• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: informer.rs

13.03.2023

13:34

ZA ŠEST DANA OTKRIVENO HILJADE PREKRŠAJA! Svaki drugi vozač ne poštuje saobraćajne propise

V.N.

Društvo

ZA ŠEST DANA OTKRIVENO HILJADE PREKRŠAJA! Svaki drugi vozač ne poštuje saobraćajne propise

Podeli vest

Policajci Uprave saobraćajne policije, tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja za šest dana otkrili oko 12.000 prekršaja!

Naime, policajci saobraćajne policije, tokom akcije pojačane kontrole saobraćaja koja je od 6. do 12. marta ove godine, sprovedena u 30 evropskih zemalja članica organizacije ROADPOL (mreža saobraćajnih policija Evrope), otkrili su 11.562 prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i 383 prekršaja nepropisnog prevoženja dece u vozilima. 

Foto: MUP Srbije

 

- U akciji koja je bila usmerena na otkrivanje i sankcionisanje prekršaja nekorišćenja sigurnosnog pojasa i nepropisnog prevoženja dece u vozilima, sankcionisano je 9.216 vozača i 2.346 putnika u vozilima koji nisu bili vezani sigurnosnim pojasevima - saopštio je MUP.

Takođe, kako je navedeno u saopštenju, sankcionisano je čak 137 osoba zbog nepropisnog prevoženja dece na prednjim sedištima.

- Tokom trajanja ove akcije pripadnici Uprave saobraćajne policije kontrolisali su 70.497 vozila i otkrili ukupno 30.082 različita prekršaja - saopštila je policija.

Ministarstvo unutrašnjih poslova apeluje na građane da poštuju sve saobraćajne propise kako bi sačuvali svoje i tuđe živote.

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Marijan

pre 1 godinu

Nije problem u vozačima već u propisima, koji su naj većoj mjeri nakaradni i ne usklađenu sa uslovima u kojim se odvija saobraćaj u tehničkom i infrastrukturom, pa i socijalnom smisli, jer propise umjesto struke i nauke je radila policija čija je uloga represija, a ne bezbjednost saobraćaja i ekonomičnost korišćenja resursa saobraćajne infrastrukture.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija