• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Inforer/Kurir tv

21.12.2022

14:41

SNEGA U SRBIJI VIŠE NEĆE BITI!!? Spašćemo na dva godišnja doba, ali sa puno košave - ona će nam pročistiti vazduh?

Društvo

SNEGA U SRBIJI VIŠE NEĆE BITI!!? Spašćemo na dva godišnja doba, ali sa puno košave - ona će nam pročistiti vazduh?

Podeli vest

Iako smo mislili da će joj uskoro doći kraj, zapravo, tek danas zvanično, kalendarski počinje najhladnije godišnje doba - zima. Trajaće 88 dana, 23 sata i 36 minuta, do 20. marta 2023. godine,a gde je sneg?

Svi se radujemo novogodišnjim i božićnim praznicima, koji su nam prva asocijacija na zimu. Međutim, niko se ne raduje ledenom vetru koji već danima duva u celoj Srbiji. Kako se nigde nije "zabelelo" u Srbiji, kao uvod u zimske dane meteorolog je otkrio koja su očekivanja građana, a kakva će zima zaista biti. Goran Mihajlović, meteorolog preneo je saznanstva meteorološkog centra.

- Što se tiče temperatura one su iznad proseka u ovom periodu godine - rekao je Mihajlović i dodao:

- To je subjektivni osećaj hladnoće, koji sad doživljavamo zbog vetra. Temperature izjutra su karakteristične za zimu. Petak, subota, nedelja očekujemo da bude 13,14 stepeni - rekao je on.

Mihajlović je podestio na tople zime prošlih godina

- Ono što možemo govoriti o narednih 20, 30 godina, možemo očekivati jako malo snega, više tropskog vremena. Neće biti tako intenzivnih zima. Imaćemo tek poneki ledeni dan - otkrio je meteorolog.

Klima značajno menja u odnosu na zime ranije

- Srbija može da se pohvali da ima 150 godina merenja temperature na području Beograda. Ranije je Srbija imala mnogo hladniju zimu, posebno sedamdesetih godina, a sada, rezultat 30, 40 godina, je da je srednja vrednost znatno toplija - rekao je on i prokomentarisao da ćemo imati samo dva godišnja doba:

- Da to je izvesno, postoje prirodni fenomeni koji su tok vremena, ali ono što je bitno je upravo pojava ekstremnih situacija. Neko vreme je suša, pa onda padavine. Priroda ima svoje mehanizme - rekao je on i dodao da Beograđani znaju da jedino što je dobro je, da kada je prisutna košava, vazduh je čistiji.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija