• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: V. N.

04.06.2023

13:21

RADOVAN JE OTIŠAO DA PREHRANI PORODICU, A SADA GA NEMA... Komšija Kikinđanina koji je nestao u Grčkoj u šoku: Dolazio je često ovde kod majke, viđao sam ga

printscreen

Društvo

RADOVAN JE OTIŠAO DA PREHRANI PORODICU, A SADA GA NEMA... Komšija Kikinđanina koji je nestao u Grčkoj u šoku: Dolazio je često ovde kod majke, viđao sam ga

Podeli vest

Nestanak Kikinđanina Radovana Juračića (44) u Grčkoj, pored toga što je uznemirio njegovu porodicu, potresao je i sve koji su ga poznavali. Među njima je i njegov prvi komšija, Slobodan Erdeljan.

Misterija nestanka Kikinđanina koji se u potrazi za sezonskim poslom zaputio na ostrvo Kos, potresa ne samo srpsku, nego i javnost cele Grčke. Osim porodice, njegov nestanak teško je podneo i prvi komšija Slobodan Erdeljan, koji živi u kući pored majke nestalog Radovana.

- Šokirao sam se kad sam čuo da je Radovan nestao. Dobar je čovek, vredan, radan, ima dvoje maloletne dece. Išao je trbuhom za kruhom. Otišao je da radi i da zaradi, da prehrani porodicu, a sad je nestao. Dolazio je često ovde kod majke, viđao sam ga. Uvek se lepo javi, vesele je naravi. Baš me je potresao njegov nestanak - kaže za Informer Erdeljan.

Foto: Informer

Slobodan Erdeljan

Brojne su sumnje koje bacaju senku na ovaj slučaj. Radovan je iz Novog Sada autobusom stigao u Atinu, gde se 29. maja, navodno, ukrcao na brod za ostrvo Kos i od tada mu se gubi svaki trag. Sa suprugom Draganom čuo se zadnji put istog dana u 20 časova, a brod je isplovio iz luke u 18 sati. Na ostrvo je trebao da stigne u jutarnjim satima, gde ga je čekao kum.

- Nazvala sam ga da proverim da li je stigao. Kad se nije javio prvi put, pomislila sam da je ušao u stan i da je zaspao, umoran od puta. Ali, pošto je kum javio da uopšte nije došao, drugo što sam pomislila je da je zaspao na brodu i da je zalutao na Rodos, a da će sledećim brodom, ipak, doći na Kos. Međutim, prošao je jedan, drugi, peti brod, ni sa jednog nije stigao - rekla je Radovanova supruga Dragana za Informer.

Foto: Informer

Dragana Juračić

Ono što baca senku na ovaj slučaj je da se za sada ne zna sa sigurnošću da je Radovan uopšte krenuo brodom za ostrvo Kos.

- Prati se njegov mobilni telefon koji je ugašen, traži se lokacija, proveravaju se kamere, istražuje se da li je on bio na tom brodu uopšte - rekla je Radovanova supruga.

Porodicu su kontaktirali iz srpske ambasade u Grčkoj, što im puno znači, jer je svaka pomoć i podrška dobrodošla.

- Zvao nas je čovek da nam potvrdi da se grčka policija na Kosu trudi i da istražuju nestanak mog brata. Rekao je da su dobili naloge da se pregledaju kamere, spisak putnika na brodu, kao i za drugu istragu. Od našeg operatora dobili su odobrenje, kako bi mogli da lociraju telefon. Sedimo i čekamo da nam se jave sa nekim konkretnim podacima - rekla je sestra nestalog Kikinđanina, Dijana Juračić.

Foto: Informer

Dijana Juračić



Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

sledeća vest

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće
Hronika

Danka Ilić ubijena je pre tačno mesec dana, a ovo je detaljna rekonstrukcija stravičnog zločina: Devojčica ubijena na par metara od kuće

Danka Ilić (2) nestala je 26. marta u Banjskom polju kod Bora, u dvorištu porodične kuće svoje majke Ivane Ilić, dok se igrala sa starijim bratom. Prema rečima majke, sin je zatražio vodu, pa je ona otišla do automobila, ali kada se vratila Danka više nije bila tamo. Nažalost, potraga za devojčicom za kojom je tragala cela Srbija, ali i Evropa, završena je na tragičan način.

25.04.2024

20:46

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija