Podeli vest

Marko Dragić iz Nacionalne organizacije potrošače kaže da je operater dužan da obavesti potrošača u roku od 30 dana da će doći promene uslova korišćenja usluga

Govoreći o odluci provajdera SBB da iz ponude ukloni kanale TV Prva i TV B92, on je istakao da ukoliko operater to nije učinio, korisnik ima pravo da raskine ugovor.

- Ukoliko to želi, potrebno je da se u pisanoj formi obrati operateru i da zahteva raskid ugovora, a operator je dužan da ispuni zahtev - naveo je Dragić.

On je istakao da je provajder dužan da obavesti potrošače o odluci o promenama u ponudi ili pružanju usluga, i to putem sredstava javnog informisanja.

- Većina operatera koristi mogućnost da putem svog sajta obaveste potrošače... Međutim, to nije adekvatno, jer ne može svaki korisnik da ima pristup svakom pojedinačnom sredstvu informisanja... To je najbolje učiniti putem mejla ili telefonom da obaveste korisnika.. Dalje je na potrošaču da li će da se usaglasi sa promenama operatera ili ne - naveo je Dragić

Advokat Vojin Šaljić naveo je da korisnik ima pravo da kada provajder promeni uslove korišćenja, da traži raskid ugovora.

- Korisnik je dužan pismeno da se obrati operateru i da zahteva raskid ugovora. Operater je u obavezi da zahtev korisnika reši u roku od 15 dana i da u roku od osam dana obavesti korisnika o rešavanju tog zahteva - istakao je on i naveo da, ukoliko bi se desilo da do toga ne dođe, preti kazna od 500.000 do dva miliona dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17