• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.04.2023

10:02

NADLEŽNI SAVETUJU KAKO DA IZBEGNETE VELIKE PRAZNIČNE GUŽVE! Saobraćajci će posebno pratiti brzinu

Tanjug

Društvo

NADLEŽNI SAVETUJU KAKO DA IZBEGNETE VELIKE PRAZNIČNE GUŽVE! Saobraćajci će posebno pratiti brzinu

Podeli vest

Putevi Srbije saopštili su da se zbog predstojećeg praznika očekuje povećan intenzitet saobraćaja na državnim putevima.

Preduzimaju se neophodne mere u cilju bržeg prolaska vozila, intenziviran je rad na naplatnim stanicama, svi kanali za naplatu putarine i distribuciju kartica su u funkciji 24 časa dnevno bez pauze, navedeno je u saopštenju.

Takođe, povećan je broj inkasanata na naplatnim stanicama kako bi se obezbedio nesmetan prolazak vozila usled pojačanog saobraćaja na autoputevima u Republici Srbiji.

Najbrži prolazak kroz naplatne stanice omogućava elektronska naplata putarine (ENP) koja značajno skraćuje vreme putovanja i omogućava vozilima prolazak bez zaustavljanja, a ujedno predstavlja i jeftiniji vid plaćanja putarine.

Navodi se i da se ne očekuju zadržavanja ni na jednoj naplatnoj stanici u Republici Srbiji.

Otkada su na koridorima 10 i 11 postavljene kamere procesuirano je 385.000 počinjenih saobraćajnih prekršaja, koji se pre svega odnose na prekoračenu brzinu, nevezivanje sigurnosnog pojasa i razgovor mobilnim telefonom, izjavio je za Tanjug pomoćnik načelnika Uprave saobraćajne policije Zlatko Belencan.

On je naveo da se uoči i tokom predstojećih vaskršnjih praznika očekuje pojačan intenzitet saobraćaja na putevima u Srbiji i dolazak velikog broja vozila iz Zapadne Evrope, kako stranaca koji putuju prema Grčkoj i Bugarskoj tako i naših državljana koji dolaze kući.

Govoreći o tome koje će mere pojačane kontrole saobraćaja tih dana sprovoditi policija naveo je da će se preko odgovarajućeg portala na koridorima 10 i 11 kontrolisati brzina kretanja motornih vozila i njihovo sankcionisanje.

- Akcenat dajemo brzini jer ona preovlađuje među faktorima koji utiču da se dese saobraćajne nezgode. Kada govorimo o lokalnim aktivnostima, na teritoriji policijskih uprava su takođe sačinjeni planovi zbog očekivanog dolaska većeg broja vozila, tako da će i na lokalnom nivou biti sprovođene pojačane mere kontrole učesnika u saobraćaju u otkrivanju ostalih prekršaja, a to je upravljanje pod dejstvom alkohola, psihoaktivnih supstanci ali i brzine na mestima gde se može očekivati da dođe do prekoračenja brzine - rekao je Belencan.

Sagovornik Tanjuga je istakao da saobraćajna policija kao partner učesnicima u saobraćaju nastoji da deluje preventivno i da se i najave pojačane kontrole preko medija rade kako bi se doprinelo da stanje u saobraćaju bude bolje i da se učesnicima u saobraćaju ukaže na nebezbedno i nepropisno učestvovanje u saobraćaju.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)
Kultura

U Salonu Muzeja grada Beograda otvorena velika samostalna izložba "Anatomija zvuka" umetnika Marka Kusmuka (FOTO)

Nakon izuzetno uspešnih samostalnih i grupnih izložbi širom Evrope i regiona mladi, ali već afirmisani, slikar Marko Kusmuk svoj novi opus predstavlja beogradskoj publici na velikoj samostalnoj izložbi "Anatomija zvuka" u Salonu Muzeja grada Beograda. Na izložbi, koja će biti otvorena do 28. jula, predstavljeno je 65 slika, a umetnik je izložio i svoju prvu skulpturu.

06.07.2024

17:48

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija