• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promo

17.05.2023

18:10

OTVOREN ŠESNAESTI FESTIVAL NAUKE, UZ PODRŠKU NIS-A! Ulaz besplatan za sve posetioce

NIS

Društvo

OTVOREN ŠESNAESTI FESTIVAL NAUKE, UZ PODRŠKU NIS-A! Ulaz besplatan za sve posetioce

Podeli vest

Šesnaesti Festival nauke otvoren je danas na Beogradskom sajmu i trajaće do petka, 19. maja. Festival se održava u Hali 4 od 10 do 18 časova, a ulaz je besplatan. Ova naučna manifestacija se više od deset godina održava uz podršku kompanije NIS.

Ovogodišnji Festival nauke posvećen je prvenstveno negovanju empatije, zajedništva i pružanju podrške najranjivijim društvenim grupama – deci, kao i nastavnicima i obrazovnom sistemu. Većina ranije najavljenih programskih celina realizuje se u punom kapacitetu, sa više od 1.300 učesnika iz 52 naučne i obrazovne institucije.

Foto: NIS

Generalni pokrovitelj, kompanija NIS, predstavlja se postavkom pod nazivom "Energija koja pokreće". Ova specijalno kreirana postavka prikazuje naftnu industriju kao integralni deo novog doba i upoznaje posetioce sa nekim od najnovijih tehnologija u ovoj oblasti. Svi zainteresovani na NIS-ovom štandu mogu da se oprobaju u trkama dronova koji se koriste i u naftnoj industriji i da učestvuju u VR igricama koje će im doneti nova znanja u vezi sa energijom i tokom kojih mogu da provere koliko su vešti u savlađivanju zadatih prepreka. Pored toga, posetioci imaju priliku da natoče gorivo točilicom specijalno kreiranom za ovu priliku i da se takmiče u brzini i tačnosti točenja. Tu su i razni eksperimenti koji ih upoznaju sa svojstvima nafte i benzina, kao i brojne zanimljive činjenice iz oblasti nauke.

Kompanija NIS je više od deset godina uz Festival nauke, kako bi zajednički doprineli popularizaciji nauke među mladima. NIS u fokus svog društveno odgovornog poslovanja stavlja profesionalno usavršavanje mladih, obrazovanje i korišćenje savremenih tehnologija i inovacija i svoje društveno odgovorne aktivnosti realizuje pod sloganom "Budućnost na delu", jer je za kompaniju ulaganje u nauku i u mlade ulaganje u budućnost.

U Ekspertinejdžeri zoni, mladi naučnici i svojevrsni ambasadori nauke, predstavljaju svoja dostignuća i znanja stečena tokom školskih časova i vannastavnih aktivnosti kroz niz naučnih izazova u kojima obrađuju teme iz ekologije, geografije, fizike i hemije. U Zoni interaktivnih postavki posetioci imaju priliku da se upoznaju sa stotinama zanimljivih naučnih tema. U Maloj zoni za decu uzrasta od pet do 11 godina, mališani će kroz radionice i jednostavne eksperimente ulaze u magični svet nauke. Na Naučno-fantastičnoj bini nastupe imaju Majkl Gregori iz Francuske i naš naučni komunikator Milan Popović. Festival nauke, u saradnji sa Mrežom za psihološku podršku, organizuje i psihološke radionice i predavanja za zainteresovane posetioce.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija