• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

22.10.2022

10:15

VELIKO RAZOTKRIVANJE! Pravi razlozi zašto SBB izbacuje TV Prva i B92 Licemer Šolak i Junajted grupa najgori cenzori srpskih medija!

Društvo

VELIKO RAZOTKRIVANJE! Pravi razlozi zašto SBB izbacuje TV Prva i B92 Licemer Šolak i Junajted grupa najgori cenzori srpskih medija!

Podeli vest

Dragan Šolak i kompanija do sada su plaćali damping cenu za Prvu i B92, a kada im je zatraženo da konačno daju realan novac odlučili su - po starom običaju - da na sav glas prave buku i kukaju, da pljuju Telekom i državu, kako bi sakrili da zapravo masno lažu

Kako bi nekako spasili svoje gubitaške i mizerno gledane TV kanale N1 i Novu S, medijski tajkun Dragan Šolak i njegova Junajted grupa pribegli su rešenju poput najgorih cenzora i političkih komesara - odlučili su da zabrane konkurenciju! 

Navodni veliki borci za slobodu medija ovih dana su se potpuno demaskirali i još jednom dokazali da su najgori lovci u mutnom i beskrupulozni licemeri, a da bukvalno sve što rade isključivo je u službi biznisa i političkih interesa “velikog gazde” Šolaka.

Televizije Prva i B92 od 28. oktobra više neće biti u ponudi operatera SBB, odlukom Junajted grupe, poslovne hobotnice Dragana Šolaka sa centralama u Holandiji i Luksemburgu. 

Dve TV stanice sa nacionalnom frekvencijom više neće biti dostupne korisnicima SBB-a, jer njihov vlasnik Kopernikus grupa više nije htela da od Šolaka dobija ponižavajuću cenu za pravo na emitovanje. 

Na udaru i Happy?!

Kako saznajemo, SBB će iz ponude najverovatnije da izbaci i TV Happy, još jednu televiziju sa nacionalnom frekvencijom i visokim rejtinzima! “Kopernikus i Happy su praktično u paketu. Šolak je i jednima i drugima plaćao slične, krajnje bedne, pare za emitovanje i vrlo je moguće da će oko obnove ugovora sa Happy da postupi isto kao sa Prvom i B92”, rekli su nam odlično obavešteni izvori.

Kopernikus je za obnovu ugovora sa SBB-om tražio da ubuduće dobija naknadu po tržišnoj ceni u Srbiji, a to je 2,5 evra po korisniku, koliko im za Prvu i B92 plaćaju ostali operateri, uključujući najvećeg  Telekom Srbija.

Šolak je preko svojih kompanijskih saopštenja i skupo plaćenih advokata bez ikakvog blama poručio da je Kopernikusu dosad plaćao “10-11 puta manje”, da mu ne pada na pamet da daje veći novac, a da Telekom “preplaćuje” kanale iz svoje ponude.

Junajted grupa i Dragan Šolak, državljanin Malte sa adresom na Ženevskom jezeru, pored toga što su medijski cenzori i politički komesari, u isto vreme su i najveći lažovi!

Postoje bar tri činjenice koje dokazuju njihovo licemerje i demantuju njihove brojne neistine. 

Pre svega: taj isti Šolak i ta ista Junajted grupa na tržištima bivše Jugoslavije za pravo na emitovanje TV kanala plaćaju okruglo 2 evra po korisniku, i to za neuporedivo manje gledane sadržaje nego što su TV Prva i B92 u Srbiji. 

Drugo, još lošije: taj isti Šolak i ta ista Junajted grupa su pre nekoliko godina, kada su pregovarali sa Telekomom o emitovanju njihovih kanala u mreži ove kompanije u Srbiji, tražili takođe 2 evra! I to za programe sa “šerom” od dva do četiri, a sada im je “preplaćivanje” kada se za kanale sa “šerom” i do 30 odsto naplaćuje 2,5 evra po korisniku.

Korisnici da traže raskid ugovora

Kopernikus grupa je saopštila da korisnici SBB-a sada imaju apsolutno pravo da traže raskid ugovora i da pređu kod drugog kablovskog operatera, jer je ponuda TV kanala zbog koje su potpisali ugovor drastično promenjena. Sa time se slaže Marko Dragić iz Nacionalne organizacije potrošača, koji je podsetio da je operator dužan da obavesti korisnika u roku od 30 dana da će doći promene uslova korišćenja usluga, što se u ovom slučaju nije desilo.

Advokat Vojin Šaljić kaže da korisnici SBB-a koji žele raskid ugovora treba da se pisanim putem obrate operateru sa zahtevom. “Operater je u obavezi da zahtev korisnika reši u roku od 15 dana i da u roku od osam dana obavesti korisnika o rešavanju tog zahteva", ističe Šaljić i navodi da, ukoliko bi se SBB oglušio o zahtev korisnika, preti mu kazna od 500.000 do dva miliona dinara.

Treće, kao potvrda da od crnog ima crnje: Junajted grupa je u zemljama regiona gde u svom vlasništvu ima kanale sa nacionalnom frekvencijom, konkretno u Crnoj Gori i Bosni i Hercegovini, tražila da im se ti kanali plaćaju 1 evro po korisniku, a kablovskim operaterima koji nisu hteli da pristanu na tu cenu mesecima držala te kanale isključene, kao sredstvo pritiska da prihvate traženu cenu, to jest na srpskom - ucenu!  

Zaključak rečenog: Dragan Šolak, Junajted grupa i SBB odlično znaju koliko šta vredi i do sada su vrlo svesno plaćali damping cenu za Prvu i B92, a kada im je zatraženo da konačno daju tržišno realan novac za srpsko tržište odlučili su - po starom, godinama korišćenom receptu - da na sav glas prave buku i kukaju, da pljuju Telekom i državu Srbiju, kako bi sakrili da sve vreme masno lažu!

Pa o čemu se zapravo radi? N1 i Nova S su u poslovnom “kanalu”, i pored desetina miliona evra koje su spiskali manje su gledani od većeg broja TV kanala iz mreže Telekoma i skoro su izgubili svaki uticaj na ono što im je glavni zadatak - krojenje političkih prilika u Srbiji.

Kako bi spasili svoje medijske gubitnike Novu i N1, veštački ih podigli iz mrtvih i povećali im gledanost i uticaj, Šolak i Junajted grupa su bukvalno izmislili da Kopernikus traži nekakve neviđene pare i u tome našli alibi za praktičnu zabranu Prve i B92 na SBB-u.

A ove dve stanice su po svojim programskim konceptima direktna konkurencija pre svega Novoj S, ali i N1, između ostalog i jer im u emisijama redovno gostuju predstavnici opozicionih stranaka i opozicioni komentatori.

Da bi držao publiku SBB-a u iluziji da je u Srbiji sve crno, Dragan Šolak je odlučio da im prosto jednim potezom zacrni ekran!

Licemerje Junajted grupe, njenog “gazde”, ali i medija koji su im na platnom spisku, posebno dolazi da izražaja jer su upravo oni sebe proglasili za najveće borce za medijske slobode u Srbiji. A zapravo su najgori cenzori i politički komesari, kojima su bitni isključivo lični najprizemniji poslovni i politički interesi.

EVO KAKO DA ZATRAŽITE ZAHTEV ZA RASKID UGOVORA. KLIKNITE OVDE.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Svi komentari
Rade

pre 1 godinu

Znali smo da se iz otkazivanja ugovora Prvoj i B92 krije nešto, sad vidimo i šta. Gleda vlasnik SBB samo profit, bitan mu je svaki dinar koji može da izvuče. u tržišnoj utakmici to je možda i normalno, ali ovo nije to. On bi hteo da se reši konkurencije za N1 i Nova S.

Pavle

pre 1 godinu

Možda negde može ali u Srbiji neće moći Šolak da se ponaša kako je naumio. Zakon će ga naterati da u ponudi budi i kanali Prve i B92, to su kanali sa nacionalnom frekvencom.

Rade R

pre 1 godinu

Pa neka se ponaša tako! Zašto ga terati na silu na nešto! Kod njega zaposleni, u SBB-u, primaju minimalne plate! Maksimalno ponižavajuće! Zato beže od njega zaposleni a pobeći će i njegovi korisnici! Samo neka nastavi ovako!

Pavle

pre 1 godinu

Na kraju ce mu ostati samo tajkunski mediji u SBB mrezi.

Nina

pre 1 godinu

Ugovor mi je bio na isteku, nisam želeo da produžavam jer sam neko ko gleda i tv Prva i Tv B92.

Tina

pre 1 godinu

Mnogi korisnici su revoltirani ovakvom odlukom SBB-a o ukidanju TV Prva i Tv B92.

Kosta

pre 1 godinu

Kako radi, tako će i da prođe, SBB sve više ljudi otkazuju, nezadovoljni uslugama koje daju. Ako ukinu i neke kanale, gotovi su.

Slavica

pre 1 godinu

Bilo koje kablovske mreže da koristimo i plaćamo, imamo pravo da imamo sve kanale sa nacionalnom frekvencijom, a za ostalo kako se dogovore i urede. Nije u redu onemogućiti kanale sa nacionalnom frekvencijom. Tako samo pokazuju svoju nemoć.

Dragan

pre 1 godinu

Ovakvi postupci ne ukazuju ni na šta drugo osim na nemogućnost isticanja u pravednim uslovima. Jadno zaista.

JadrankaP

pre 1 godinu

E, sad lepo svi korisnici da traže raskid ugovora jer ovakve promene neće niko tolerisati! Pa, onda neka Šolak objašnjava šta ko kome plaća i koliko i zašto i kako i odakle....

Radenko

pre 1 godinu

Od Solaka me ovakvo ponasanje ne iznenadjuje. Svi smo bili svesni da debelo mute u svoju korist bez ikakvog osnova.

Nikola

pre 1 godinu

Zaklela se zemlja raju da se sve tajne doznaju...bilo i bice!

Todor

pre 1 godinu

Svakim danom se otkriva jos po neka malverzacija Solaka. Navikao je da krade i otima pa mu se usladilo.

Filip

pre 1 godinu

Solak i njegovi placenici su mislili da ce njihova nedela ostati tajna i da ce svi pristati na njihove ucene i malverzacije. Đavo dođe po svoje uvek!

Žarko

pre 1 godinu

Upoznali smo Šolaka, znamo čime se bavi, kako se obogatio. Ne uživa poverenje, a kad se to desi, svi mu okreću leđa. I onako je veći deo biznisa preselio u Hrvatsku. Srećan mu put!

Kaća

pre 1 godinu

Šolak i šolakovci....hehehehe...evo kao korisnik SBB-a neću tražiti raskid ugovora, čak neću ni primetiti da dotične kanale nemaju jer ono što ne slušaš ne može da ti nedostaje.

Stole

pre 1 godinu

SBB ne želi konkurenciju i zdravo takmičenje nego da se bave cenzurom

Sanja

pre 1 godinu

Ništa čudno da je Solak umešan u prljave i mutne poslove

PeterM

pre 1 godinu

Treba da se plati ako nešto koristiš i promolišeš svoju kablovsku sa tuđim kanalima ...

Dušan

pre 1 godinu

Smučio mi se SBB. Malo malo, pa ukočena slika, slab signal, prekid u emitovanju. Sad još prete smanjenjem broja kanala. Za svoje pare biram bolju ponudu, srećom imam je. TV putem intereneta kompanije mts radi savršeno, imam i Arenasport, sve kanale koje želim da pratim. Sa SBB sam raskinuo ugovor, dosta je bilo.

Sasa

pre 1 godinu

Muka nam je više od licemerja ovog Dragana Solaka

Stipan

pre 1 godinu

Tržišna utakmica .... Ljudi gledaju programe koji im se sviđaju ,a to kablovski operater treba da plati pošto i uzima pretplatu

Sasa

pre 1 godinu

Ovakvi postupci Solaka su i bili očekivani, on ne zna ništa posteno da radi, zna samo za prevare

Milovan

pre 1 godinu

Lako je tako poslovati i bogatiti se , uzimaš pare a ne plaćaš ono što treba da platiš

Vns

pre 1 godinu

Da li iko normalan pčaća televizijama kao što su hepi,prva,b92 da bi puštali taj krš od programa....pa ovi treba da mole i plate SBB-u da emituju to đubre

Vanja

pre 1 godinu

Mizerni nacin od strane tajkunske televizije kako bi imali vecu zaradi.

Viki

pre 1 godinu

Šolakovi mediji povećavaju gledanost svoje televizije na racun konkurencije.

Pera

pre 1 godinu

I ja sam njih izbacio juče iz kuće, uzeo super novu i za ovih nekoliko dana sam zadovoljan.... Obaveštenje da će ovi kanali biti ugašeni sam dobio putem maila 19.10.22. u 17,55....ološi neopevani....

Maja

pre 1 godinu

SBB je tajkunska profiterska organizacija spremna na sve da bi imala veći lični interes.

bokib

pre 1 godinu

Sramota je način na koji Šolak želi da uveća svoj profit.

Sasa

pre 1 godinu

Džabe ti Sautempton kada padaš Dragane na sitnicama.

Ače

pre 1 godinu

Tajkun bio, tajkun ostao, velika bruka i sramota Srbije je Šolak.

Aleksandar

pre 1 godinu

Baš me zanima ko će da gleda kanale tv Nova, raskidam ugovor sa SBB.

pedja

pre 1 godinu

Prelazim na Supernovu ili MTS Sat, Sbb nema više smisla.

Anita

pre 1 godinu

Ukidanje Prve i B92 je indirektan napad na predsednika.

Nevena

pre 1 godinu

Jedino što je evidentno jeste da Šolak želi da progura odredjene medije koji imaju mali šer, ali zato redovno pljuju po državi Srbiji.

kentaur

pre 1 godinu

A sta je prednost prelaska kod drugog kablovskog operatera? B92? happy? Ne budite smesni. Ne, hvala...

Nesa

pre 1 godinu

Solak ce sve uraditi samo naskodi gradjanima Srbije.

Pera

pre 1 godinu

Da li je moguce da Solak toliko radi protiv Srbije.

Nole

pre 1 godinu

Solak stvarno misli da parama moze sve. Na Srbiju bogme ne mozes,Srbija je slozna.

Mile

pre 1 godinu

Zasto Solak nedodje u Srbiju,i lepo ode u opoziciju i onda napada Vucica.E pa nesme da dodje parama radi iz druge zemlje. Kukavica.

Nole

pre 1 godinu

Srbiju nisu mogli da uniste ni veca carstva nego sto je Solakovo.

Jelena

pre 1 godinu

Šolaka ne zanimaju ljudi koji rade na Prvoj i B92 vec samo njegov dzep

Anja

pre 1 godinu

Neverovatna odluka koja ima pozadinu, ali neće pomoći opoziciji da se dokopa fotelja.

Ana

pre 1 godinu

Pokušavaju da utiču na gradjane, ali nema šanse, znaju gradjani ko je Šolak i da ne radi za dobrobit Srbije.

vera

pre 1 godinu

Ne može Šolak protiv Vučića. Zna se ko pobeđuje.

mila

pre 1 godinu

Krenuo Šolak na Vučića....e pa ne ide to tako!

maja

pre 1 godinu

Nije Šolak toliko jak pa da može u Srbiji da vodi svoju politiku.

Radovan

pre 1 godinu

Šolak je svoju imperiju stvorio tako što je za vreme vlasi DS opljačkao državnu kompaniju Telekom a sada je za vreme Vučićeve vlasti Telekom oporavljen i postao najjača kompanija u regionu.Konkurencija je Šolaku nepoznata imenica!

Kresoja021

pre 1 godinu

Mogu da cenzurisu koliko god hoce, narod zna istinu, Solak i Djilas su lopine

Vlada

pre 1 godinu

Izbacivanje tv Prva i B92 pokazuje Šolakovo licemerje i strah za svoj opstanak.

Krisztian

pre 1 godinu

Solak je jedan veliki pokvarenjak, ne znam kako ga nije sramota, na sve nacine pokusava da udari na predsednika i njegovu porodicu. A cenzuru koju vrsi da ne govorim

Sale

pre 1 godinu

Svima je jasno zašto Prva i B92 nisu poželjni da budu deo paketa koje nudi SBB.

Mila

pre 1 godinu

Ovo se dešava da bi napadali Vučića i SNS kao i to da bi davali lažne izjave protiv njega i da nema ko da ih demantuje tačnije da se otrgnu Prve i B92 i da tu ne postoji konkurencija i da vladaju tajkunski mediji.To je za svaku osudu.

Ratko

pre 1 godinu

Svoje laži Dilas širi preko Šolakovih medija,zato im smetaju sve televizije koje istinito izveštavaju

Sale

pre 1 godinu

Ovima što su puna usta demokratije bi prvi da cenzurišu konkurenciju.

Natalija

pre 1 godinu

Šolak izgleda želi da izbaci one televizije sa visokim rejtinzima i nacionalnom frekvencijom, ne bi li ubacio svoje nebitne televizije.

Brankica

pre 1 godinu

Nisu građani Srbije tako naivni, kako ovi iz korporativne stranke misle! Niti mogu da ih izoluju od istine đilasovskom metodom! Prošla su ta vremena!

Goran011

pre 1 godinu

Sbb je jedna katastrofa, izbacuju postene televizije, ne znam samo sto ljudi padaju na njihove lazi, najgori servis ubedljivo

Branislav

pre 1 godinu

Vuk u jagnjećoj koži! Šolak i Đilas gledaju isključivo svoje poslovne interese, koji su usmereni na državnu kasu!

Milorad Pakletic

pre 1 godinu

Isplivale konacno prave namere Solaka i njegovih medija, samo da se sakrije istina, to je jedino pravilo

Neda

pre 1 godinu

Očekivani potezi vlasnika tajkunskih medija usled sve manje gledanosti njegovih kanala.

Milos

pre 1 godinu

Licemerje Junajted grupe, njenog “gazde”, ali i medija koji su im na platnom spisku, posebno dolazi da izražaja jer su upravo oni sebe proglasili za najveće borce za medijske slobode u Srbiji

Jovan

pre 1 godinu

Televizije Prva i B92 od 28. oktobra više neće biti u ponudi operatera SBB, odlukom Junajted grupe, poslovne hobotnice Dragana Šolaka sa centralama u Holandiji i Luksemburgu.

Filip

pre 1 godinu

Šolak je preko svojih kompanijskih saopštenja i skupo plaćenih advokata bez ikakvog blama poručio da je Kopernikusu dosad plaćao “10-11 puta manje”

Jovana

pre 1 godinu

Ono što je jedino evidentno jeste da Šolak želi da zgazi odredjene medije koji imaju mali šer, ali zato redovno pljulju po državi Srbiji.

Djoka

pre 1 godinu

Ko o cemu baba o ustipcima, tako i Solak o "nepravdi".

Zoran

pre 1 godinu

Tajkunski mediji N1 i Nova S nikada nisu služili da informišu građane, već naprotiv, sa tih medija dolaze samo laži.

Djoka

pre 1 godinu

Solak opet pljuje a narod zna da to uopste nije tako, njemu stalno nesto smeta.

Djoka

pre 1 godinu

Solak iz dana u dan pokazuje koliko ne zeli boljitak Srbiji.

Djoka

pre 1 godinu

Mnogi ce zbog ove Solakove odluke otkazati usluge SBBa.

Djoka

pre 1 godinu

Jadne li odluke. Nikada se ovaj Solak nece urazumiti.

Tijana

pre 1 godinu

I da tajkuni sve zivo zabrane i ukinu narod ih i dalje ne bi gledao...

Filip

pre 1 godinu

Sram ih bilo, na sve su spremni tajkunski mediji, to su nam toliko puta pokazali i dokazali.

Taki

pre 1 godinu

Kakvi licemeri, misle da ce ukidanjem kanala i malverzacijama uspeti da podignu gledanost i siriti lazi, zaboravili su da ih je narod odavno provalio i ma sta uradili njihovi sebicni ciljevi se nece ostvariti.

sasa

pre 1 godinu

Ovo samo potvrdjuje da kod Solaka ne postoji zelja za demokratijom, sreca pa nije na vlasti.

stevo

pre 1 godinu

Solak je licemer,parekselans,da mu nema ravnog

stefan

pre 1 godinu

Po meni pogresan potez SBB-a i njegovog vlasnika, izgubice i ono malo pretplatnika sto imaju.

Patak

pre 1 godinu

Vise gubi nego sto dobija SBB ovim potezom da izbace Prvu i B92

Pavlovic

pre 1 godinu

Prva i B92 prenose istinu, zato za njih nema mesta kod Solaka.

Dragan

pre 1 godinu

Država ce štititi svoju imovinu i Vučić neće dozvoliti da je Dragan šolak uništi zarad svoje dobiti i koristi.

Lena

pre 1 godinu

SBB vodi prljavu kampanju protiv Vučića i njegove porodice.

Gagi

pre 1 godinu

Konkurencija treba da postoji ali SBB vodi prljavu kampanju protiv Telekoma i države.

Mina

pre 1 godinu

Tajkun Šolak neće uništiti Telekom, a postupak SBB-a je za svaku osudu!

Gaga

pre 1 godinu

Vučića niko ne može da kup pa ni Šolak, njegova briga za nacionalni i državni interes je na prvom mestu.

misterija nemoguca

pre 1 godinu

Televizije Prva i B92 od 28. oktobra više neće biti u ponudi operatera SBB, odlukom Junajted grupe, poslovne hobotnice Dragana Šolaka sa centralama u Holandiji i Luksemburgu.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!
Košarka

Nina osvojila Evroligu, pa presekla! Srpska košarkašica za Informer: Pauza!

Bilo je fenomenalno. Trebaće još par dana da mi se slegnu utisci. I dalje sam preplavljena emocijama, sjajno je ovako krunisati sezonu. Presrećna sam i preponosna, ostvarila sam san koji sam imala kao devojčica, priča za Informer srpska košarkašica Nikolina Milić, koja je sa Fenerbahčeom odbranila titulu prvakinja Evrope.

16.04.2024

06:40

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija