• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Blic.rs

10.04.2023

15:47

JOŠ JEDAN BEOGRADSKI FAKULTET UKINUO PRIJEMNI ISPIT! Podržali realizaciju projekta državne mature

printskrin/pink.rs

Društvo

JOŠ JEDAN BEOGRADSKI FAKULTET UKINUO PRIJEMNI ISPIT! Podržali realizaciju projekta državne mature

Podeli vest

Nakon što je Ministarstvo prosvete dostavilo odgovore na poslednji set pitanja Univerziteta u Beogradu, Građevinski fakultet potvrdio je da više neće organizovati prijemne ispite.

Građevinski fakultet potvrdio je svoju odluku iz marta meseca 2022. godine o načinu vrednovanja državne mature prilikom upisa na fakultet počev od školske 2024/25. godine, tako da od tada više neće organizovati prijemne ispite.

Vodeći računa o specifičnim predznanjima koje budući studenti treba da imaju, ali i o interesima maturanata, doneli smo odluku da se uspeh iz srednje škole vrednuje sa 40%, maturski ispit iz matematike takođe sa 40%, maturski ispit iz srpskog jezika i književnosti sa 10% i maturski ispit iz izbornog predmeta sa 10%.

Foto: wikipedia.org

Građevinski fakultet

U slučaju opšte mature kao izborni predmet vrednuje se opšteobrazovni predmet sa liste, a u slučaju stručne mature kao izborni predmet vrednuje se stručni ispit. Od naših budućih studenata očekujemo da će se pripremati za državnu maturu kao što su se do sada pripremali za prijemi ispit.

Podržavamo realizaciju projekta državne mature

"Imamo puno razumevanje za visokoškolske ustanove koje će zbog specifičnosti zahtevanih predznanja i veština, pored državne mature za upis na svoje fakultete vrednovati i rezultate testa sklonosti i sposobnosti" navodi Građevinski fakultet Univerziteta u Beogradu. 

Građevinski fakultet podržava realizaciju projekta državne mature i sa svoje strane će učiniti sve što je potrebno da bude implemetirana na pravilan način. Takođe, imamo puno poverenje u kolege profesore iz gimnazija i srednjih škola i stojimo im na raspolaganju za pomoć u implementaciji ovog veoma važnog projekta.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Mile lala

pre 1 godinu

Biće sve manje majstora. Tako će meni dnevnica sa 100E uskoro biti 200E. Dobro je. Naravno, ako nas ne srede Sirijci.

sledeća vest

Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!
Izbori 2024

Nastavljeni razgovori vlasti i opozicije o izbornim uslovima!

U Skupštini Srbije nešto posle 13.00 časova počeo je sastanak predsednice Skupštine Srbije Ane Brnabić sa predstavnicima poslaničkih grupa, političkih stranaka nacionalnih manjina i udruženja, radi konsultacija oko obrazovanja radnih grupa za unapređenje izbornog procesa i uvid, kontrolu i reviziju Jedinstvenog biračkog spiska.

26.04.2024

14:13

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija

Kragujevački opštinari dali krv!
Humanitarna akcija

Kragujevački opštinari dali krv!

Zaposleni u Gradskoj upravi Kragujevac danas su, u organizaciji Samostalnog sindikata GU organizovali prvu od dve godišnje akcije dobrovoljnog davalaštva krvi za potrebe Banke krvi Univerzitetskog kliničkog centra u ovom gradu.

26.04.2024

12:17