• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Informer

12.09.2023

08:00

Saradnja Pravnog fakulteta i Udruženja osiguravača Srbije: Od početka oktobra Studije o osiguranju

UOS

Društvo

Saradnja Pravnog fakulteta i Udruženja osiguravača Srbije: Od početka oktobra Studije o osiguranju

Podeli vest

Dekan Pravnog fakulteta Univerziteta u Beogradu Zoran Mirković i generalni sekretar Udruženja osiguravača Srbije Duško Jovanović potpisali su Memorandum o saradnji kojim će na tom fakultetu biti pokrenute studije “Novi proizvodi osiguranja, tehnološke inovacije i zaštita korisnika u osiguranju“.

Na studijama će se proučavati pravna, ekonomska, marketinška i tehnička strana osiguranja, kaže generalni sekretar Udruženja Duško Jovanović.

Kome su namenjene studije?

Programom studija biće obuhvaćen širok spektar tema, počev od strategije poslovanja preko Solventnosti II i najnovijih ESG trendova do specifičnih pitanja koje otvaraju digitalizacija i korišćenje pametnih ugovora, kao i zaštita podataka u osiguranju. Studije su namenjene pravnicima, ekonomistima, stručnjacima za marketing u osiguranju ili za likvidaciju šteta, advokatima i agentima za prodaju osiguranja.

Ovakav projekat, kako kaže Jovanović, sa specijalizovanim pripremama studenata za rad u praksi, prvi put je pokrenut kod nas i industrija osiguranja ga je godinama čekala.

Interes industrije osiguranja je da se radi na buđenju svesti korisnika usluga. U okviru toga, edukacija nam je najbitnija i zbog toga smo podržali Pravni fakultet u realizaciji studija za inovaciju znanja o osiguranju. Usavršavanjem stručnjaka različitih profila doprineće se kadrovskom opismenjavanju tržišta osiguranja, a to je preduslov ekspanzije osiguranja, kaže Jovanović.

Studenti će na ovoj nastavi dobiti praktično znanje i to je specifičnost ovog programa, smatra dekan Pravnog fakulteta prof. dr Zoran Mirković.

Našim studentima, generalno, nedostaje praksa i mogućnost da na fakultetima nauče kako da rešavaju probleme sa kojima će se susretati u kompanijama. Cilj ovih studija je sticanje upravo takvog znanja, kaže dekan Pravnog fakulteta. Posebno smo zahvalni Udruženju osiguravača zbog spremnosti da se angažuje kao suorganizator novog projekta, naglašava dekan Mirković.

Foto: UOS

Duško Jovanović i Zoran Mirković

Vođa projekta biće redovna profesorka Pravnog fakulteta Nataša Petrović Tomić, koja kaže da je taj fakultet uveliko profilisan kao lider u obrazovanju kadrova u oblasti prava osiguranja. Mi smo, kaže ona, predstavnici beogradske škole prava osiguranja, koja se u Srbiji i regionu izdvaja kao lider na tržištu obrazovanja.

Naša namera je da se profilišemo kao vodeći obrazovni centar koji će postati rasadnik znanja i specijalizacije ne samo pravnika u osiguranju, već i ekonomista, aktuara, menadžera, stručnjaka za compliance, itd. U tome nam pomaže Udruženje osiguravača Srbije, jer veliki broj predavača čine eminentni stručnjaci iz osiguranja. Tržište znanja zahteva sofisticirani pristup koji se zasniva na mulitidisciplinarnom metodu, izjavila je  profesorka Petrović Tomić.

Potpisnici Memoranduma složili su se i da je osiguranje koristan i cenjen proizvod koji je u ekspanziji i to je opravdanje za organizaciju Studija za inovaciju znanja iz oblasti osiguranja.

Nastava traje 60 časova

Nastava će obuhvatiti 60 časova, počinje početkom oktobra, a predavači će biti univerzitetski profesori, eminentni stručnjaci iz prakse, advokati i predstavnici nadzornog tela.

 

 

 


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija