• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

24.02.2023

12:45

POTVRĐENE VUČIĆEVE LEPE VESTI! Zavod objavio - U januaru rođeno više beba nego prethodne godine

Pixels Studio/Tanjug

Društvo

POTVRĐENE VUČIĆEVE LEPE VESTI! Zavod objavio - U januaru rođeno više beba nego prethodne godine

Podeli vest

Zavod za statistiku objavio da je u januaru ove godine više rođenih beba u odnosu na prošlu.

Zavod za statistiku saopštio je da je u Srbiji, u mesecu januaru 2023. godine, broj živorođenih iznosio 5 401. U odnosu na isti mesec prethodne godine, kada je broj živorođenih iznosio 4 829 beleži se rast od 572 odnosno za 11,8%.

Broj umrlih u Srbiji u mesecu januaru 2023. godine iznosio je 9 372 i, u odnosu na isti mesec prethodne godine, kada je broj umrlih bio 11 392, beleži se pad od 2 020 ili za 17,7% - navodi se na sajtu Zavoda za statistiku.

Podsetimo, predsednik Srbije Aleksandar Vučić istakao je u obraćanju iz Abu Dabija da je u Srbiji u januaru ove godine zabeležen pozitivan trend rađanja dece, rođeno je 554 bebe više nego u istom mesecu prošle godine. On je dodao da je to prvi put u 20 godina da se rodilo više beba i da je najlepša vest to što je u januaru ove godinje rođeno 5.383 beba.

- Ako bi svakog meseca bilo 500 dece više to je ogroman napredak. I dalje nije dovoljno ali bi bila najlepša vest za Srbiju. Da imamo više dece možemo samo u mirnodopskim uslovima - rekao je Vučić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija