• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Vesna Jović

16.02.2023

13:26

GREJE VODU NA ŠPORETU I KUPA SE U KORITU POD SVEĆOM! Zoran živi bez struje, jedini prozor u svet mu je mali tranzistor na baterije (FOTO)

Dejan Živančević/Pixels

Društvo

GREJE VODU NA ŠPORETU I KUPA SE U KORITU POD SVEĆOM! Zoran živi bez struje, jedini prozor u svet mu je mali tranzistor na baterije (FOTO)

Podeli vest

Zoran Petrović (42) iz sela Topolnica kod Majdanpeka već petnaest godina živi bez struje. Kako kaže njegov jedini prozor u svet za sada je maleni tranzistor na baterije.

Za Zorana meštani imaju samo reči hvale. Skroman čovek koji se nikada ni na šta požalio nije. Međutim, Zoran već dosta duga oseća gorak ukus života. Petnaest godina od kada je nasledio  trošnu kuću svoje bake u samom centru sela, živi bez struje koju nije mogao da priključi, jer prihode nema.

Preko dana radi, gde god ga ko pozove. Ne libi se bilo kakvog posla. Čim nešto novca prikupi, nastoji da uloži u svoju staru kuću, kako bi je malo doveo u red. A, kada padne mrak, tada je najteže.

- Nasledio sam ovu trošnu kuću od svoje babe i ne mogu da priključim struju već 15 godina jer nemam para ni za život. Imam samo osam razreda, posla nema, pa zarađujem tako što odlazim tako gde me neko pozove. Radim pod nadnicu. Sigurnih prihoda drugih nemam. U šumi sečem drva, kopam kanale, sve šta god kome treba, da bi preživeo. Uveče je najteže. Sve moram da radim pod svećom. Kuvam na šporetu na drva, ali najteže je zagrejati vodu u limenom loncu i okupati se u koritu pod svećom, jer kupatila nema. Znate kakvi su fizički poslovi, iscrpljuju pa dolazim prljav - kaže Zoran za Informer.rs.

Inače, Zoran od rodbine ima samo rođenog starijeg brata koji je u Domu za nezbrinuta i stara lica u Blacu. On ga poseti kad god može i prikupi malo novca jer o njemu u ovakvim okolnostima nije moga da brine.

Skromne želje

Kako kaže, nije mu lako, ali živeti se mora. Jedini prozor u svet mu je mali tranzistor koji se po ceo dan čuje u dvorištu, i pravi galamu. A ono o čemu Zoran mašta, je da jednoga dana pronađe neki sigurniji posao, priključi struju i priušti sebi konačno jedan mali televizor.

Bonus video:




Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)
Live TV

Rusi u svemu superiorni u odnosu na Ukrajince! Za Ukrajinu stvari danas stoje loše, a sutra će biti još gore! (VIDEO)

Bitka za Časov Jar se zaoštrava. Zelenski smenio načelnika odeljenja za sajber bezbednost. Zašto je poseta kineskog predsednika važna za celu Evropu. Kolumbija prekinula diplomatske odnose sa Izraelom. Gosti emisije "Rat uživo" bili su analitičar prof. dr Miloš Laban i sociolog prof. dr Ilija Kajtez. Uživo u program javio se i geopolitički analitičar Milutin Ilić.

02.05.2024

19:58

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija