• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N. Marić

13.03.2023

07:10

OGLASI PUNI PONUDA ZA PRODAJU NEKRETNINA KAO IZ HOROR FILMOVA Ćumez od osam kvadrata prodaju za 30.000 evra!

printscreen

Društvo

OGLASI PUNI PONUDA ZA PRODAJU NEKRETNINA KAO IZ HOROR FILMOVA Ćumez od osam kvadrata prodaju za 30.000 evra!

Podeli vest

Na tržištu su i stanovi bez prozora i toaleta, a pojedini enterijeri liče na scenografiju za horor filmove.

Garsonjera od osam kvadrata sa upotrebom odvojenog kupatila na Novom Beogradu prodaje se za 30.000 evra, a stan bez prozora u Čačku za 38.000. Ovo su samo neki od šokantnih oglasa za prodaju nekretnina u Srbiji. Za enormne sume novca vlasnici nude stanove koji liče na zatvorske samice ili atomska skloništa, ali i scenografiju za horor filmove.

Informer je istraživao trenutnu ponudu i pronašao apsolutne pobednike kada je u pitanju odnos cene i "užasa" koji se za nju dobija.

Tako se u oglasima može pronaći stan koji se nalazi na Dorćolu čija je cena 38.000 evra. Međutim, nakon što pomislite da je ponuda primamljiva, hladan tuš će uslediti kada pogledate fotografije. Stan od 16 metara kvadratnih, oronulih zidova, koji se nalazi u polusuterenu zgrade, više izgleda kao atomsko sklonište nego kao dom u kome bi neko mogao da živi.

"Garsonjera u polusuterenu zgrade! Ukupno ima tri stana - 8, 14, 16 metara kvadratnih. Toalet je zajednički za sva tri stana u hodniku, kroz moj deo prolazi odvod, tako da je u mom delu moguće napraviti sopstveno kupatilo. Srećna kupovina", piše u opisu.

Užasan enterijer

Komentari su se samo nizali, a najzanimljiviji su bili: "Mom psu su izgradili lepši i pristojniji boks u dvorištu", "Ovde je zadnju noć proveo Gavrilo Princip, pre nego su ga poslali za Beč"...

Prema Pravilniku, minimalna površina da bi se nešto nazvalo garsonjerom jeste 26 kvadrata, međutim, u oglasima ima niz onih koji su daleko ispod standarda, ali zato cenom ne zaostaju od daleko uslovnijih objekata.

Tako jedan prodavac u oglasu nudi "garsonjeru" na Novom Beogradu od samo osam metara kvadratnih, i to po ceni od 30.000 evra, što je 3.750 evra po kvadratu. Uz nju ide i kupatilo od tri kvadrata, ali je izdvojeno i nalazi se na etaži niže u zgradi iz 1965. godine.

- Ako se uporedi sa dvorišnim stanovima koji imaju zajedničko kupatilo ili sa memljivim suterenima, ovaj stan je neuporedivo bolja opcija. Cena jeste jača, ali je podložna dogovoru - kažu u agenciji koja je oglasila ovu nekretninu.

Pored skandaloznih kvadratura, u ponudi su stanovi čiji je enterijer nedostojan za život. Tako su pre nekoliko dana na jednom sajtu za prodaju nekretnina obavljeni oglasi za dva stana po ceni od 94.000 evra za 94 kvadrata i 84.000 evra za 84 kvadrata. Hiljadu evra po kvadratu zvuči idealno, ali kada pogledate fotografije, sve vam bude jasno.

Za Hičkoka

Stan koji se prodaje za 94.000 evra nalazi se u beogradskom naselju Karaburma i na fotografijama koje su objavljene jasno su vidljiva nebrojena oštećenja, ali i buđ, vlaga, popucali zidovi, odlepljene tapete i sve se raspada. Kuhinje nema, a ceo horor je dopunila kesa sa smećem koja visi sa kvake. Prodavac naglašava svoju ponudu kao nešto za "samo" 94.000 evra i stava je da za "ovakav luksuz" to nije mnogo.

I u stanu od 84.000 evra stanje je slično kao i kod prethodnog, s tim što plafon deluje kao da će se srušiti svakog momenta!

Međutim, ponude za ćumeze ne odnose se samo na Beograd. Tako se u oglasima može pronaći, verovali ili ne, dvosoban stan bez prozora. Reč je o nekretnini od 59 kvadratnih metara u Čačku, za koju vlasnik traži 39.000 evra.

Kako se navodi u oglasu "jedini i glavni problem jeste to što nema prozore". Vlasnik je u oglasu dodao da "nema veze što nema prozore kad ima ventilaciju".

Naravno, šaljivi komentari i ispod ovog oglasa su se samo nizali. "Prodaje zatvor povoljno" samo je jedan od njih.

Davorka Tasić, direktorka prodaje platforme za prodaju i izdavanje nekretnina "Moj kvadrat", za Informer navodi da, iako nekima ovi oglasi izgledaju nerealno, i za ovakve nekretnine i te kako ima zainteresovanih.

- Svi moraju da znaju da je lokacija ta koja definitivno diktira cenu. Mi agenti za nekretnine kažemo da su prva tri faktora koja utiču na cenu nekretnine zapravo - lokacija, lokacija i lokacija. Upravo i stanovi koji su u lošijem stanju mogu dostići nenormalno visoke cene ako se nalaze na dobrom mestu. Verujte da se za njih i te kako nađe kupac - kaže Tasićeva.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!
Izbori 2024

FLAŠA KOALICIJA! I ovo smo vam rešili, bar recite hvala: Evo imena za izbornu listu "hik" opozicije!

Otpadnici od tajkuna Dragana Đilasa, lažni ekolozi Aleksandar Jovanović Ćuta, Dobrica Veselinović i Radomir Zanzibarićanin Lazović, nedavno su obelodanili da izlaze na izbore u prestonici i otkrili da će nastupati pod sloganom "Biram borbu", ali je - s obzirom na njihove koloritne biografije i nastupe u javnosti - slogan "Biram flašu" svakako mnogo prikladniji.

24.04.2024

12:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija