• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.01.2023

13:31

LAZAR (14) JE BIO ZDRAVO DETE, A ONDA JE UŽASNA BOLEST PREKINULA SREĆNO DETINJSTVO! Drugari iz klupe pozivaju na pomoć, poslušajte njihovu poruku (VIDEO)

printskrin/budi human

Društvo

LAZAR (14) JE BIO ZDRAVO DETE, A ONDA JE UŽASNA BOLEST PREKINULA SREĆNO DETINJSTVO! Drugari iz klupe pozivaju na pomoć, poslušajte njihovu poruku (VIDEO)

Podeli vest

Četrnaestogodišnji Lazar Živanović do jula meseca 2022. godine živeo je uobičajenim životom jednog dečaka, trenirao košarku i plivanje i uživao u druženju sa vršnjacima. Imao je snove i planove, a onda je srećno detinjstvo ovog dečaka bez prethodnih zdravstvenih problema iznenada prekinula strašna dijagnoza

Nažalost, Lazaru je dijagnostikovan tumor na mozgu, a već 15. jula operisan je na neurohirurškoj klinici u Beogradu. 

Tumor je prouzrokovao slabost desne ruke i noge, koja je i pored svakodnevne fizikalne terapije i dalje prisutna. Podvrgnut je standardnom protokolu lečenja na Institutu za onkologiju i radiologiju Srbije gde je primao radio i hemioterapiju. Ovim su opcije za lečenje u našoj zemlji iscrpljene.

S obzirom na težinu dijagnoze neophodno je da Lazar što pre nastavi lečenje na klinici u inostranstvu gde se predlaže još jedna hirurška intervencija i primena personalizovanih terapija inovativnim lekovima i vakcinama.

Porodica je do sada uspešno plaćala troškove lečenja u Srbiji i inostranstvu, i uprkos svemu nastavljaju borbu svakim danom još odlučniji da Lazar dođe do konačnog izlečenja, ali im je zato potrebna pomoć u ovoj nemilosrdnoj borbi.

Foto: printskrin/budi human

Kako bi pomogli svom drugaru iz klupe, učenici iz osnovne škole u Kotežu pozvali su sve ljude koji su u mogućnosti da pomognu Lazaru u njegovoj životnoj borbi.

Našem učeniku i drugaru je hitno potrebna pomoč svih nas da prikupimo sredstva za njegovo dalje lečenje i operaciju u inostranatvu jer je u našoj zemlji sve zdravstvene institucije prošao. Radi se o tumoru na mozgu, i mi moramo da mu pomognemo da se vrati u svakodnevno život i živi normalnim životom dečaka od 14 godina. Vreme je ključno, a nas je mnogo! - poručili su školarci koji su snimili i pesmu u znak podrške njihovom Lakiju.

Lazaru su sredstva potrebna za operaciju, terapije, lekove, laboratorijske analize, putne troškove i troškove smeštaja u toku lečenja.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17