• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: B. S.

02.11.2022

16:49

ZIMOVANJE NA KOPAONIKU KAO NA ALPIMA! Za četvoročlanu porodicu odmor od sedam dana košta od 207 evra do čak... PAPRENA CENA!

printscreen

Društvo

ZIMOVANJE NA KOPAONIKU KAO NA ALPIMA! Za četvoročlanu porodicu odmor od sedam dana košta od 207 evra do čak... PAPRENA CENA!

Podeli vest

I pored poskupljenja zimskih aranžmana za oko 30 odsto, pojedini hoteli rasprodati su do kraja marta

Najpopularnija skijališta širom Srbije objavila su nove cenovnike za zimu, a aranžmani su skuplji za oko 30 odsto u odnosu na prethodnu godinu. Tako je sada u pojedinim hotelima na Kopaoniku zimovanje za dve odrasle osobe i dvoje dece u trajanju od sedam dana skuplje nego na Alpima u Austriji i Švajcarskoj.
Kako kažu turistički radnici, potražnja je ogromna i pored poskupljenja. U pojedinim skijalištima svi porodični aranžmani rasprodati su sve do marta.

Liste čekanja

Interesovanje za predstojeću zimu je ogromno, tako da mi već imamo liste čekanja
Goran Karadžić, JP "Stara planina"


Odmor od sedam dana za četvoročlanu porodicu na Kopaoniku, Zlatiboru, Staroj planini ili Tari košta od najmanje 207 evra za privatni smeštaj do čak 4.800 evra za odmor u hotelu. Hotelski smeštaj je u pojedinim odmaralištima toliko skup da dostiže ili premašuje cene najpoznatijih svetskih skijališta u Švajcarskoj, Austriji i Italiji (pogledajte tabelu). Na sve to treba dodati i cenu ski-pasa, koja za sedam dana, u zavisnosti od planine, prema sadašnjim cenama, košta od 90 do 164 evra.


Skupo i luksuzno


Najskuplje zimovanje ove zime biće na Kopaoniku. Za šest noćenja u ovom poznatom skijaškom centru dve osobe sa decom u privatnom apartmanu treba da izdvoje od 360 do 720 evra, a za hotelski smeštaj cena ide do 4.800 evra. Nešto povoljnije možete proći ako zimujete na Zlatiboru. Za apartman u centru Zlatibora za dve osobe treba izdvojiti od 230 do 480 evra za šest noćenja. Ukoliko se odlučite za hotelski smeštaj za dve osobe, cena aranžmana je od 690 do skoro 2.500 evra.

Foto: RINA

Cene zimovanja su paprene


Ali da poskupljenje ne utiče na interesovanje građana za odmor na planinama, potvrđuje Goran Karadžić, v. d. direktora JP "Stara planina - SP RESORT". On kaže za Informer da su im aranžmani odmah po objavljivanju novih cenovnika gotovo planuli.
- Interesovanje za predstojeću zimu je već ogromno, tako da mi već imamo liste čekanja. Prvog dana kad smo objavili cenovnik, što je bilo 1. oktobra, prodati su nam svi porodični apartmani, i to do kraja marta. U ostalom smeštaju ima još malo mesta za Novu godinu i januar. Sada nam je veća potražnja za prave ljubitelje skijanja, koji najviše traže mart i početak aprila - kaže Karadžić.

On dodaje da se, u zavisnosti od usluge koju gost odabere, menja i cena.
- U cenu aranžmana uračunati su igraonica za decu, bazen, džakuzi, teretana, rekreacije poput bilijara, stonog tenisa i tinejdž kluba. Takođe, ove godine se nastavlja tradicija da su za decu uzrasta od četiri do 10 godina besplatni ski-škola, ski-pas i oprema za skijanje za minimalan boravak od sedam noći - napominje Karadžić.

Foto: Public

Zlatibor je jedna od omiljenih destinacija

CENE ZIMOVANJA U SRBIJI


KOPAONIK
tip smeštaja usluga cena
hotel doručak i večera 1.540-4.800
apartmani zakup 360-720
ZLATIBOR
tip smeštaja usluga cena
hotel doručak i večera 720-2.615
apartmani zakup 230-483
STARA PLANINA
tip smeštaja usluga cena
hotel ol-inkluziv lajt 2.190
apartmani zakup 247-624
TARA
tip smeštaja usluga cena
hotel doručak 545-686
apartmani zakup 207-345
* 6 noćenja / 7 dana za dve osobe i dva deteta
* cene su izražene u evrima



Cene ski-pasa


Kopaonik
- šestodnevna karta 17.400 (148 evra)
- sedmodnevna karta 19.300 (164 evra)
Stara planina i Tornik
- šestodnevna karta 9.400 (80 evra)
- sedmodnevna karta 10.500 (90 evra)
* cene su prošlogodišnje i izražene su u dinarima za jednu odraslu osobu

I Vladimir Živanović, direktor Turističke organizacije Zlatibor, kaže za Informer da je ova planina izuzetno popularna destinacija među turistima i ljubiteljima skijanja.
- I pored ekonomske krize, očekujemo da zimska sezona bude i bolja nego prethodna, kada je u jeku sezone bilo i 30.000 gostiju. Već imamo dosta rezervacija za decembar i početak januara, kada je školski raspust. Sve je spremno za dolazak gostiju na zimovanje. Gold gondola će raditi svakodnevno, kao i Ski-centar Tornik - kaže Živanović.


Već sve planulo


Kako su nam rekli u jednom privatnom smeštaju na Tari, i oni su morali da podignu cenu u odnosu na prethodnu godinu, ali interesovanje je i dalje na nivou prošlogodišnjeg.
- Za sada smo popunjeni za kraj decembra i početak januara, a za dalje ćemo videti. Smeštaj je morao da poskupi jer su poskupeli energenti, ali po sadašnjem interesovanju, deluje da će i ova sezona biti dobra - navodi vlasnik ovog smeštaja.

CENE ZIMOVANJA U EVROPI


država aranžman cena
Austrija, Bad Klajnkirhajm doručak i večera 3.768-4.562
Austrija, Bad Klajnkirhajm najam apartmana 463-640
Bugarska, Bansko noćenje i doručak 820-2.050
Bugarska, Borovec noćenje i doručak 777-2.179
Francuska, Val Torens noćenje i doručak 1.200-3.896
Francuska, Val Torens najam apartmana 1.000-1.800
Italija, Kortina d'Ampeco doručak i večera 2.820-5.200
Italija, Livinjo najam apartmana 1.600-2.000
Švajcarska, Sent Moric noćenje i doručak 2.589-4.811
Švajcarska najam apartmana 1.289-1.800
* 6 noćenja / 7 dana za dve osobe i dva deteta
* cene su izražene u evrima

 




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija