• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

16.11.2022

18:52

"KORIDORI SRBIJE" SE OGLASILI POVODOM LAŽNIH VESTI: Nikakve pukotine na potpornim zidovima u Grdeličkoj klisuri ne postoje

Društvo

"KORIDORI SRBIJE" SE OGLASILI POVODOM LAŽNIH VESTI: Nikakve pukotine na potpornim zidovima u Grdeličkoj klisuri ne postoje

Podeli vest

Koridori Srbije oglasili su se povodom netačnih tekstova u pojedinim medijima u kojima se tvrdilo da su se u Grdeličkoj klisuri na pojedinim potpornim zidovima pojavile pukotine

Njihovo saopštenje prenosimo u celosti:

- Poslednjih dana objavljeno je više tendencioznih i netačnih tekstova u pojedinim medijima u kojima se tvrdilo da su se u Grdeličkoj klisuri na pojedinim potpornim zidovima pojavile pukotine, a koji predstavljaju uznemiravanje javnosti. Koridori Srbije obaveštavaju javnost da se saobraćaj kroz Grdeličku klisuru odvija nesmetano, uz najviši stepen bezbednosti svih učesnika u saobraćaju.

Podsećamo da su inženjeri i geometri Koridora Srbije u više navrata vanredno izašli na teren i to 11., 12. i 14. novembra i izvršili očitavanje svih referentnih tačaka. Tom prilikom, utvrđeno je da se od kada je uspostavljen sistem referentnih tačaka do sada, nisu dogodila apsolutno nikakva pomeranja na kosinama, koje su predmet medijskih spekulacija. Koridori Srbije su još 2019. godine uspostavili stalni monitoring na kosinama u Grdeličkoj klisuri, i da do sada nikakva pomeranja nisu zabeležena.

Budući da su pojedini mediji nastavili da objavljuju neistine, a pritom ne uvažavajući činjenice iz saopštenja Koridora Srbije, dana 15.11.2022. godine na teren su izašli predstavnici Sektora za inspekcijski nadzor ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture na zahtev ministra građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Gorana Vesića. Inspekcija je prilikom vršenja inspekcijskog nadzora, zapisnikom konstatovala da ne postoje deformacije i pukotine na predmetnoj konstrukciji zaštite kosine. Nadležni inspektor naveo je da se  radi o denivelisanim radnim spojevima koji su izvedeni tokom radova, a zbog same tehnologije i uslova gradnje, kao i da je na denivelisanom spoju, zbog zaštite od prodora atmosferske vode, izvršena površinska obrada cementnim malterom, koja stvara vizuelni osećaj da se radi o pukotini.

Ovim putem još jednom skrećemo pažnju predstavnicima medija, koji plasiraju u javnost netačne tekstove i na taj način uznemiravaju građane Republike Srbije, da će Koridori Srbije kao Investitor projekta, biti prinuđeni da preduzmu adekvatne mere u skladu sa zakonom, odnosno da podnesu krivične prijave za vršenje dela širenja lažnih vesti i izazivanja panike. Autoput kroz Grdeličku klisuru je međunarodna saobraćajnica i širenjem lažnih vesti ne unosi se samo panika među građane, već se nanosi i šteta Republici Srbiji - navodi se u saopštenju Koridora Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija