• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. M. / S. M.

02.12.2022

07:00

PLANULI ARANŽMANI ZA DOČEK U INOSTRANSTVU! Srbi se spremaju, evo koliko novca treba da izdvojite za Madrid, Beč, Pariz...

AP/Photo

Društvo

PLANULI ARANŽMANI ZA DOČEK U INOSTRANSTVU! Srbi se spremaju, evo koliko novca treba da izdvojite za Madrid, Beč, Pariz...

Podeli vest

Cene se kreću od 45 evra za tri dana u Beču do 369 za četiri dana u Parizu uz autobuski prevoz * Prodati aranžmani i za Madrid, Hurgadu, Rim...

Sve više Srba Novu godinu želi da dočeka u inostranstvu. U domaćim turističkim agencijama telefoni su se usijali, a kako tvrde turistički radnici, najveće je interesovanje za Budimpeštu, Prag i Beč, ali ništa manje nije ni za Barselonu, Valensiju, Rim ili Atinu.

Cene se kreću od 90 evra za tri noćenja u Beču do 369 za četiri noći u Parizu uz autobuski prevoz. Skuplja su, svakako, putovanja avionom, pa za tri dana uživanja u Rimu treba izdvojiti oko 699 evra ili 839 za provod u Madridu!

Direktor Nacionalne asocijacije turističkih agencija "Juta" Aleksandar Seničić kaže da je interesovanje turista veliko i da pojedine agencije već traže i dodatne autobuse.

- Putnicima ne smeta ni to što su autobuski aranžmani poskupeli za 15 do 20 odsto, a avionski za 25 odsto u odnosu na prošlu godinu. Više se traže gradovi u našoj okolini do kojih se putuje autobusom, kao na primer Prag, za šta treba izdvojiti 209 evra za tri noći, odnosno 90 za dve noći u Beču. Veoma je popularna i Severna Italija, gde za dva noćenja u toj regiji sa autobuskim prevozom treba platiti od 120 evra, pa do 250, u zavisnosti od hotela - kaže Seničić.

Destinacija - cena - broj noćenja

Temišvar 69 jedno
Beč 90 dva
Budimpešta 130 dva
Atina 179 tri
Prag 209 tri
Rim 239 tri
Pariz 369 četiri

* cene su izražene u evrima i uključuju autobuski prevoz

Destinacija cena broj noćenja

Istanbul 399 tri
Rim 699 tri
Hurgada 729 šest
Barselona 779 tri
Amsterdam 799 četiri
Madrid 839 četiri

* cene izražene u evrima i uključuju avionski prevoz

On dodaje da su avionski aranžmani skuplji jer nema čartera, kao što je to slučaj tokom letnje sezone.

- U ovom periodu nema čarter-letova, pa je teže doći do mesta u avionu. Ali mnogi ne žale para, pa rezervišu Hurgadu ili Barselonu, koje su nešto skuplje - kaže Seničić.

Foto: Informer DN

Aleksandar Seničić

Stručnjak za turizam Aleksandra Mikata kaže da je tradicionalno najjeftiniji doček u zemljama u okruženju.

- U Budimpešti se za dva dana, bez noćenja, možete provesti za svega 49 evra. Ko želi da u 2023. godinu uđe sa prijateljima u Temišvaru, platiće 69 evra za jednu noć. Kada su u pitanju aranžmani od pet ili šest dana za Toskanu, Rim ili Solun, neke cene su ove godine veće i do 120 evra nego lane - kaže Mikata.

Nešto drugačije

Ona skreće pažnju na to da će građani koji se odluče da najluđu noć provedu u Istanbulu aranžman platiti i do 200 evra više nego da ovaj grad posete u nekom drugom periodu.

- Ne treba da se očekuje neki veliki provod u gradu na Bosforu kada je u pitanju doček na ulici, jer Turci ne pridaju veliki značaj Novoj godini kao prazniku. Naravno da će domaćini u hotelima i restoranima pripremiti sve vrhunsko za turiste, ali na trgovima nema grandiozne zabave. Slično je i u Egiptu. Ali svako ima svoje favorite za najluđu noć - naglašava Mikata.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

CENE DIVLJAJU! ZA LETOVANJE U GRČKOJ, TURSKOJ, EGIPTU, TUNISU DOPLATA NAJMANJE 100 EVRA! Agencije udar na džepove Srba pravdaju Ukrajinom...
Društvo

CENE DIVLJAJU! ZA LETOVANJE U GRČKOJ, TURSKOJ, EGIPTU, TUNISU DOPLATA NAJMANJE 100 EVRA! Agencije udar na džepove Srba pravdaju Ukrajinom...

Početak je letnje sezone, a aranžmani su uveliko rezervisani i unapred uplaćeni. Rat u Ukrajini, međutim, uticao je na sve, pa tako i na tursitičke agencije, koje sada od građana traže da plate dodatne troškove. Agencije dodatno putnicima tarifiraju avio-gorivo od 30 pa pa sve do 75 evra za čarter letove, zavisno od pojedinačnih destinacija, a traži se i doplata za smeštaj

26.05.2022

20:15

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija