• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: E.I.

27.01.2023

18:48

SOMBORSKA POLICIJA U SVAKOM MOMENTU SPREMNA DA PRAVOVREMENOM REAKCIJOM ZAŠTITI BEZBEDNOST SVOJIH SUGRAĐANA

Društvo

SOMBORSKA POLICIJA U SVAKOM MOMENTU SPREMNA DA PRAVOVREMENOM REAKCIJOM ZAŠTITI BEZBEDNOST SVOJIH SUGRAĐANA

Podeli vest

Kao što je poznato već svim građanima Srbije, u poslednjih nekoliko godina većina Evropskih država susreće se sa nekontrolisanim prilivom izbeglica u svojoj novijoj istoriji. Sukobi koji se odvijaju u državama Severne Afrike, Bliskog istoka i Centralne Azije, primorali su milione ljudi da se pokrenu. Kao posledica toga, usledila je masovna migracija duž Balkanske rute i Mediterana koja nije zabeležena još od Drugog svetskog rata.

Širenjem krize u Srbiji najveći priliv migranata beleži se u gradovima severne i južne pokrajine u državi a Sombor kao jedan od tih gradova, budući da se geografski nalazi na njihovoj trasi kretanja prema granicama Evropske Unuje, u poslednje vreme beleži sve veće prilive kako regularnih tako i iregularnih migranata sa Bliskog Istoka.

Obzirom da u poslednje vreme Somborom gravitira i deluje nekoliko udruženja građana i pojedinaca, koristeći trenutnu situaciju, iz samo njima poznatih razloga za zajednički cilj imaju hiperbolizaciju svega onog što se u gradu stvarno dešava, pa sebi daju za pravo da iznošenjem lažnih informacija u ovom gradu kod svojih sugrađana izazivaju strah i paniku, Nezavisni sindikat policije KC Sombor, kao najbrojniji i jedini reprezentativni sindikat u Ministrastvu unutrašnjih poslova odlučio je da se ovim putem, kako široj javnosti tako i svojim sugrađanima, obrati na ovaj način.

Naime, mi kao što neki drugi čine, nećemo se baviti pitanjima na temu da li su ovde u pitanju izbeglice ili migranti, da li se na globalnom nivou radi o spontanom ili organizovanom procesu, kakve su eventualne posledice i koji je celokupni smisao ove pojave jer to prosto nije pitanje na koje policija sa bilo kog niova može dati odgovor. Delokrug rada policije u ovom segmentu se odnosi samo i isključivo na kontrolu boravka i kretanja istih koje se svakodnevno drži pod apsolutnom kontrolom.

Sa sigurnošću uveravamo širu javnost i građane Sombora da dolaskom pre 6 meseci na čelo policijske uprave Sombor,  potpukovnika policije Jovana Reljića i njegovih najbližih saradnika nema prostora za bojaz u bilo kom segmentu bezbednosti. Formiranjem posebnih timova, udarnih grupa i policije na svim raspoloživim nivoima, pored redovnih poslova, svakodnevno se pažnja i inteziviran rad usmerava upravo u ovom segmentu a sve cilju da Sombor za njegove građane bude pre svega siguran grad.

Predsednik Koordinacionog centra Sombor Nezavisnog sindikata policije Branislav Mirosavljević


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija