• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.12.2022

11:24

Vesić: Srpskim prevoznicima koji su ostali bez kamiona u Ukrajini Vlada isplatila pomoć

Predrag Mitić

Društvo

Vesić: Srpskim prevoznicima koji su ostali bez kamiona u Ukrajini Vlada isplatila pomoć

Podeli vest

Domaćim prevoznicima koji su ostali bez kamiona u Ukrajini, nakon izbijanja sukoba u toj zemlji, država će isplatiti po dva miliona dinara subvencija, kao pomoć za nastavak poslovanja

 

Subvencije nisu namenjene velikim preduzećima koja u vlasništvu imaju veliki broj teretnih vozila.

Komisija, koju je formirao ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, nakon izvršenog uvida u zahteve za subvencije i dokumentaciju, utvrdila je da sva tri prijavljena domaća prevoznika ispunjavaju uslove za dodelu subvencija.

To su “Data transport“ iz Velikih Crljena, “Čapin –trans” iz Ljiga i “Profi teh“ iz Novog Pazara.

Kada su započela ratna dejstava u Ukrajini 24. februara, u toj zemlji su se našli i vozači kamiona iz Srbije, a većina njih, kao i njihova teretna vozila, uspela bezbedno da se vrati u Srbiju, međutim, nekoliko domaćih prevoznika je ostalo zarobljeno i izgubili su svoje transportno sredstvo, koje im je oduzeto ili uništeno.

Radi se o domaćim preduzećima čiji su vlasnici upravo lica koja i voze kamione i poseduju samo te kamione za rad i obavljanje delatnosti prevoza terete, i koja nemaju u vlasništvu veliki broj kamiona.

Time su praktično izgubili sredstva za rad, čime su njihova egzistencija i posao ugroženi, zbog čega im je država obezbedila finansijsku pomoć za nastavak poslovanja.

Vlada je 13. oktobra, na predlog Ministarstva građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture, usvojila Program o rasporedu i korišćenju subvencija za podršku u radu domaćih prevoznika tereta u drumskom saobraćaju zbog nastale štete u poslovanju prouzrokovane ratnim dejstvima u Ukrajini.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Vesić: Šokantni podaci o saobraćajnim nesrećama, moramo da čuvamo živote
Politika

Vesić: Šokantni podaci o saobraćajnim nesrećama, moramo da čuvamo živote

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić održaće već ove nedelje niz sastanaka sa predstavnicima Saobraćajnog fakulteta, Auto-moto saveza Srbije i Agencije za bezbednost saobraćaja, kako bi zajednički pokrenuli veliku medijsku kampanju za veću bezbednost u saobraćaju, nakon niza nesreća na putevima u poslednjih nekoliko nedelja

14.12.2022

09:50

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija