• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: N.M.

26.09.2023

13:27 >> 14:25

Srpski lekari ne leče samo telo! Specijalisti svih grana medicine se ujedinili, a ovo je povod!

Informer

Društvo

Srpski lekari ne leče samo telo! Specijalisti svih grana medicine se ujedinili, a ovo je povod!

Podeli vest

Lekari svih struka, oni koji su u penziji, ali i oni koji aktivno leče pacijente u slobnodno vreme bave se prelepim hobijem koje ih je sve ujedinilo.

Naime, uprkost tome što su čitav život posvetili učenju kako bi se na najbolji način borili sa svim izazovima medicine, srpski lekari upravo u pisanoj reči pronazale i "ventil" za opuštanje i hobi.

Mnogi od njih, priznati stručnjaci u svojim oblastima svaki slobodan trenutak koriste da zapišu svoje misli u formi stiha ili proze.

Kako za Infromer navodi dr Radmila Šehić članica Udruženje lekara pisaca "Vidar" većina lekara pisaca tvrdi da im nadahnuće nudi sam život, profesija  u kojoj su se dokazali kao valjani lekari i ljudi.

- Tu je i želja da se mnogo toga dobrog sačuva i zaštiti za buduće generacije - navodi naša sagovornica koja je radni vek provela u beogradskoj Hitnoj pomoći.

Foto: Informer

 

Tamo je i napisala svoje prve stihove za decu, a potom i izdala zbirke pesama namenjenih najmlađima.

Iako je svakodnevno radila vrlo zahtevan posao, i njene kolege i ona uspeli su da prema njenim rečima, pronađu vreme za pisanje.

Foto: Informer

 

Naša sagovornica navodi da se lekari koji su članovi ovog udruženja, koje je pre nekoliko dana proslavilo deset godina postojanja, trude doprinesu opštoj kulturnoj baštini i podignu kvalitet izgovorene i napisane reči.

- Bavimo se i humanitarnim radom u smislu održavanja Tribina, na kojima govore svoje radove i prikupljena sredstva šalju na adrese gde je neophodno potrebna pomoć- kaže naša sagovornica koja navodi da će njihovo udurženje radi i na pripremi za prve antologije.



     


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija