• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

06.04.2023

21:53

AKO NE DONESETE PARE LETITE I VI I VAŠE DETE I NEROĐENO DETE! Stanodavac na Novom Beogradu digao kiriju uz užasne reči: Osećao sam se kao monstrum...

Informer

Društvo

AKO NE DONESETE PARE LETITE I VI I VAŠE DETE I NEROĐENO DETE! Stanodavac na Novom Beogradu digao kiriju uz užasne reči: Osećao sam se kao monstrum...

Podeli vest

Na društvenoj mreži Redit vlasnik stana na Novom Beogradu, koji tu nekretninu izdaje, napisao je da se oseća kao monstrum nakon što je podstanarima rekao da "sledećeg meseca daju 475 evra ili da mogu i oni i dete i nerođeno dete da lete". Prema njegovim rečima, do nemile situacije je došlo nakon što im je rekao da povećava cenu kirije.

"Izdajem stan sa bratom na Novom Beogradu. U pitanju je trosoban stan, od 74 metara kvadrata. Imamo stalne stanare već tri, tri po godine. Ljudi su stvarno maksimalno korektni, nikada nisu kasnili sa stanarinom, nikada nisu ništa upropastili, sve super. Sad problem dolazi pre par meseci. Kako je sve poskupelo, svi su povećali cenu kirije. Meni brat predlaže da im povećamo cenu. U početku sam se nećkao, s obzirom na to da nam u tom trenutku nije bio potreban baš svaki dinar koji smo mogli da izvučemo. Na kraju, kada sam video da bez 50 evra ne možeš u prodavnicu, shvatio sam da ipak moramo dići cenu kirije", započeo je korisnik mreže svoju priču.

Pre oko četiri, pet meseci otišao je kod podstanara da uzme kiriju ali i da im saopšti da će podići cenu izdavanja stana. "Oni tu upadaju u neku pasivnu agresiju, ne znam kako bih to drugačije opisao. Žena kreće da se trese, priča mi kako imaju malo dete i sada čekaju još jedno (sedmi je mesec trudnoće). Ja im kažem da ja sve to znam, tri godine nisam dizao kiriju sa 330 evra. Rekao sam im da očekuju za jedno tri, četiri meseca poskupljenje i da je to jednostavno neizbežno", napisao je vlasnik stana.

Objavio je da se sa bratom složio da kiriju podignu na 475 evra iako je brat predlagao da cena bude između 550 i 600 evra. Došlo je vreme i da im saopšti odluku. "Prvog aprila došao sam do njih kako bih im saopštio da je konačno došlo do tog poskupljenja i da će od sledećeg meseca kirija biti 475 evra. Krenuli su da negoduju, kao kako odjednom toliko skupo, da nije to previše... Rekao sam da ako im se ne sviđa, neka uđu na oglase i kad budu našli šupu od 25 kvadrata za 300 evra, setiće se u kakvom su stanu bili tri godine za iste pare. Oni su tu ućutali na par sekundi da bi muž progovorio sledeće: " A je l može da se spusti cena na 450 evra?". Tu sam puk'o i samo sam im rekao da ako ne donesu sledećeg meseca 475 evra da mogu i oni i dete i nerođeno dete, svi zajedno da lete i otišao! Sad kad mi se sve sleglo, osećam se malo kao monstrum, nekako mi sve to deluje nemoralno, šta znam...", napisao je vlasnik stana, piše Blic.

Korisnici Redita iskazali su svoje mišljenje na ovu temu. "Najaviš poskupljenje i tri, četiri meseca im ne kažeš novu stanarinu? Držiš ih u neizvesnosti da ne znaju tri meseca ni da l' će moći da priušte stanarinu? Tvoje je pravo da povećaš, ali način na koji si to uradio je ja**rski. Još negoduješ jer pokušavaju bar da smanje cenu. Pa ne kupuje novi ajfon od 1.000 evra pa da te vređa, da ti ubija cenu za luksuz koji mu ne treba. Čovek se cenjka za krov nad glavom", jedan korsinik napisao je svoje mišljenje.

Drugi korisnik je komentarisao izjavu da se vlasnik stana oseća kao monstrum. "Na stranu povećanje, problem je tvoja reakcija na njegovo pitanje. Verovatno i treba da se osećaš kao monstrum jer si tom poslednjom rečenicom i činom pokazao koliko nemaš saosećanja. Mnogo je lepo biti u poziciji da tako lako možeš da utičeš na nečiju sudbinu. Zloupotrebljavaš moć koju imaš. Ti si kao šef od koga zaposleni drhte jer im preti otkazom. Odvratno", napisao je korisnik.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!
Live TV

Zapad ne dozvoljava temu NATO agresije na Jugoslaviju! Plaše se da se suoče sa istinom u vezi sa njom!

Savet bezbednosti Ujedinjenih nacija (SB UN) večeras još jednom nije prihvatio da raspravlja o NATO agresiji na Jugoslaviju pošto za predloženi dnevni red nije glasao dovoljan broj članica tog tela. Kao i na sednici SB UN 25. marta, i na večerašnjoj, ponovo zakazanoj na zahtev Rusije, Francuska je zatražila takozvano proceduralno glasanje o dnevnom redu. Za dnevni red, odnosno raspravu o NATO agresiji na Jugoslaviju 1999. godine, večeras je glasalo šest od 15 članica Saveta bezbednosti, dok je ostalih devet bilo uzdržano. Za usvajanje dnevnog reda bilo je potrebno devet glasova. Ovu odluku, u emisiji "Info veče" Informer TV, komentarisali su analitičari Veljko Jovanović i Luka Stajić, kao i Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke.

28.03.2024

23:01

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)
Live TV

Napad u Moskvi je pokušaj državnog udara! Pitanje je dana kad će ukrajinska vojska kapitulirati, zato je potrebno da se Rusija destabilizuje iznutra! (VIDEO)

Goran Petronijević, advokat, Nikola Jović, politikolog, prof. dr Aleksandar Lukić sa Instituta za političke studije i akademik prof. dr Dragan Radenović govorili su u emisiji "Info dan" na Informer TV o terorističkom napadu u Moskvi i tome šta on zapravo predstavlja i kako će uticati na budućnost Rusije.

28.03.2024

18:01

JOŠ TV VESTI

Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve
Hronika

"Laže da ga je Vuk pretukao": Na suđenju Đuri Nikoliću za ubistvo u Jakovu svedočila majka žrtve

Bila sam u dvorištu Novakovića, u tu kuću je udata moja ćerka i bavila sam se decom. Čula sam da je došao Milan Nikolić i udario mog sina Vuka sa obe šake. Nisam videla, ali sam čula tada šta se desilo. Milan mu je zapretio prstom i rekao, "j....u ti majku", a Vuk mu je odgovorio, "ti da j...š moju Draganu. Milan je mali čovek, ali je poskočio i sa obe šake udario Vuka. To su snimile kamere.

28.03.2024

18:01

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija