• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer/Telegraf.rs

26.04.2023

18:48

INSTRUMENTARKA "NESTALA" SA INTERNETA! Sestra iz Narodnog fronta koja je snimala gole žene u sali i objavljivala uživo UGASILA DRUŠTVENE MREŽE

printscreen

Društvo

INSTRUMENTARKA "NESTALA" SA INTERNETA! Sestra iz Narodnog fronta koja je snimala gole žene u sali i objavljivala uživo UGASILA DRUŠTVENE MREŽE

Podeli vest

Medicinska sestra iz GAK "Narodni front" koja je snimala žene tokom operacije i to objavljivala na internetu, ugasila je društvene mreže.

Medicinska sestra iz GAK "Narodni front", koja je na TikToku objavljivala uživo sve što se dešava u operacionoj sali ove zdravstvene ustanove, nakon skandala ugasila je svoj TikTok nalog.

Prethodno se oglasila i tvrdila da je snimak iz sale nastao slučajno.

Ona je rekla da se 14 godina bavi tim poslom i da joj je najiskrenije žao što je nastao uživo prenos.

- Moje aktivnosti na Tik Toku su bile usmerene uglavnom na moju porodicu, prijatelje i na edukativni sadržaj koji ni u jednom videu nije sadržao podatke o ličnosti niti bio u suprotnosti sa medicinskom etikom. Još jednom, ponavljam da mi je duboko žao i da se iskreno izvinjavam pacijentkinji, njenoj porodici, klinici koja me hrani, svim svojim kolegama, celokupnoj javnosti - navela je instrumentarka.

Foto: G.T.

GAK "Narodni front"

Podsetimo, ova sestra je, kada je otkriven snimak, suspendovana. Osim što je objavljivala instrumente koji se koriste u sali, ona je objavljivala i kako se daje anestezija, slike mama sa bebama, čak i momenat tek izvučene bebe, neokupane, nakon carskog reza.

Ministarka Grujičić podržala suspenziju 

Ministarka zdravlja prof. dr Danica Grujičić rekla je  da niko nema pravo da snima pacijente i da zalazi u njihovu intimu, i pozdravila odluku direktora GAK-a da se medicinska sestra suspenduje.

- Zgrožena sam činjenicom da je jedan zdravstveni radnik došao na ideju da prenosi ono što se dašava u operacionoj sali na Instagramu, Tik-toku ili bilo kojoj društvenoj mreži na internetu. Lično mislim da takva osoba treba da da prođe ponovo procenu Medicinu rade da li je sposobna da radi u takvim uslovima. Pozdravljam odluku direktora Mikovića da se ona suspenduje - kazala je prof. dr Grujičić.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

komentari
Ss

pre 1 godinu

Zasto joj ginekolog nije rekao da prekine snimanje? U sali mora biti hirurg, anesteziolog, istrumentarka, verovatno je tu negde i banica koja treba da prihvati novorodjence .

Istina

pre 1 godinu

Pored toga što je bezdušna bitanga bez trunke morala, ona još ima obraza da izjavi da je snimak nastao slučajno a samo dan ranije na svom nalogu ona je objavila drugi klip u kojem je NAJAVILA live stream za naredni dan i pozvala pratioce da pripreme pitanja !!! Sve osim momentalnog otkaza i doživotne zabrane da radi kao medicinska setra u bilo kojoj ustanovi je nagrada za tu bitangu. Neka radi kao čistačica klozeta, za bolje nije ...

voja

pre 1 godinu

u pojedinim zemljama evropske unije na takvim radnim mestima je strogo zabranjeno nosenje mobilnih telefona bas zbog takvih ispada,znam licno iz iskustva jer sam u diaspori i kod mene je bas primenjen taj sistem

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!
Hronika

Kosta K. opet šokira svojim ponašanjem, evo koga prisluškuje!

Dečak-ubica, Kosta K. (14) počinio je krvavi pir 3. maja prošle godine u Osnovnoj školi "Vladislav Ribnikar" na Vračaru kada je ubio devetoro učenika i radnika obezbeđenja ove vaspitno-obrazovne ustanove i od tog dana, on se nalazi na Klinici za neurologiju i psihijatriju za decu i omladinu.

25.06.2024

19:51

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija