• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Tanjug

26.02.2023

14:24

Patrijarh Porfirije: Crkva se redovno odaziva akcijama davanja krvi

Tanjug

Društvo

Patrijarh Porfirije: Crkva se redovno odaziva akcijama davanja krvi

Podeli vest

U dobrovoljnoj akciji davanja krvi danas je učestvovao patrijarh Porfirije koji je tom prilikom donirao krv u Parohijskom domu Hrama Svetog Save i istakao da se crkva redovno odaziva ovakvim akcijama koje organizuje Crveni krst Srbije i Crveni krst Beograda

 

- Mislim da je svaka reč suvišna kada govorimo o značaju davanja krvi i suvišno je govoriti koliko je to značajno u lečenju raznih bolesti, operacija - naglasio je patrijarh.

Patrijarh je poručio da nekima kap naše krvi znači spašavanje života i dodao da je pored davanja krvi, svaka pomoć onima koji su bolesni, obaveza svih ljudi.

- Danas smo u pet hramova organizovali davanje krvi - potvrdio je patrijarh Porfirije.

Institut za transfuziju krvi, u saradnji sa Srpskom pravoslavnom crkvom i Crvenim krstom, organizovao je danas dobrovoljnu akciju davanja krvi u više hramova na teritoriji Beograda.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marija

pre 1 godinu

Svaka cast Njegovoj Svetosti patrijarhu! I ostali gradjani bi trebali da slede taj primer jer je to dvostruko korisno.Ja sam visestrzuki dobrovoljni davalac krvi bila ali nazalost zbog godina vise ne mogu da dajem krv.Svaki put kad sam dala krv iala sam osecaj da sam uradila zaista nesto dobro i korisno.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija