• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

29.10.2022

09:00

Koja je to superhrana idealna za uravnotežen i ukusan obrok?

Perutnina Ptuj

Društvo

Koja je to superhrana idealna za uravnotežen i ukusan obrok?

Podeli vest

Ukusi su različiti kada je reč o delovima pileta, ali svi smo saglasni - volimo domaće

Pileće meso, koje bi se moglo nazvati i superhranom, pravi je izbor kada želite da pripremite hranljiv, uravnotežen i ukusan obrok. Neverovatna nutritivna vrednost, kreativnost u pripremi i kvalitet ga svrstavaju na jelovnike svih koji zaista žele da uživaju u izuzetnoj hrani. Piletina je važan izvor hranljivih materija i sadrži visok nivo proteina neophodnih za izgradnju i obnavljanje tkiva.

Pileće meso korisno je i ukoliko održavate liniju, idete u teretanu, pošto ono doprinosi očuvanju mišićne mase. Pojedine studije pokazale su da povećanje unosa proteina doprinosi većoj sitosti, olakšava gubitak i pomaže u održavanju normalne telesne težine. Takođe, u pilećem mesu nalaze se i vitamini i minerali koji služe kao odličan dodatak uravnoteženoj ishrani.

Piletina se može pripremiti na više načina nego što možete da zamislite i lako će postati deo vaše svakodnevne ishrane. Pileće meso je zbog svog blagog ukusa nesumnjivo hrana koja daje prostor za smelost i kreativnost u kuhinji.

Foto: Perutnina Ptuj

 

Kvalitet pilećeg mesa

Kvalitet pilećeg mesa je veoma važan. Nije svako pileće meso isto. Izbor jeste veliki, ali i činjenica je da se meso može kupiti u skoro svakoj prodavnici. Međutim, preporučujemo da pri kupovini isključivo birate pileće meso proizvođača koji primenjuju sistem kontrole koji obezbeđuje nepokolebljiv kvalitet, bezbednost i sledljivost proizvoda do potrošača. Perutnina Ptuj - Topiko iz Bačke Topole domaći je proizvođač koji kroz striktne procese kontrole svakog koraka proizvodnje obezbeđuje najviši kvalitet pilećeg mesa. Stalni nadzor i brojne laboratorijske analize garancija su besprekornosti i sigurnosti svih proizvoda Perutnine Ptuj. Uzgoj pilića odvija se na novim, moderni farmama što omogućava još sveobuhvatnije upravljanje proizvodnim lancem "od polja do stola". A ono što je najvažnije, svi proizvodni procesi počinju, odvijaju se i završavaju u Srbiji.
 

Svi vole domaće, zato biramo Natur piletinu Perutnine Ptuj.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!
Fudbal

Šokantno, ali istinito! April je crni mesec za Partizan na "Marakani"!

Na stadionu Crvene zvezde danas (18.00, Arena 1 premijum) je na programu 173. po redu "večiti derbi"! Biće to 36. duel Crvene zvezde i Partizana odigran u aprilu. Crveno-beli su uspešniji sa 14 ostvarenih trijumfa, naspram devet pobeda koliko su u četvrtom mesecu u godini ostvarili crno-beli!

20.04.2024

10:00

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija