• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. Matijašević

21.02.2023

07:00

NOVA PREVARA KINESKIM BOTOKSOM! Košta 50 evra, Beograđanka uvećavala jagodice kod nadrilekara - poslediće su stravične!

Društvo

NOVA PREVARA KINESKIM BOTOKSOM! Košta 50 evra, Beograđanka uvećavala jagodice kod nadrilekara - poslediće su stravične!

Podeli vest

Nakon tretmana na koji je otišla zbog niske cene, potpuno je otekla, oči su joj se zatvorile, dobila je i temperaturu. Kasnije je saznala da ta žena nije doktorka i da nema dozvolu za tretmane.

Devojku iz Beograda unakazila je nadrilekarka, koja joj je u lice ubrizgala kineski botoks od 50 evra. Ne slutivši da će je ulepšavanje umalo koštati života, ovu devojku (ime i prezime poznati redakciji) privukla je niska cena podizanja jagodica, pa je bez imalo razmišljanja otišla na intervenciju ne proverivši koje kvalifikacije ima osoba kojoj je poverila lice.

Nakon samo dva dana od zahvata, došlo je do ozbiljnih komplikacija, a nesrećna žena je potpuno otekla, oči je jedva otvarala, a čak je dobila i temperaturu.

Da stvar bude još gora, botoks joj je, verovali ili ne, ubrizgala žena bez adekvatne diplome za koju je kasnije saznala da je lažna doktorka.

- Radila sam povećanje jagodica. Videla sam akciju i nisku cenu i odmah poletela. Nisam uopšte razmišljala o posledicama niti verovala da neko tako može da se poigra sa tuđim zdravljem. Nakon samo dva dana, potpuno sam otekla, oči su mi skoro zatvorene. Dobila sam i temperaturu, nisam znala šta da radim. Kasnije sam saznala da ta žena nije doktorka i da nema dozvolu za ove tretmane - navela je ova mlada devojka.

Unakaženo lice

Zbog nimalo naivnog zdravstvenog stanja ona je pomoć potražila kod doktora estetske medicine. 

- Ova devojka je bila kod nadrilekara i sada ima komplikaciju koju oni ne znaju ni da prepoznaju, a kamoli da leče! Sada traži pomoć lekara i naravno da ćemo joj pomoći da reši ovaj problem, ali pitam se da li je moguće da žene ne provere onog kome poveravaju svoje telo - pita se doktor?

On je apelovao na sve žene da vode računa kome se prepuštaju.

- Da li je moguće da vam nije bitno šta vam se ubrizgava u lice i u telo?! Je li moguće da je cena presudna? Zar vam nije sumnjivo kada vidite da je botoks 50 evra, a da je filer 100 evra?! Molim vas proverite sve pre nego što odete kod nekog, da ne biste ugrozili zdravlje i napravili sebi problem za ceo život. Idite samo u proverene ordinacije i kod priznatih doktora - savetuje doktor estetske medicine.

Nažalost, ova devojka je samo jedna u nizu žrtava lažnih, samoprozvanih doktora bez diplome, koji za male pare ubrizgavaju svakakve supstance i ozbiljno ugrožavaju zdravlje pacijenata. Zato domaći stručnjaci apeluju na žene da im cena ne bude merilo. Jer ako je cena niska u odnosu na standardne tretmane, to već treba da vam bude znak da nešto nije u redu. Takvi zahvati, napominju oni, rade se isključivo u klinikama sa dozvolom, kod proverenih lekara.

Poslednji apel

Direktorka beogradske Opšte bolnice "Ana lajf" Ana Miholjčić ističe za Informer da je ovo poslednji apel ženama da se dozovu pameti i da estetske intervencije ne rade gde stignu!

- Besmisleno je više komentarisati i upozoravati devojke i žene na opasnosti koje vrebaju iz lažnih ordinacija koje rade bez dozvole. To je opasna stvar, jer takvim ponašanjem ozbiljno ugrožavaju svoje zdravlje. Zato posle takvih intervencija dolazi do alergija, otoka, podliva i potpunog deformisanja lica... Ne možete vi povećavati jagodice, usne, peglati bore ili korigovati nos u stanovima, garažama, kozmetičkim salonima... To se radi u klinikama sa licencom. Takođe, morate biti svesni da se bilo koji takav tretman ne može uraditi za 50 evra, niti iza njega može stati lekar - navodi dr Miholjčić i naglašava:

- Često čujem da devojke polete za niskom cenom. To vam je kao da pristanete da letite do Amerike za 50 evra i da vas vozi čovek koji nije pilot. Morate više da mislite o sebi i svom zdravlju. Ukoliko već želite da dobijete dobru uslugu, spisak proverenih lekara i registrovanih klinika možete naći samo na sajtu Ministarstva zdravlja!

Šta je kineski botoks?

Kineski botoks preplavio je tržište u Srbiji, a najviše ima takozvanog otesali botoksa, koji se pojavio na crnom tržištu pre nekoliko godina i koji je proizveden u Kini. Bočica ne nosi nikakvu oznaku. Nije registrovan i krivično delo je upotrebiti ga. Kineski botoks izaziva ozbiljne alergijske reakcije posle primene. Prema rečima lekara, originalni botoks je toliko visoko prečišćen da deluje kao da je prazna bočica, za razliku od lažnog, koji je pun nekakvog belog praha.

Saveti lekara:

* ne birajte tretman prema ceni
* ne radite intervencije kod neproverenih stručnjaka
* ne radite zahvate van klinika
* koristite spisak ustanova sa sajta Ministarstva zdravlja

Posledice tretmana kineskim botoksom

* crvenilo
* otok
* alergije
* podlivi
* deformacija lica
* gušenje

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija