• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

31.12.2022

07:00

NAJPOZNATIJI SRPSKI ZET IZ BRAZILA POSTAJE OTAC! Mom narodu je teško da izgovori "š", pa smo menjali ime za bebu

Društvo

NAJPOZNATIJI SRPSKI ZET IZ BRAZILA POSTAJE OTAC! Mom narodu je teško da izgovori "š", pa smo menjali ime za bebu

Podeli vest

Najpoznatiji Brazilac u Srbiji čeka dete, ime ima posebno zanjačenje a on i majka Novosađanka su presrećni

Pre deset godina Tijago Fereira (31) posetio je našu zemlju i za samo mesec dana boravka opčinio se njome. Velika ljubav prema jednoj devojci u Srbiji naterala ga je da turističko putovanje definitivno pretvori u stalan boravak. Iako se potom vratio u Brazil odakle potiče, Tijago je zbog devojke opet došao u Srbiju i tako - ostao. 

Sada više ni ne planira da se vraća nazad. 

U više navrata, Tijago je komentarisao javno koliko voli Srbiju, da je ona njegov dom i da se oseća prihvaćenim. Naučio je jezik, koji govori kao maternji, a bavi se i turizmom, tačnije predstavlja našu zemlju svetu.

- Došao sam prvi put u Srbiju u julu 2010. godine, sa ciljem da konačno upoznam devojku s kojom sam se dopisivao već dve godine pre toga. Bio sam baš zaljubljen, i taj period komunikacije s njom bio je čaroban, a možda je bilo jedno od najvećih iznenađenja u mom životu upravo sve to što sam otkrio o Srbiji, dok sam boravio ovde.

Foto: Informer

Tada sam bio mesec dana u Srbiji, imao sam priliku da upoznam Beograd, ali i druge gradove, ljude... Bilo mi je neverovatno da se u svetu plasira tako loša slika o jednoj divnoj zemlji. To mi je dalo ogromnu motivaciju da se na neki način bavim promocijom Srbije - kaže Tijago.

Tijago je nakon nekoliko godina uspeo da dobije naše papire, ali i pasoš na koji je ponosan. Kako je tada za naš portal otkrio, ponosan je na sebe.

- Ponosan sam, Srbija je prelepa, i ovo je moja druga kuća. Što se tiče posla, ja sam ovde zadovoljan, nisam došao da radim, već da napravim posao i uspeo sam.

- Moja devojka Dunja je trudna, deveti je mesec, termin nam je 6. januar, ali videćemo kada će biti zapravo. Razmišljali smo o imenu ćerke, odlučili smo da se zove Višnja, ali smo shvatili da moji u Brazilu neće moći da izgovore lepo, pa smo promenili u Vivijana što znači puna života - priča ponosni tata za Telegraf.

Buduća baka, Tijagova mama dolazi po prvi put u Srbiju.

- Bila je korona, i nisam dugo bio kod mene u Brazilu, tri godine prvo, a onda sam otišao prošle godine za doček. Moja sestra je bila ovde 2015. godine i samo mi je rekla da me razume i podržava što žvim ovde, i njoj je Srbija prelepa. Inače, ja živim u Novom Sadu i dolazi mi po prvi put majka u februaru da upozna unuku, jako sam srećan zbog toga - kaže Tijago kroz osmeh.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Samosvesna građanka

pre 1 godinu

Svim dobronamernim ljudima u Srbiji i u ostatku sveta je Srbija za ugodan život lepa i dobra država. Hvala za tekst o ovom našem novom državljaninu.

DETE ČETIRI MESECA NE IDE U ŠKOLU! Majka iz Čačka tvrdi da joj bivši muž oteo ćerku
Društvo

DETE ČETIRI MESECA NE IDE U ŠKOLU! Majka iz Čačka tvrdi da joj bivši muž oteo ćerku

Čačanka, po zanimanju lekar, uskoro će dobiti prijavu iz osnovne škole u ovom gradu jer maloletno dete koje joj je sudskim putem povereno na starateljstvo, ona mesecima ne dovodi na nastavu. Dete je nastavu kako ona tvrdi, prestalo da pohađa u junu, pred kraj četvrtog razreda, a u peti nije ni pošla. Apsurd je kako ona tvrdi u tome što je otac dete oteo, i ne vraća ga i ako za to postoje dva izvršna rešenja suda

15.12.2022

11:23

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17