• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer /RTS

14.11.2022

21:08

GDE DA PROPUSTIMO ORLOVE NA PUTU DO "BOGINJE"?! Lažna bolovanja, odmori kad im vreme nije...  Ma, snalazimo se... SRBIJU TRESE FUDBALSKA GROZNICA!

FSS/Printskrin

Društvo

GDE DA PROPUSTIMO ORLOVE NA PUTU DO "BOGINJE"?! Lažna bolovanja, odmori kad im vreme nije... Ma, snalazimo se... SRBIJU TRESE FUDBALSKA GROZNICA!

Podeli vest

Da je fudbal najvažnija sporedna stvar na svetu, to već znamo. Tokom Svetskog prvenstva nekim navijačima postaje bitniji i od posla, pa baš u to vreme uzimaju godišnji odmor.

Skoro trideset godina u vreme Svetskog prvenstva u fudbalu Nikola Stevanović ide na godišnji odmor. Mundijal je obično leti, pa se nekako u raspored udene i odlazak na Adu ili bazen. Ove godine je Nikoli leto bilo radno.

- Živeli smo za taj novembar, pogotovu što naši igraju i prosto to je, eto, volite fudbal. Ja sam razmišljao, recimo sedim, očekujem da krene fudbal, zove me organizator Nikolice snimanje, kome da presudim, sebi, nekom drugom, ne neću, volim ih sve, volim i vas, volim i sebe, znači uzmeš odmor i lepo se posvetiš sebi, odgledaš to natenane - kaže Nikola Stevanović.

Oni koji ne budu na odmoru, snalaziće se. Neki kažu da uz posao koji je prepodne stižu da gledaju popodnevne utakmice, dok oni koji imaju sopstveni biznis prilagođavaće posao utakmicama.

Ima i onih koji će ovih mesec dana uživati i na poslu. 

- Radimo u toj vremenskoj razlici, kad je tamo fudbal mi tad radimo i onda gledam, jer je to deo našeg posla, kladionica - navodi jedan sugrađanin.

Svi koji će odmor koristiti kako bi gledali fudbal, već je trebalo da ga prijave poslodavcu i dobiju rešenje. U Uniji poslodavaca kažu da za sada nema većih odsustvovanja, ali ono što može da zabrine jesu lažna bolovanja. Nisu neuobičajena u vreme, na primer, sezonskih radova.

- Lažna bolovanja u svakom slučaju predstavljaju problem i za poslodavce i za ostale zaposlene koji trpe, koji vide ovakav neki negativan primer, nije korektno prema ostalim zaposlenima, nije korektno prema poslodavcu, u svakom slučaju je kršenje zakona i mislim to bi trebalo zaista da se sankcioniše - poručuje Svetlana Budimčević iz Unije poslodavaca Srbije.

Inače, Vlada u Kataru je odlučila da zaposleni u javnom sektoru rade od 7 do 11 sati, a 80 odsto radnog vremena od kuće.

Prema nekim istraživanjima, zbog pada produktivnosti, Mundijal 2018. je svetskoj ekonomiji oduzeo skoro 12 milijardi dolara.

Kod nas je poslednjih dana, baš zbog Mundijala, porasla prodaja televizora. Ne znamo koliko će ih završiti u kućama i stanovima, a koliko u firmama.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Hahahah

pre 1 godinu

Briga me za glupave fudbaslerre. Nadam se da ce ih napuniti, kao i uvek.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!
NEVEROVATNO

(VIDEO) Ovaj snimak je razgnevio celu Rusiju! Kako je Ukrajina uspela ovo?! Dron zbrisao milionski supermoderni sistem!

Prema tvrdnjama ukrajinske vojske, u napadu njihovih snaga uništen je skupoceni sistem ruske vojne opreme. Ukrajinska vojno-obaveštajna agencija GUR objavila je u subotu video snimak za koji tvrde da prikazuje udar pripadnika Obaveštajne službe odbrane Ukrajine (DIU) i 15. odvojene artiljerijsko-izviđačke brigade Black Forest kako gađaju ruski radarski sistem 48Y6 K-1 Podljot, a na snimku je uhvaćen i dramatičan trenutak eksplozije.

27.04.2024

20:40

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija