• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

29.08.2023

16:16

Nova školska godina i nova pravila odevanja!  Deca i roditelji zbunjeni - Evo šta beogradski gimnazijalci ne smeju da obuku u školu!

Shutterstock/Printskrin

Društvo

Nova školska godina i nova pravila odevanja! Deca i roditelji zbunjeni - Evo šta beogradski gimnazijalci ne smeju da obuku u školu!

Podeli vest

Trinaesta beogradska gimnazija uvela je nova pravila odevanja kojima je zbunila mnoge roditelje ali i učenike. Od 1. septembra biće zabranjeno nošenje neprikladne garderobe, a na spisku pored mini suknje, bermuda i helanki, našle su se i trenerka i dukserica sa kapuljačom.

Upravo je zabrana trenerki i dukseva sa kapuljačom izazvalo buru komentara na društvenim mrežama i podeljena mišljena. Jedni smatraju da su ti odevni komadi nepristojni, dok drugi misle da su trenerke baš adekvatna garderoba za omladinu i dugo sedenje u školskim klupama.

Na sajtu ove poznate beogradske gimnazije koja je iznedrila mnoge uspešne ljude, stoji obaveštenje da će se svako kršenje zabrane kažnjavati smanjenom ocenom iz vladanja. 

- Molimo vas da povedete računa o zabranama koje se odnose na oblačenje: zabranjene su kratke pantalone i bermude, trenerke, majice sa bretelama, kapuljače, kratke majice koje otkrivaju stomak i helanke. U slučaju da učenik ili učenica dođu u školu nepristojno odeveni, biće opomenuti. Posle dve opomene biće umanjena ocena iz vladanja - stoji na sjatu.

 

Ispod ove objave na Fejsbuku ima mnogo različitih stavova, a jedan bivši učenik je napisao da je razočaran odlukom.

- Meni je ovo kao bivšem đaku zaista razočaravajuće. Smatram da me nista manje pristojnim ne čini način odevanja, a pogotovo nođenje trenerki i kapuljača (čija je zabrana potpuni apsurd). Ako škola nije modna pista, zašto se onda zabranjuju potpuno pristojni odevni predmeti - piše u jednom komentaru, dok u drugom stoji:

E pa baš me zanima koliko će dugo ova zabrana da traje. Lepo zamišljeno, ali znamo da od toga nema ništa

Nije vam XIII manastir - piše jedan od učesnika rasprave.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?
Live TV

INFORMER SPECIJAL! Šta to zna Bajden i šta krišom sprema Trampu?

Završena je prva debata između Bajdena i Trampa koji je pokazao sve Bajdenove negativne strane. Tramp je evidentno bio dominantan i odneo pobedu! Da li će Bajdenovi glasači promeniti mišljenje nakon prvog duela dva predsednička kandidata i koliko su realne šanse za Trampovu pobedu u specijalnoj emisiji govorili su Dejan Miletić, direktor Centra za proučavanje globaliacije i Ilija Kajtez, pukovnik u penziji. Tokom emisije uključivao se veliki broj drugih gostiju, kao i gledaoci Informer TV koji su rekli svoje mišljenje o ovoj temi.

28.06.2024

18:41

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija