• aktuelno
Dnevne novine
SRBIJA

Autor: Promonis pumpa milos veliki

10.10.2023

14:21

Uloženo više od 4,5 miliona evra! Novi maloprodajni objekat kompanije NIS na auto-putu "Miloš Veliki"

NIS

Društvo

Uloženo više od 4,5 miliona evra! Novi maloprodajni objekat kompanije NIS na auto-putu "Miloš Veliki"

Podeli vest

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Goran Vesić, generalni direktor NIS-a, Kiril Tjurdenjev i gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, obišli su danas novu benzinsku stanicu kompanije NIS, na auto-putu „Miloš Veliki“.

Reč je o jednom od najsavremenijih objekata u maloprodajnoj mreži NIS-a u čiju izgradnju i opremanje je uloženo više od 4,5 miliona evra. Na benzinskoj stanici „Sokolići 2“ radi 24 zaposlena.

Novi objekat NIS-a nalazi se u blizini Čačka, u smeru od Preljine ka Beogradu. Izgrađen je prema najsavremenijim tehnološkim, bezbednosnim i ekološkim standardima i opremljen  sa četiri „ostrva“ sa multifunkcionalnim automatima za točenje goriva, kao i multimedijalnim ekranima i panoima na kojima potrošači mogu da se informišu o aktuelnim ponudama. Potrošačima su na raspolaganju goriva evro pet kvaliteta domaće proizvodnje, uključujući premijum G-Drive naftne derivate, kao i bogata gastronomska ponuda.

Moderni ambijent koji je već postao prepoznatljiv standard u poslovanju premijum „Gazprom“ brenda benzinskih stanica kompanije NIS dodatno je obogaćen dopunskim sadržajem, a benzinska stanica “Sokolići 2“ je ujedno i osmi maloprodajni objekat u mreži kompanije na kome će biti omogućeno punjenje automobila na električni pogon.

Ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture u Vladi Republike Srbije, Goran Vesić, čestitao je kompaniji NIS na novom objektu:

„NIS je moderna kompanija koja veoma poštuje zemlju u kojoj radi i veoma smo zahvalni što deo svog profita odvajaju kako bi pomogli naše društvo. Mislim da bi mnoge druge kompanije mogle da se ugledaju na NIS, i u tom smislu da pomažu i obrazovanje i razvoj lokalne zajednice. NIS je naš partner i kad god je bilo potrebe oni su se našli da budu tu i stave svoje resurse u službu države. Zbog toga podržavamo dalji razvoj NIS-a i nadamo se da će nastaviti da investiraju s obzirom da ćemo mi ove godine imati skoro 100 kilometara novih auto-puteva, a sledeće godine planiramo izgradnju 324 kilometra auto-puteva i brzih saobraćajnica. Posebno želim da im zahvalim na zaštiti životne sredine jer su i na ovoj benzinskoj stanici instalirali elektropunjač čime pokazuju da su kompanija koja odgovara na izazove modernog vremena i koja je spremna da se prilagodi i da na taj način pruži mogućnost svim vozačima da koriste njihove pogodnosti“, istakao je Vesić.

Gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, istakao je da je veliko zadovoljstvo biti ponovo gost NIS-a na jednom prelepom objektu, koji će krasiti ne samo auto-put „Miloš Veliki“, već i grad Čačak i čitavu okolinu:

„Ono što me posebno raduje su nova 24 radna mesta u NIS-u, odnosno oko  200 zaposlenih u ovoj kompaniji na teritoriji grada Čačka, kroz transport, skladište, maloprodajne objekte, a ovo je osmi maloprodajni objekat na teritoriji našeg grada. Proteklih desetak godina, ostvarili smo niz značajnih poduhvata za našu lokalnu zajednicu, a reč je o 44 projekta u koje je do sada NIS uložio 80 miliona dinara kako u prosvetu, tako i u zdravstvo, obrazovanje, kulturu, sport, u sve one segmente društva koji su veoma bitni za razvoj društvene zajednice. Naravno da je naša želja da nastavimo i u budućnosti da zajedno radimo i zajedno gradimo i da stvaramo lepšu i bolju Srbiju. Velika zahvalnost i Ministarstvu koje je uvek tu da pomogne da izađe u susret sa svim onim aktivnostima koje su neophodne, a to su pre svega dozvole, prostorni planovi, sve ono što je najosnovnije da bi uopšte ovakvi projekti i ovakvi objekti mogli da zažive i da budu ovako lepi i funkcionalni kao što jesu danas“, istakao je Todorović.

Generalni direktor NIS-a, Kiril Tjurdenjev, naveo je da je modernizacija maloprodajne mreže jedna od ključnih tačaka Strategije razvoja kompanije i da je samo u ovaj segment biznisa od 2009. godine NIS uložio više od 520 miliona evra:

„Ova ulaganja obezbedila su nam liderstvo na domaćem tržištu, kao i razvoj poslovanja u regionu. NIS danas upravlja mrežom sa više od 400 benzinskih stanica, a investicije u dalju modernizaciju ostaju naš prioritet. U tome imamo snažnu podršku naših partnera iz Vlade Srbije i lokalne samouprave, na čemu im zahvaljujemo. Otvaranjem ovog savremenog objekta nastavljamo da ostvarujemo svoju Strategiju i stvaramo dodatni kvalitet za naše potrošače. Pored toga, dajemo doprinos razvoju ovog važnog putnog pravca u Republici Srbiji čime jačamo i lokalnu ekonomiju. I u vremenu pred nama ostajemo posvećeni svom prioritetu – da u izazovnim okolnostima obezbedimo stabilnost na domaćem tržištu i nastavimo sa daljim razvojem NIS-a. Uveren sam da ćemo u tome uspeti uz podršku naših partnera“, naveo je Tjurdenjev.

U okviru posete benzinskoj stanici gradonačelnik Čačka, Milun Todorović, sipao je gorivo u vozilo Hitne pomoći Čačka kao donaciju NIS-a, dok je ministar građevinarstva, saobraćaja i infrastrukture Goran Vesić priključio električni automobil na punjač.


Ostavite komentar

Pravila komentarisanja:

Komentare objavljujemo prema vremenu njihovog pristizanja. Prednost u objavljivanju komentara imaće registrovani korisnici. Molimo Vas da ne pišete komentare velikim slovima, kao i da vodite računa o pravopisu.

Redakcija Informer.rs zadržava pravo izbora, brisanja komentara, ili modifikacije komentara koji će biti objavljeni. Prema Zakonu o informisanju zabranjeno je objavljivanje svih sadržaja koji podstiču diskriminaciju, mržnju ili nasilje protiv lica ili grupe lica zbog njihovog pripadanja ili nepripadanja određenoj rasi, veri, naciji, etničkoj grupi, polu ili zbog njihovog seksualnog opredeljenja.

Nećemo objavljivati komentare koji sadrže govor mržnje, psovke i uvrede. Sadržaj objavljenih komentara ne predstavlja stavove redakcije Informera ili portala Informer.rs, već isključivo stavove autora komentara.

Sugestije ili primedbe možete da šaljete na redakcija@informer.rs.

Izbori 2024

TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!
Live TV

Pravoslavci i muslimani u savezu protiv NATO-a! U bliskoj budućnosti BRIKS će postati dominantna organizacija!

Geopolitički svet je sve uzburkaniji. Verovatno Srbija treba da bude veličine Gaze da bi bila dovoljno mala. U svetu ima mnogo prekombinovanja. Dešava se nešto što će prave rezultate dati tek za pet godina. O domaćoj politici, ali i o poseti Blinkena Bliskom Istoku govorili su u "Info večeri" Nebojša Obrknežev iz Ruske stranke i Jovana Stojković iz pokreta Živim za Srbiju.

27.04.2024

22:35

JOŠ TV VESTI

Hronika

Sport

Planeta

Zabava

JOŠ Zabava VESTI

Magazin

Džet set

Srbija