• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

26.01.2023

20:14

SAŠA NIJE JEDINA! ONI SU ISTO OBMANULI SVE: O kasapinu sa Terazija i lažnom princu brujao je čitav Balkan! (FOTO)

printscreen

Društvo

SAŠA NIJE JEDINA! ONI SU ISTO OBMANULI SVE: O kasapinu sa Terazija i lažnom princu brujao je čitav Balkan! (FOTO)

Podeli vest

U srpskim medijima kao bomba odjeknula je vest da se Saša Sredanović sve godine lažno predstavljala kao psiholog Barselone i time obmanula celu Srbiju, međutim ona nije jedina koja je zbog obmane dospela u javnost. Informer.rs predstavlja vam ličnosti koje su zbog lažnog predstavljanja podigle buru kako u našoj zemlji tako i u regionu

Da Sredanović nije ono za šta se predstavlja otkrila je svetu Ekipa "FakeNews tragača". Oni navode da je Saša Sredanović sebe već mesecima unazad lažno predstavljala kao psihološkinju Barselonine "La Masije". 

Foto: printscreen instagram/Saša Sredanović

Saša Sredanović

Sredanović je takođe izjavljivala i da je radila i u Olimpiji iz Ljubljane, Atletiku iz Bilbaa i Real Betisu, ali je portal "FakeNews-a" dobio negativan odgovor na pitanje da li uopšte i znaju ko je Saša? Nijedan od ispitanih klubova nije potvrdio saradnju sa njom. Takođe su došli do saznanja da "specijalističke studije sportske psihologije na Univerzitetu u Mastrihtu" koje je Sredanović tvrdila da je završila zapravo ne postoje. 

S druge strane Sredanović ističe da tekst sa portala "Fake news tragač" sadrži netačne, ali lako proverljive činjenice. 

- Obaveštena sam da je u medijski prostor plasiran tekst sa portala "Fake news tragač" od strane Igora Kosanovića koji sadrži netačne, a lako proverljive činjenice koje se tiču mog ličnog i profesionalnog života, te ovim putem obaveštavam javnost o ovome. Istovremeno skrećem pažnju medijima da je protiv istih pokrenut odgovarajući sudski postupak za naknadu štete, te će biti pokrenut i protiv svakog drugog medija koji bi preneo ove netačne informacije, bilo u delu, ili celosti - napisala je Saša na svom Instagram profilu. 

Da slučaj Sredanovićeve nije usamljen kada je reč o lažnom predstavljanju svedoče i ostale ličnosti koje su zbog obmane javnosti podigle veliku prašinu na našim prostorima, ali i šire.

Foto: Informer DN

Sava Knežević

Kasapin sa Terazija

Srpska javnost ostala je šokirana kada se saznalo da je Sava Knežević koji se predstvaljao kao doktor po profesiji zapravo maser.

Nadrilekar Knežević sa svojom majkom cvećarkom godinama je u improvizovanoj operacionoj sali (zastakljenoj terasi) u centru Beograda nad navinim klijentima vršio najkomplikovanije operacione zahvate, a od škole imao je samo prvu godinu stomatologije. Zbog njegovih operacija veliki broj ljudi ostao je sa ožiljcima, rupama ili opekotinama, dok je nekima istinski i život bio ugrožen zbog čega je dobio i nadimak "Kasapin sa Terazija"

Lažni hirurg je čak lažirao i godinu rođenja (predstavljao se da je 1989. godište, umesto 1998, prim. aut.), kao i škole koje je završio, a mnogobrojne žrtve koje su kod njega radile estetske intervecije kazale su da je njegova ordinacija bila prepuna diploma i priznanja koje su se kako će se kasnije ispostaviti bile lažne. 

Sava Knežević i njegova majka uhapšeni su u maju 2021. godine zbog nadrilekarstva i ugrožavanja zdravlja ljudi.

Lažni princ nasamario poznate

Zahvaljujući profilima na društvenim mrežama, prepunim slika sa elitinih događaja, kao i veb-sajta preko kojeg je plasirao lažne vesti, Stefan Černetić iz Torina uspeo je da se svetu predstavi kao potomak Crnojevića i "princ od Crne Gore i Makedonije".

Razmetljiva titula nasamarila je brojne predstavnike italijanskog i svetskog džet-seta, a lažnom princu obezbedila ulaz na elitne zabave i prijeme gradonačelnika, visokih sveštenih lica i pravih potomaka kraljevskih porodica. Černetić je upoznao i Pamelu Anderson u novembru 2014. i dao joj, kako je tvrdio, titulu Dame velikog krsta, a prema pisanju pojedinih medija lažni princ proganjao je Novaka Đokovića kako bi se slikao sa njim.

 

 

Za njegove prevare saznalo se 2017 godine kada je u jednom elitnom odmaralištu u Fusini princ napravio pozamašan račun, a koji je menadžer potom prosledio Ambasadi Makedonije u Italiji. Međutim odgovor je glasio - ne šaljite nam račune, princa nemamo, a sigurno ga ne delimo sa Crnom Gorom. Odmah je obavešteno italijansko Ministarstvo unutrašnjih poslova, koje je slike Černetića i njegovog pratioca poslalo svim ispostavama u okolini. Policiji je rečeno da obrati pažnju na mercedes okićen crnogorskim zastavama i da, ako ga primeti, slobodno zaustavi - državnička obeležja su lažna, a muškarac u kolima ne poseduje ni diplomatski imunitet, niti ijednu privilegiju međunarodnih odnosa. 

Prilikom hapšenja lažnog princa zaplenjeni su diplomatski pasoši, nalepnice diplomatskog kora, međunarodne nagrade, potvrda kraljevske kuće Crne Gore i razne diplome.

Foto: ATA

Olgica Markanović

Barbi lekarka

Olgica Markanović postala je poznata široj javnosti još u junu 2021. godine kada se saznalo da je neovlašćeno pružala medicinske usluge iz oblasti estetike i izazvala zdravstvene probleme kod 11 oštećenih koje su se tada javile policiji. 

Lažna doktorka osim što je osumnjičena da je neovlašćeno obavljala medicinske usluge iz oblasti estetike prema rečima njenih "učenica" držala je i kurseve koje je "debelo" naplaćivala.

Markanović je uhapšena početkom februara 2021. godine, a na slobodnu je puštena u oktobru 2022.godine.

Zbog svog izgleda dobila je nadimak i "Barbi lekarka".

Portugalka predsednik opštine Pljevlja

Dvadesetčetvorogodišnja državljanka Portugala dospela je u medije kada je na prevaru pokušala da uzme 38.453 evra od opštine Pljevlja predstvaljajući se kao predsednik tog mesta. 

- Nepoznati učinilac je lažnim prikazivanjem činjenica, u nameri da sebi ili drugom pribavi protivpravnu imovinsku korist, lažno se predstavljajući kao predsednik Opštine Pljevlja 19. aprila 2022. godine, pokušao da dovede i održava u zabludi službenike Sekretarijata za finansije Opštine Pljevlja kojima je putem mejla dostavio instrukcije za plaćanje nepostojećih obaveza u iznosu 38.453 evra.

Pripadnici policije su putem međunarodne policijske saradnje sa EUROPOL-om identifikovali izvršioca ovog dela i došli do saznanja da je reč o licu V.J.M.F. (24) iz Portugala, te je protiv nje podneta krivična prijava, navodi se u saopštenju Uprave policije.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!
Hronika

"Nisam namestio Halabrina, žao mi je njegove majke, ali žao mi je i mene"! Zvicerovi i Džonijevi vojnici negirali tri ubistva!

Pripadnici kriminalne grupe Radoja Zvicera i Nikole Vušovića zvanog Džoni sa Vračara, koji su u bekstvu, među kojima je i Vladimir Kovačević zvani Kovač koji je optužen da je 20. marta 2020. namamio na sastanak pokojnog Aleksandra Halabrina, izjavio je danas pred Specijalnim sudom u Beogradu da je pokojnog poznavao, ali da nisu tačni navodi optužnici da je bio član kriminalne grupe koja je optužena za njegovo ubistvo.

28.03.2024

12:54

Sport

Planeta

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!
Realna opasnost

Znači li ovo da Ukrajina neće postojati?! Lavrov: Priča o legitimitetu Zelenskog posle 20. maja "možda neće biti potrebna"!

Rasprava o legitimnosti Vladimira Zelenskog posle 20. maja ove godine "možda neće biti neophodna", poručio je ruski ministar spoljnih poslova Sergej Lavrov. Podsetimo, predsednička ovlašćenja Zelenskog ističu u noći 21. maja. Brojni politički i vojni analitičari smatraju kako bi to moglo da znači da Ukrajina neće postojati?!

28.03.2024

20:04

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!
Najzad su ukapirali

Vreme je da se priča o padu Kijeva! Zapadni mediji digli uzbunu, najavili su brutalnu ofanzivu Rusije!

Veliki zapadni mediji jedan za drugim prognoziraju neuspeh Ukrajine. Publikacije upozoravaju Kijev na beskorisnost kontraofanzivnih planova i važnost obnavljanja odbrane. U međuvremenu, ukrajinske oružane snage pomeraju sve više zapadne opreme u Harkov u iščekivanju ruske ofanzive. Štaviše, pojedini mediji upozoravaju kako je došlo vreme da se priča i o padu Kijeva!

28.03.2024

19:38

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija