• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs/Tanjug

16.12.2022

09:11

PROVERITE RAČUN, DANAS LEŽU PARE! Država isplaćuje jednokratnu pomoć

printscreen/Tanjug

Društvo

PROVERITE RAČUN, DANAS LEŽU PARE! Država isplaćuje jednokratnu pomoć

Podeli vest

Za pomoć države od 5.000 dinara, do ponoći kada je rok za prijavu istekao, prijavilo se 963.807 mladih, a kako je izjavio ministar finansija Siniša Mali, isplata ove jednokratne pomoći počela je danas

- Kao što smo i obećali odmah krećemo sa isplatama i danas ćemo isplatiti sve one koji su primaoci novčane socijalne pomoći kao i još oko 450.000 mladih koji su se prijavili preko portala Uprave za trezor. Isplatu nastavljamo u ponedeljak, 19. decembra i prvih dva-tri dana sledeće sedmice isplatićemo pomoć svima koji su se prijavili i ispuniti obećanje koje smo dali - rekao je Mali.

Novac će korisnicima biti na raspolaganju posle devet časova, odnosno početka rada platnog prometa i rasknjižavanja uplata od strane banaka preko kojih se pomoć isplaćuje.

Provera isplate u tri koraka

Kada odete na sajt Uprave na trezor idp.trezor.gov.rs, pojaviće vam se obrazac: Provera statusa prijave na koji treba da kliknete.

Potom vam se otvara stranica na kojoj treba da unesete svoje podatke: JMBG, broj lične karte.

Nakon unosa podataka u obrazac, pojaviće vam se informacije o statusu prijave za isplatu novčane pomoći. Ukoliko je novac legao na vaš račun, poslednja stavka biće štiklirana "Uplata obavljena".

Mali je podsetio da je ove godine mladima već dva puta, prvo u februaru a potom i u junu, isplaćivana pomoć u iznosu od po 100 evra u dinarskoj protivvrednosti.

- Za isplatu koja je počela danas izdvojili smo oko šest milijardi dinara i opet pokazujemo da brinemo o onima kojima je naša briga najpotrebnija. Ovo je veoma jak i veliki signal našim mladima da mislimo o njima. Želimo da osete potrebnu sigurnost i podršku od strane drzave Srbije - rekao je ministar Mali.

Istakao je da se ovom isplatom pokazuje i snaga naših javnih finansija. Pravo na pomoć države imaju mladi u uzrastu izmedju 16 i 29 godina. U februaru je pomoć dobilo 1.059.411 a u junu 1.105.196 mladih, a ovoga puta ukupan broj za isplatu, dakle kada se sabere broj onih koji su se sami prijavili i broj korisnika socijalne pomoći kao i onih na izvršenju krivičnih sankcija, iznosi 1.001.446.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
rexxx

pre 1 godinu

Nema nista na racunu. Ah .. da .. Mali Sinisa me opljackao .. .

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17