• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. A.

31.10.2022

07:00

JEZIVO! MARKO STOJANOVIĆ (30) IZ SVILAJNCA NIJE SE VRATIO ŽIV SA PREGLEDA! Lekari mu probušili creva i plućno krilo, pao je u komu i UMRO

Informer

Društvo

JEZIVO! MARKO STOJANOVIĆ (30) IZ SVILAJNCA NIJE SE VRATIO ŽIV SA PREGLEDA! Lekari mu probušili creva i plućno krilo, pao je u komu i UMRO

Podeli vest

Otišao je kolonoskopiju, a tamo ga izbušili, mozak mu je natekao i posle pet dana je preminuo, priča Markova supruga Nikolina. Inspekcija danas u bolnici u Ćupriji

- Marko je bio zdrav kada je otišao na kolonoskopiju. Čak i ako se bude utvrdilo da je od nečega bolovao, on nije preminuo zbog bolesti, već zbog lekarske greške u Opštoj bolnici u Ćupriji. Njemu je lekar probušio debelo i tanko crevo, a prilikom intubiranja povredili su mu i jednjak i probili jedno plućno krilo. Pao je u komu, a mozak mu je otekao, da bi na kraju preksinoć umro u Kliničkom centru Srbije u Beogradu - kaže rođaka Marka Stojanovića (30) iz Svilajnca.

Ona kaže da uzrok smrti još nije poznat jer nije urađena obdukcija. Markova porodica će angažovati advokata kako bi se utvrdilo ko je pogrešio, jer njegova majka, otac, stariji brat, petnaestomesečni sin, desetogodišnja ćerka i supruga zaslužuju da znaju istinu.

- Ne samo da zaslužujemo da saznamo šta se tačno dogodilo već ćemo tražiti da se lekarima koji su odgovorni za njegovu smrt oduzme licenca za rad. To što bi oni odrobijali u zatvoru nije pravda. Njima mora da se zabrani rad. Inače će stradati još neko - kaže Markova rođaka.

Niko od Markovih ukućana nije želeo da govori za novine jer su u prevelikom šoku i još ne mogu da veruju da Marko više nije sa njima, jer do poslednjeg trenutka nisu gubili nadu da će se izvući.

Foto: Informer

Supruga Nikolina sa pokojnim Markom

Marko je prošlog ponedeljka otišao na pregled jer se žalio na nadimanje stomaka i da ima sukrvicu u stolici. Njegova porodica tvrdi da su mu prilikom kolonoskopije u Opštoj bolnici u Ćupriji probušili debelo i zakačili tanko crevo. Marko je hitno prebačen na operacioni sto. Hirurg je uspeo da mu zakrpi creva, ali Marka nisu mogli da probude iz anestezije. Porodica tvrdi i da su mu oštećeni jednjak i pluća i da je imao tri otekline na vratu.

- U veštačkoj komi Marko je prvo sanitetom prebačen u Kragujevac jer su nam rekli da su tamo bolji lekari i da ne bi podneo bolove da je svestan. U Kragujevcu su ga tri puta reanimirali. Prenoćio je, a potom su ga poslali za Beograd. Ništa ne mogu da tvrdim, ne znam koji lekar je pogrešio jer je sva dokumentacija sa Markom poslata za Beograd - kažu rođaci porodice.

Nažalost, Marko je u petak upao u duboku komu, potom je nastupila moždana smrt, a ubrzo je i preminuo.

- Kolonoskopiju mu je radio dr Goran Gajić, koji mu je probušio debelo, a zakačio i tanko crevo. Odmah je prevezen kod hirurga i, kako su mi kasnije rekli doktori i u Kragujevcu i u Beogradu, hirurg je to maestralno odradio i sve zakrpio. Međutim, javlja se novi problem, verovatno je anesteziolog pogrešio. Kako je bio intubiran, tokom intervencije kod hirurga oštećeni su mu jednjak i pluća, koja su praktično probušena - ispričala je ranije Markova supruga Nikolina.

Foto: Informer

Ona je navela da su Marku vadili vazduh iz pluća, ali i da mu se od četvrtka stanje pogoršalo.

- Upao je u duboku komu i mozak mu je natekao. Poslali smo čitavog čoveka na obično snimanje, a njega su svog izbušili. Porodica neće odustati od tužbe - rekla je Markova supruga Nikolina.

Direktor bolnice: Komplikacije uvek moguće!?

Dr Slobodan Gajić, direktor Opšte bolnice u Ćupriji, rekao je da je odmah urađen vanredan unutrašnji stručni nadzor u pružanju zdravstvene zaštite pacijentu i da je o događaju obavešteno Ministarstvo zdravlja. On je još rekao da su komplikacije kod invazivnih metoda, kao što je kolonoskopija, uvek moguće.

Grujičić: Lično ću pratiti slučaj

Ministarka zdravlja Danica Grujičić kaže da će inspekcija Ministarstva zdravlja danas posetiti ćuprijsku bolnicu!

- Ništa se neće prepustiti slučaju i sve se mora ispitati do kraja. Lično ću nadgledati svaki korak - izjavila je ministarka zdravlja Danica Grujičić za Informer. 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!
Live TV

Da je Putin hteo da ubije Zelenskog, do sad bi ga ubio! Pretnje po život lidera Ukrajine su bez osnova!

Ruski predsednik Vladimir Putin, nakon masakra u Moskvi, namerava da likvidira ukrajinskog lidera Volodimira Zelenskog, kao i šefove Službe bezbednosti Ukrajine (SBU) i vojnoobaveštajne službe (GUR) Vasilija Maljuka i Kirila Budanova, piše ruska "Pravda". Da li predsednik države može da bude legitimna meta? Na ovo pitanje u "Info jutru" odgovorili su Ljubinka Milinčić, glavna urednica Sputnjika i Željko Šain, dopisnik Politike iz Severne Makedonije.

29.03.2024

12:31

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)
U bekstvu

Pedofil osuđen na 12 godina, pa pobegao: Obljubio bokserku (13)

Milenko Tomić (62) iz Bijeljine, bivši predsednik Bokserskog saveza Republike Srpske i generalni sekretar Bokserskog saveza BiH, optužen da je obljubio trinaestogodišnju devojčicu kojoj je bio trener, osuđen je na 12 godina zatvora, međutim, sumnja da je pobegao iz BiH.

29.03.2024

12:27

Mamio decu bombonama: Napao policiju
Hapšenje

Mamio decu bombonama: Napao policiju

Po nalogu javnog tužioca Trećeg osnovnog javnog tužilaštva u Beogradu policijski službenici PS Novi Beograd su doneli rešenje o zadržavanju osumnjičenog M.L. (51) zbog krivičnog dela ometanje službenog lica u vršenju službene dužnosti.

29.03.2024

11:47

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija