• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

05.07.2023

14:34

Znate za "paradajz turiste", a sada se pojavila nova podvrsta! Evo kako da letujete, a uštedite

Reuters/printscreen

Društvo

Znate za "paradajz turiste", a sada se pojavila nova podvrsta! Evo kako da letujete, a uštedite

Podeli vest

Na društvenim mrežama pojavila se objava jednog korisnika koji je imao savete kako da uštedite na letovanju.

U objavi na jednoj društvenoj mreži jedan korisnik opisao je kako izgleda podvrsta paradajz turista, a to su sve popularniji krompir-turisti. 

Objavu vam prenosimo u celosti:

"Mi smo podvrsta paradajz-turiste, samo što umesto paštete i paradajza nosimo krompir i pršutu. Cilj nam je isti, a to je što manje para potrošiti na letovanju, jer svi spadamo u radničku klasu i nema se, a hoće se.

Na letovanje uvek idemo sa još jednom porodicom(u daljem tekstu shvaticete gde je tu ušteda) četvoro odraslih, četvoro dece, dva auta. Krompir-turista pro već ima kombi (dupla ušteda).

U većem marketu kupimo namirnice koje mogu da traju, zatim grickalice, slatkiše, sokove itd. na odloženo plaćanje. Kod kineza kupimo vodene puške, pištolje, dušeke, gume i ostale gluposti koje nevino dečjje oko može ugledati na šetalistu.

Imamo naše krompire, pršutu, slaninu i meso u zamrzivaču. Sve to zamrznuto ide u ručni zamrzivač. Smeštaj ne rezervišemo, nađemo na licu mesta u roku od jednog sata (jer uvek ostaju prazni ti veliki apartmani). Recimo prošle godine, Rafailovići, odmah do plaže, nov stan u prizemlju, tri spavaće sobe, dnevna, terasa, ful opremljen, 50 eura.

Plažni mobilijar ne iznajmljujemo, deca ionako iz vode ne izlaze (treći dan već razvijaju škrge). Mi odrasli malo sa njima u vodu, malo pesak, oni dovoljno samostalni, uživancija." glasi početak objave ovog "krompir turiste".

Foto: Shutterstock

 

 

U nastavku priče on je istakao kako teče njihov dan, kao i na koje sve načine može da se uštedi.

"Jedan prosečan dan izgleda ovako: Uveče na aparatu ispečemo krofnice, zapakujemo svako u svoju posudicu, ponesemo prelive i viljuščice za jednokratnu upotrebu, napravi se cedevita ili limunada, nekad kupovni sokovi, nekad se isecka lubenica ili neko drugo voće, odrasli hladni nes u svoje male termose i sve to ide u rashladnu torbu (torba za plažu starter pack).

Ujutru se naprave sendviči, spakuje torba i idemo na plazu. Sve što deca zatraže-imamo u torbi. Na plaži smo do 12h. U stanu kupanje, vadi se iz ledare meso za rucak, oljušti se krompir i onda slobodne aktivnosti, neko spava, neko gleda televiziju, neko čačka telefon. Posle ručka povratak na plažu do večernjih časova. Zatim nazad u stan, kupanje, peglanje odeće za izlazak. Izlazak u šetnju, večera se nešto u pekari ili piceriji (od plodova mora jedemo samo morsku so) kupuju se kuvenjaci, sladoled, deca idu u luna park, obavezno se ugleda neka glupost koju smo prevideli, (prosle godine je to bio laser od 10e). U relativno kasne sate se vraćamo u stan, deca popadaju ko domine, a mi jos malo sedimo na terasi, pijemo pićence uz zvuke primorskih komaraca" opisao je do detalja korisnik na društvenim mrežama.

Foto: Shutterstock

 

Do sada smo svi često čuli za paradajz turiste, ali ovo je nova pojava krompir turista. Kakvo je Vaše mišljenje? 

Pišite nam u komentarima!


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija