• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

07.06.2023

13:16

INFORMER VAS VODI U POZORIŠTE! Delimo karte za predstavu "Slepa mrlja" - Spektakularno gostovanje SNP u Ateljeu 212

NIS

Društvo

INFORMER VAS VODI U POZORIŠTE! Delimo karte za predstavu "Slepa mrlja" - Spektakularno gostovanje SNP u Ateljeu 212

Podeli vest

Predstava Srpskog narodnog pozorišta "Slepa mrlja" gostuje u Ateljeu 212, a redakcija Informera nagrađuje svoje najvernije čitaoce kartama za napomenutu predstavu 11. juna u 20 časova.

Sjajno delo "Slepa mrlja" rađeno je po motivima antičkih tragedija Car Edip, Antigona i Bakhe. 

Reditelj ove izvrsne predstave je Andrej Mažeri, dok glavne uloge igraju Hana Selimović, Branislav Jerković, Sanja Mikitišin, Aljoša Đidić, Milovan Filipović, Sonja Kesler, Gordana Đurđević Dimić, Radoje Čupić, Nikolina Spasić, Iskra Šimon i Anđela Paščan.

Tema i radnja se fokusira na porodicu, religiju, mušku dominaciju, društveni zaokret kao i na preispitivanje ženske uloge u društvu.

Otkrivamo početak "Slepe mrlje"  za koju smo sigurni da će vas oduševiti:

"Tebanski kralj, Kadmov sin Polidor i njegova žena Niktida imali su sina Labdaka, koji je nasledio vlast nad Tebom. Labdakov sin i naslednik bio je Laj. Jednom je Laj bio u poseti kod kralja Pelopsa i dugo se gostio kod njega u Pizi, ali je velikom nezahvalnošću uzvratio Pelopsu gostoprimstvo. Ugrabio je mladog Pelopsovog sina Hrisipa i odveo ga u Tebu. Pelops je prokleo Laja da ga bogovi kazne tako što će mu dosuditi da ga ubije njegov rođeni sin.

Kad se vratio u Tebu, Laj se oženio Jokastom, Menojkejevom kćerkom. Dugo su mirno živeli u Tebi, ali nisu imali dece.
Laj je odlučio da ode u Delfe i da tamo zatraži odgovor od boga Apolona.

Apolonova sveštenica Pitija mu je tada odgovorila:
– Labdakov sine, bogovi će ti ispuniti želju, dobićeš sina, ali znaj – poginućeš od njegove ruke. Stići će te Pelopsovo prokletstvo!"

Predstava Srpskog narodnog pozorišta "Slepa mrlja" gostuje u Ateljeu 212 11. juna u 20 časova, a redakcija Informera deli svojim vernim čitaocima pet puta po dve karte i zainteresovani se mogu javiti na broj telefona 011/6555-261.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija