• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

10.07.2023

08:30

Stiže pakao, Srbija u crvenom! Ove nedelje tropske noći i vrućine i do 40, a u Sjenici da se smrzneš!

printscreen

Društvo

Stiže pakao, Srbija u crvenom! Ove nedelje tropske noći i vrućine i do 40, a u Sjenici da se smrzneš!

Podeli vest

U Srbiji će danas biti sunčano i toplo sa slabim i umerenim zapadnim i severozapadnim vetrom i temperaturom do 34 stepena Celzijusa, saopštio je Republički hidrometeorološki zavod u najnovijoj vremenskoj prognozi.

Najniža temperatura od 11 do 19 stepeni Celzijusa, najviša 34. U Beogradu sunčano sa slabim do umerenim vetrom zapadnih smerova i temperaturom od oko 19 do 34 stepena Celzijusa.

Glavobolјa i promenlјivo raspoloženje su mogući kod meteoropata. Osobama sa srčanim tegobama savetuje se izvesna opreznost usled očekivanih biometeoroloških prilika. Adekvatna zaštita od UV zračenja je preporuka svima.

Foto:  

Republički hidrometeorološki zavod upozorio je da će tokom druge dekade jula u Srbiji biti veoma toplo i da će već danas i sutra maksimalne temperature dostići 34 i 35 stepeni, dok će u sredu i četvrtak biti još toplije - u većini mesta od 35 do 38 stepeni.

U četvrtak će na jugu i istoku zemlje, kao i u Pomoravlju lokalno biti i do 40 stepeni Celzijusa.

Foto:  

Temperatura će u petak i subotu biti u kratkotrajnom padu, za pet do osam stepeni, ali se ubrzo nakon toga, od 16 do 20. jula očekuje povratak maksimalnih temperatura od 35 do 40 stepeni Celszijusa.

Foto:  

U velikim gradovima očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama iznad 20 stepeni.

Tokom druge dekade jula u Beogradu veoma toplo, pa će već danas i sutra maksimalne temperature dostići 34 stepena, dok će u sredu i četvrtak biti još toplije – od 36 do 38 stepeni.

Temperatura će u petak i subotu biti u kratkotrajnom padu za 5 do 7 stepeni, ali se ubrzo nakon toga, od 16 do 20. jula očekuje povratak maksimalnih temperatura preko 35 stepeni.

Temperature jutros u 7 sati

Foto: rhmz

rhmz

Na području grada očekuju se i tropske noći sa minimalnim temperaturama od 20 do 24 stepena Celzijusa.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija