• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: J. M. - I. Č.

02.06.2023

22:00

SRPSKA AMBASADA U GRČKOJ O NESTALOM RADOVANU!

Printskrin/fejsbuk

Društvo

SRPSKA AMBASADA U GRČKOJ O NESTALOM RADOVANU!

Podeli vest

U Ambasadi Srbije u Atini Informeru je potvrđeno da je Dragana Juračić, supruga nestalog Radovana, kontaktirala sa njima u sredu, 31. maja, ujutru.

- Javila nam se i rekla da joj se muž ne javlja na mobilni i da ne zna gde je. Rekla je i da se u ponedeljak, 29. maja, u 18 sati, Radovan ukrcao na brod u Atini u luci Pirej i da je trebalo da u utorak, 30. maja, u šest ujutru doputuje na ostrvo Kos. Tamo ga je, po dogovoru, čekao kum Zoran Zorić. Dodala je i da je suprug otputovao na Kos kako bi radio sezonske poslove uz pomoć kuma, koji tamo radi već 20 godina kao konobar. Dragana je navela i da Radovanu ovo nije bio prvi put da putuje u Grčku i da je tamo radio 2012. i 2013. i da dobro govori engleski jezik - kažu u ambasadi.

Službenici srpske ambasade u stalnom su kontaktu sa policijom u Atini i na ostrvu Kos, koja je pokrenula opsežnu istragu posle nestanka srpskog državljanina.

- Lokalna policija obavila je informativni razgovor sa Radovanovim kumom Zoranom Zorićem. Za sada od informacija imamo da je policija od mobilnih operatora uzela izveštaje sa baznih stanica i snimke sa sigurnosnih kamera na samom brodu. Grčki istražitelji su od mobilnih operatora dobili informaciju da je signal telefona lociran na Rodosu, 140-150 kilometara od Kosa. To je oko četiri sata vožnje između dva ostrva. Međutim, signal se ugasio u sredu, 31. maja, oko podneva - kažu u našoj ambasadi.

Na pitanje da li je moguće da bazne stanice pogrešno lociraju signal telefona u ambasadi navode da su im iz grčke policije rekli da je to nemoguće.
Podsetimo, Radovan je 28. maja autobusom krenuo iz Srbije ka Atini. Zatim se 29. maja ukrcao na putnički brod u luci Pirej, kojim je trebalo da ide do Kosa, kod kuma Zorana. Sa suprugom se poslednji put čuo u 20 sati i od tada mu se gubi svaki trag. Njegov nestanak prijavila je porodica, a telefon mu je poslednji put lociran na Rodosu.

Od naših izvora sa ostrva Kos saznajemo da grčka policija vodi istragu u nekoliko pravaca, ali nisu želeli da otkrivaju detalje. Šta se tačno desilo, utvrdiće istraga. Put Grčke će uskoro, čim prikupi potrebnu dokumentaciju, krenuti i Radovanov polubrat Momčilo Markov.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija