• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

23.03.2023

15:47

POŠTUJEMO SRPSKU HEROJSKU ISTORIJU! Kineska kompanija uputila pismo izvinjenja Vesiću zbog oštećenja Spomenika, sanacija odmah o njihovom trošku

Ministarstvo za Saobraćaj

Društvo

POŠTUJEMO SRPSKU HEROJSKU ISTORIJU! Kineska kompanija uputila pismo izvinjenja Vesiću zbog oštećenja Spomenika, sanacija odmah o njihovom trošku

Podeli vest

Kineska kompanija koja izvodi radove na izgradnji deonice auto-puta Preljina - Požega izvinila se danas građankama i građanima Srbije, opštine Ličani i naselja Negrišori u pismu ministru građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goranu Vesiću zbog oštećenja Spomenika palim borcima u selu Negrišori, navodeći da će sanacija spomenika i njegovo premeštanje biti sprovedene u rekordnom roku, o trošku kompanije.

U pismu izvinjenja koje je potpisao direktor kompanije "China Communications Construction Company Limited" Jang Dong, navodi se da ta kompanija izvodi radove na velikom broju značajnih projekata u Srbiji i da je svesna odgovornosti koju ti zadaci nose.

- To je i razlog zbog koga uvek obavljamo svoje aktivnosti strogo u skladu sa ugovornim odredbama, ali vrlo često i mnogo šire nego što je to ugovorom određeno, svesni činjenice da je osnova našeg ugovornog odnosa Sporazum naše dve države o saradnji u oblasti infrastrukture i da kao državna kineska kompanija imamo odgovornost i prema prijateljstvu koje veže Kinu i Srbiju - navodi kompanija.

U tom smislu, ističu da im nikada nije bila namera da svojim aktivnostima i ponašanjem povrede bilo čija osećanja ili uznemire lokalnu zajednicu i srpsku javnost.

- Naprotiv, kao pripadnici nacije sa dugom istorijom imamo razumevanje za slobodarsku tradiciju Srbije i poštujemo njenu herojsku istoriju - navodi se u pismu.

Zbog svega toga, dodaje se da najiskrenije žale zbog incidenta koji se dogodio u nedelju, 15. marta kada su, kako se navodi, s obzirom da su već ranije bezbedno uklonili skulpture sa Spomenika palim borcima u selu Negrišori, počeli sa izmeštanjem postamenta kako bi nesmetano mogli da nastave radove na delu deonice koju izvode.

Međutim, dodaje se da je usled starosti postamenta došlo do oštećenja istog i manjeg oštećenja jedne skulpture.

- Sve mere za saniranje spomenika i njegovo premeštanje na prikladno mesto biće sprovedene u rekordnom roku, koji je i svojstven našoj kompaniji, kao i uvek u skladu sa odredbama ugovora, uz dogovor i komunikaciju sa nadležnim organima, a kao društveno odgovorna kompanija, sve troškove ovih aktivnosti i nanete štete snosiće naša kompanija - ističe se u pismu.

Iz kompanije obećavaju da će u budućnosti, "kao i uvek pre ovog nemilog događaja" biti pažljiviji, kao i da će sve svoje aktivnosti nastaviti da obavljaju sa pažnjom dobrog domaćina, na dobrobit lokalne zajednice.

- Još jednom se izvinjavamo građanima sela Negrišori i javnosti Srbije zbog nemilog događaja i pažnje koju je on izazvao. Nadamo se da ovaj događaj neće pokvariti poverenje koje naša kompanija uživa u Srbiji i obećavamo da ćemo svojim radom učiniti sve kako bi Vlada Srbije, ali pre svega građani Srbije dobili najsavremeniju saobraćajnu infrastrukturu u skladu sa najvišim standardima - dodaje se u pismu.

Povodom oštećenja tog spomenika reagovao je ministar Vesić koji je poručio da je to nedopustivo i od kompanije zatražio da hitno rekonstruiše i vrati spomenik od istorijskog značaja za građane ovog kraja Srbije.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Novak ilic

pre 1 godinu

Shared from Bing osobe lepa fgkkhdgklccgfhkjgfkgdfgjkhffjllkfdsfhjjwd ja sam mu rekla da kupi soko štark lepa fgkkhdgklccgfhkjgfkgdfgjkhffjllkfdsfhjjwd khffhkjdhid iooiixjjdidi idi jjdidi kkclfkgkfk79@gmail.com ja nemam nista

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17