• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Ekapija

01.04.2023

20:53

SEVER SRBIJE DOBIJA NOVI AERODROM! I odavde ćemo moći da putujemo, poznati tehnički detalji

Društvo

SEVER SRBIJE DOBIJA NOVI AERODROM! I odavde ćemo moći da putujemo, poznati tehnički detalji

Podeli vest

Kako je još ranije najavljeno, grad Kikinda stavio je na javni uvid plan detaljne regulacije aerodroma Grada Kikinde.

Kako je navedeno u planu koji je izradio Zavod za urbanizam Vojvodine, a naručio Grad, aerodrom će se graditi jugozapadno od Kikinde neposredno uz državni put Ib reda br. 13, na pravcu ka naselju Bašaid.

Ono što je posebno interesantno jeste da će ovo biti jedini putnički aerodrom na severu zemlje gde će kada sve bude gotovo moći i da se regularno sleće.

Postojeći aerodrom Kikinda (Drakslerov Salaš) je, dodaje se, sportsko poljoprivrednog karaktera i sa svojom travnatom pistom i tehničkim karakteristikama ne ispunjava uslove za odvijanje civilnog putničkog saobraćaja.

Foto: printscreen youtube

PA-38 uslikan pre više godina na aerodromu Kikinda

Aerodrom će biti dimenzionisan tako da bude odgovarajućeg kapaciteta i namene. U planu je, precizira se, opremanje savremenog vazdušnog terminala, orijentaciona površine kompleksa 10,51 ha, sa poletno-sletnom stazom dužine oko 1.200 i širinom od 30 m.

Za kompleks aerodroma je izrađena tehnička dokumentacija, na nivou Idejnog i Glavnog projekta.

Inače, prostor budućeg aerodorma obuhvata površinu od oko 54,24 ha, a predmetne parcele (izuzev parcela na kojim se nalazi postojeći sportski aerodrom) se trenutno koriste se kao obradivo poljoprivredno zemljište i Prostornim planom Kikinde namenjene su za poljoprivrednu proizvodnju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Milan

pre 1 godinu

Nije Kikinda sever Srbije već sever AP Vojvodine,a daće bog da se vrati na 1988. godinu.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija