• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer.rs

14.07.2023

08:50

30 miliona evra za retke bolesti! Vučić: Država će na sebe preuzeti deo lečenja dece obolele od SMA

Pixabay

Društvo

30 miliona evra za retke bolesti! Vučić: Država će na sebe preuzeti deo lečenja dece obolele od SMA

Podeli vest

Predsednik Srbije Aleksandar Vučić govorio je sinoć na početku gostovanja na TV Pink o prirodnom priraštaju i o deci koja boluju od najtežih bolesti, kao i o njihovom lečenju.

Kako je istakao predsednik, malom dečaku iz Novog Sada Lav Teodorović treba najskuplji lek (Zolgensma).

– Mi ćemo do kraja godine, mimo onog što je planirano u budžetu za retke bolesti izdvojiti 30 novih miliona evra. Doneli smo odluku da za SMA, govori se o skriningu, da te testove radimo po rođenju deteta – kazao je Vučić i rekao da to važi za celu Srbiju.

Kako kaže, od septembra u svakom porodilištu u Srbiji moći će da se radi test na spinalnu mišićnu atrofiju, države će utrošiti 62 miliona dinara.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija