• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

13.12.2022

07:25

NAPOLJU DA SE "SMRZNEŠ"! Temperatura u "debelom" minusu, ovo je jutros najhladnije mesto u Srbiji!

Pixabay

Društvo

NAPOLJU DA SE "SMRZNEŠ"! Temperatura u "debelom" minusu, ovo je jutros najhladnije mesto u Srbiji!

Podeli vest

U celoj Srbiji jutros su temperature ispod nule, a najhladnije u šest sati bilo je na Kopaniku, minus devet, i Crnom Vrhu, minus osam stepeni Celzijusa

U najvećem delu zemlje temperature su između tri i pet stepeni u minusu, a najmanje hladno je u Negotinu, gde je minus jedan stepen.

Vremenski izgledi

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da se u danas i sutra na području istočne Srbije u toku dana očekuju mešovite padavine - ledena kiša i sneg. Kasnije posle podne, uveče i u toku noći sneg će se intenzivirati uz stvaranje snežnog pokrivača visine od 5 cm u nižim do 15 cm u višim predelima.

Prema prognozi, u Srbiji će danas biti hladno uz slab i umeren jutarnji mraz i lokalno maglu. U toku dana u većem delu biće pretežno sunčano, a na jugu Srbije umereno oblačno. Duvaće slab i promenljiv vetar. Najniža temperatura biće od -8 do 0, a najviša od 0 do 6 °C. U toku noći očekuje se naoblačenje u svim krajevima.

I u Beogradu će danas biti hladno uz slab do umeren jutarnji mraz. U toku dana pretežno sunčano. Najniža temperatura od -6 do -3, a najviša oko 2 stepena. U toku noći naoblačenje.

Sutra ujutro hladno uz slab i umeren mraz. U toku dana na severu Srbije pretežno oblačno i uglavnom suvo, a padavine se očekuju u krajevima južno od Save i Dunava (od 10 do 20 mm za 24 h). U većini nižih predela usled porasta temperature očekuje se da sneg pređe u kišu, dok će u istočnoj Srbiji padati ledena kiša i sneg uz intenziviranje padavina kasnije posle podne, uveče i u toku noći kada će doći do stvaranja snežnog pokrivača visine od 5 do 15 cm.

U košavskom području duvaće umeren i jak, na jugu Banata olujni jugoistočni vetar. U četvrtak malo do umereno oblačno, toplije i suvo uz kratkotrajno slabljenje vetra.

U petak osetno toplije sa maksimalnim temperaturama od 6, u Timočkoj Krajini do 18 stepeni u zapadnoj Srbiji. Ponovo vetrovito - kiša i pljuskovi se prvo očekuju u Vojvodini, a posle podne uz promenljivu oblačnost lokalno i u ostalim krajevima.

U toku noći od petka na subotu na severozapadu, a u subotu i u ostalim krajevima zahlađenje uz jak severni vetar i kratkotrajni prelazak kiše u sneg. U nedelju suvo i hladno sa jutarnjim mrazem, a početkom naredne sedmice ponovo toplije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)
Live TV

Šta se krije iza jezivog projekta "Lavanda"? Veštačka inteligencija napravljena zato da ubija! (VIDEO)

Gost "Info dana" bio je analitičar Saša Borojević. On je govorio o tome na koji način su povezani svi ratovi koji se trenutno rasplamsavaju po celom svetu. Evo kakve veze ima Balkan i Srbija sa projektima velikih sila. Uživo u program, putem vajber linka, uključio se i Dževad Galijašević, stručnjak za terorizam koji je komentarisao kompleksne odnose između Amerike i Izraela.

19.04.2024

17:55

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)
Live TV

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubijene Danke Ilić! Zašto ubice neće da kažu gde je telo? (VIDEO)

Mnogo je nelogičnosti u slučaju ubistva Danke Ilić. Osumnjičeni za ubistvo od samog početka pokazuju vrlo neobično ponašanje. O tome šta je sve neobično u ovom slučaju, u emisiji "Info dan" govorile su Maja Jovanović iz Biroa za borbu protiv trgovine decom i psihološkinja Katarina Matić. Uživo u program javila se i novinarka Informera Vesna Jović sa najnovijim informacijama iz okoline Bora.

19.04.2024

16:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija