• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

21.12.2022

10:00

DRAGANA MILOVANOVIĆ BAVI SE PROIZVODNJOM ODEĆE "ROBERTO BARESSI"! Od sumraka do svitanja

Privatna arhiva

Društvo

DRAGANA MILOVANOVIĆ BAVI SE PROIZVODNJOM ODEĆE "ROBERTO BARESSI"! Od sumraka do svitanja

Podeli vest

Shvatila sam da imam brend sa tradicijom, delimičnu logistiku, sestru za partnera - dovoljno razloga da krenemo i oživimo firmu i uvedemo novine

Roberto Baressi je brend koji se bavi proizvodnjom odeće i aksesoara. Međutim, da li biste nakon onlajn poručene košulje pomislili da kupujete od domaćeg brenda? Ne. Ni mi.

Dragana Milovanović je sa svojom sestrom pokazala na terenu šta konkretno znači i šta sve može da ostvari - girl's power.

Foto: Privatna arhiva

Dragana Milovanović

Danas je vlasnica brenda i zaljubljenik u svoj posao, ali za njen razvojni put može se reći sve drugo osim da je bio pravolinijski. Završila je italijanski jezik na Filološkom fakultetu, ali već na polovini studiranja bilo joj je jasno da to nije ono čime u budućnosti želi da se bavi.

Počelo od tate

Firmu "Roberto Baressi" je još devedesetih osnovao njen otac, i primarna delatnost bila je proizvodnja košulja. Međutim, sticajem životnih okolnosti biznis je zaustavljen. Firma je i dalje postojala, ali to je bilo sve. Čekali su se neko drugo vreme i nove ideje.

Sve počelo od košulja

Brend "Roberto Baressi" počeo je sa kreiranjem košulja. Kako kažu, košulja je poseban komad odeće. Možete da je nosite u svakoj prilici, a kada je dobro odabrana - to je prvo što će na vama primetiti. Jer košulja gradi stil.

Naravno, stil se stvara. Baš zato je potrebno isprobavati, menjati, prilagođavati svaki detalj. Tu mi stupamo na scenu. U zavisnosti od toga za koju priliku želite košulju, odaberite poslovne, svakodnevne ili košulje za posebne prilike. Na raspolaganju imamo više od 300 različitih materijala i dezena.

Za to vreme, Dragana traži svoj put, pokušavajući da se zaposli u nekoj od stranih korporacija koje su tek počele da se pojavljuju.

Foto: Privatna arhiva

Nalazi posao u sjajnoj firmi, ali problem ubrzo postaje jasan - ne želi time da se bavi. I desilo se ono što se obično događa sa svim slagalicama, svi delovi su na stolu, pitanje je samo umeš li da vidiš širu sliku. A Dragana je ubrzo videla celu, novu sliku.

- Shvatila sam da imam brend sa tradicijom, delimičnu logistiku, sestru za partnera, Italiju u malom prstu i jasan prikaz poslovanja preuzet iz firme u kojoj je radila. Tačno sam znala kako zdrav kolektiv treba da izgleda - kaže Dragana.

Foto: Privatna arhiva

I onda je, inspirisana Italijom, rešila da proba da zaokruži sve i proizvodnju košulja hrabro pretvori u širu priču, u kompletnu proizvodnju odeće i aksesoara. Ono što ih je izdvojilo na tržištu, i to veoma, jeste namera da sve to rade dosta kvalitetno!

Stigle i haljine

Haljine važe za najženstveniji odevni komad, koji ženama pruža sasvim poseban osećaj tokom nošenja. Moderne "roberto baressi" haljine-košulje izraz su kompromisa između ženstvenosti i praktičnosti. Vrlo su jednostavne za kombinovanje i pogodne za nošenje u svakoj prilici.

Foto: Privatna arhiva

- Pažljivo biramo materijale, dizajn je odmeren, ali koketiramo sa raskošima Italije. Otuda imamo bogatstvo kolora, a opet šmek minimalizma u finišu. Sve je to naš brend "Roberto Baressi" stavio na posebno mesto, a to je - sve na svoje mesto - ponosno priča ova preduzetnica.

Na pitanje šta smatra presudnim u vođenju biznisa, istakla je da je reč o spoju više stvari.

Foto: Privatna arhiva

- Na prvom mestu je važno da ono što radiš mora da te "vozi", da nema savršenog kursa, i da se problemi moraju rešavati u hodu. Da je važno okružiti se optimistima, a ne "saboterima", i da ukoliko želiš da se baviš biznisom, moraš neprestano da se edukuješ, a srećom, znanje nikada nije bilo dostupnije - kaže Dragana.

Zato, dodaje ona, u kolima ne pevuši, već rado sluša podkaste. Informiše se o novinama u svetu mode i o svemu što može da poboljša njen biznis. I najvažnije Dragana dodaje za kraj:

- Menjaj se kada je potrebno. Moramo ići u korak sa situacijama u životu i brzo se snalaziti. Evo, kao u vreme epidemije korone - ako korona, na primer, kaže onlajn, ti uvedeš onlajn prodaju i tako ideš dalje.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija